v.v. Ropta Boys sinds 1965

Jan Bandstra matchwinnaar bij Ropta Boys

Wederom op papier een zware tegenstander uit de top van de derde klasse B. Ropta Boys liet zien dat ze met de wedstrijd beter worden en elkaar steeds beter kunnen vinden. De wekelijkse invalbeurten van de jongens uit de JO 17 betalen zich ook uit, vandaag werd zelfs het winnende doelpunt gemaakt door één van deze talenten.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er met een minuut stilte begonnen ter nagedachtenis aan de onlangs overleden vader van een jonge Ropta speler die onlangs zijn debuut in het eerste elftal maakte. Hierna begon Ropta Boys sterk en na zes minuten had Rutger Torensma de score moeten openen toen een 100% kans door een katachtige beweging van de Rijperkerkgoalie gekeerd werd. Hij viel letterlijk op de bal en kwam er op te zitten waardoor de bal niet verder rolde en de voorsprong niet door ging. Na een kwartier kon Rijperkerk aanvallen en via drie schijven werd de bal achter keeper Johannes de Groot geschoven waardoor Ropta Boys tegen een achterstand aan keek. Maar zoals elke week werden de mouwen op gestroopt en gingen ze op zoek naar de gelijkmaker. Erik de Vries wist na een lange solo Andre Turkstra te bedienen die zijn schot net over zag gaan. Meteen was er gevaar aan de andere kant door en fout in de verdediging maar door goed optreden van Gosse Jan Visser werd een grotere achterstand voorkomen. Een vrije trap van Ropta Boys werd rakelinks langs de verkeerde kant van de paal gekopt door Jacob Mooibroek. Kort na deze kans was er dan toch de bevrijdende treffer na een prachtige voorzet van de super snelle Hendrik Willem v/d Vorst op Rutger Torensma die ijskoud de bal in de goal schoot. Een prachtige goal van deze jongeling die hiermee maar weer bewees hoe ontzettend technisch begaafd hij is en een aanwinst voor de A selectie. Net voor rust was het wederom Torensma die met een prachtige sleepbeweging zichzelf vrij kon spelen en zo vrij voor de goal kon komen. Helaas was zijn inzet net te veel in de hoek geplaatst en raakte de paal waarna de verdediging van Rijperkerk de bal weg kon werken. Keeper de Groot haalde net voor rust nog een bal uit de hoek waardoor er met een gelijkspel gerust kon worden.

Na rust ging Ropta Boys op zoek naar de winnende goal waardoor achterin ook de nodige ruimte kwam voor Rijperkerk. Het spel golfde op en neer en Ropta Boys kreeg kansjes via Erik de vries en Hendrik Willem v/d Vorst die hun inzet net naast zagen gaan. Ook Rijperkerk kreeg wat kansjes en wederom moest keeper de Groot handelend optreden na een goed schot die hij net over zijn goal kon tikken. De nog maar zestienjarige Jan Bandstra werd ingebracht door trainer Elmendorp en deze bleek van grote waarde. In de achtentachtigste minuut zette Bandstra goed door en kon zichzelf tot in het strafschopgebied werken waarna hij het leer koelbloedig in de recherhoek kon plaatsen en zo de voorsprong op het scorebord zette. Ropta Boys kon hierna de wedstrijd simpel uitspelen en zo de verdiende overwinning binnen halen.

Voor het publiek was het een aantrekkelijke wedstrijd waarbij over en weer kansen kwamen. Onder leiding van de goed voetballende Geert Linthof stond de verdediging van Ropta Boys goed zowel verdedigend als opbouwend en ook Erik de Vries liet zich deze wedstrijd goed zien als nestor door het spel te verdelen en bekeken passes te geven. Hier onstond vaak gevaar uit voor Ropta Boys. Door deze prachtige overwinning klimt Ropta Boys naar de zevende plek op de ranglijst.

https://myalbum.com/album/ZdAfaHoVbvWV