v.v. Ropta Boys sinds 1965

ONT 2 – Ropta Boys 2

In het verleden is het dorp bekend geworden door Hermien, die samen met Gert de eeuwige classic ‘Alle duiven op de dam’ de ether in slingerde. Daarna werd het rustig, ijzig kalm, tot aan vier jaar geleden. De Krim was tot dan een bewegingsloze nederzetting in de contreien rondom ponypark Slagharen.

De AIVD had het al gedetecteerd, er groeide een bepaalde soort van onvrede onder de bewoners van het roemruchte dorp. Ze voelden zich achtergesteld, voornamelijk door het feit dat lijn 29, lopend van Zwolle naar Coevorden, maar 1x per uur het pittoreske buurtschap verheerlijkt met haar kortstondige bezoek. Dit in tegenstelling tot buurtdorpen die op regelmatige basis aanloop krijgen van bussen, treinen of andere vervoermiddelen.
Men zocht hulp buiten de landsgrenzen, wat echter volledig uit de klauwen liep. Een zware delegatie Russische guerrilla strijders annexeerde het miezerige gehucht. Sindsdien spreekt men Russisch, wordt er Borstjtsj gegeten en drinkt de populatie Baltika.

Afgelopen zaterdag leek dat een Russische strijder was overgestapt naar Opeinde, en zijn voetbalteam indoctrineerde met fikse oorlogstermen. Vanaf het startsignaal moest er oorlog gemaakt worden, zelf kannibalisme werd er bijgehaald. Zijn teamgenoten moesten ‘se opfrette’, wat mij persoonlijk een luguber schouwspel leek midden op het speelveld. De man produceerde een onuitputtelijke stroom van kansloze opbeurende termen, die kant nog wal raakte. De woordenstroom liep zijn doel volledig mis, gezien de ruime nederlaag die na 90 ijzig koude minuten op het scorebord stond.

Na wederom een voorstelronde bij aanvang van de bespreking, tooide het sterrenensemble van Boskamp naar het prachtig gelegen hoofdveld. De voorstelronde was nodig, aangezien een aantal spelers zaterdagochtend liet blijken dat het bierdrinken op St. Patrick’s Day de voorkeur kreeg boven voetballen onder de Siberische omstandigheden. Hierdoor werd er wederom een vat met spelers van ons opleidingsteam opengetrokken. Waaronder das Phantom, die de afgelopen weken al vaker acte de préséance gaf (met wisselend succes). Zaterdag liet hij zien, dat we hem moeten gebruiken zoals hij al jaren voetbalt, namelijk ballen in de zestienmeter bij hem inleveren. Tot aan de 30e minuut was hij nagenoeg onzichtbaar, nauwelijks betrokken in het spelbeeld. Niet dat hij niet in beweging kwam, allesbehalve, stil staan onder deze ijzige omstandigheden was geen doen. Zijn 1e goal fabriceerde hij vanuit hartje zestienmeter, zijn 2e goal ramde hij vanaf randje 16 tegen de touwen. Tussendoor zorgde de Armyboy oftewel mooiboy uit Kollum voor euforie aan de zijlijn, 0-3 en dat op slag voor rust. Ongekende luxe. Net voor rust werden we opgeschrikt door een akelig tegendoelpunt, 1-3. Een bekeken schot vloog, gedragen door de ferme Oostelijke wind, over onze keepert.

Na de rust een karrenvracht aan uitgelezen kansen voor de balvirtuozen van Boskamp. Jimkesma, Penny, en vele anderen kozen ervoor om de bal tegen het vangnet te knallen, in plaats van de sluitpost te vernederen. Aan de overzijde deed ONT hier ook sporadisch aan mee. Hierdoor kabbelde de strijd geruisloos door, en hielden de supporters en bankzitters zich voornamelijk bezig met warm houden. De eerste tenen raakten gevoelloos, oogleden bevroren en de pielemuis leek meer op een voorbibs. Een warme gloed werd gecreëerd door af en toe oogstrelend voetbal, en de uitgebreide knuffelmomenten. Hartverwarmend was het ook te zien dat er meer groengele supporters waren, dan geelzwarte locals.

Een ander opvallende gebeurtenis was de dropkick vrije- en doeltrap. Je kon als omstander zien dat er veelal is op geoefend. Voornamelijk de doelverdediger liet zien dat de trainingen haar vruchten heeft afgeworpen. Een korte stuit, buitenkantje rechts tegen het leder, en de bal vloog waar de wind haar bracht. De bal leefde zijn eigen leven. Tevens werd ook met grote regelmaat een vrijetrap de lucht ingegooid waarna na een kortstondige stuit de bal verder het speelveld werd gebracht. Genoeg ingezoomd op wederom een doelloze gebeurtenis. Terugkomend op de wedstrijd. Vlak voor tijd wist Drieske nog de 1-4 aan te tekenen waardoor een afgetekende overwinning ontstond. Wederom drie belangrijke punten voor de strijd om plek 8.

Aanstaande zaterdag wacht de strijd tegen F.C. Grootegast, de nummer 11 van de competitie. Een team welke de punten nog meer kan gebruiken dan de het groengele elitekorps. Klokslag 12:30 zal de wedstrijd starten op sportpark de Fiver.