v.v. Ropta Boys sinds 1965

Het vlaggenschip, de Siegfried en Roy’s van 3A.

Het vlaggenschip, de Siegfried en Roy’s van de 3e klasse A.

 

Je denkt nu vast, waar slaat de titel van dit verslag op? Nou lieve kijkbuiskindertjes, lees en je zult begrijpen dat wij momenteel door het leven gaan als de schrik van de leeuwen uit Leeuwarden (bij Bassie en Adriaankijkers gaat bij de namen Siegfried en Roy vast een lampje branden). De Panthera leo is een roofdier die iedereen dus wel kent. De leeuw wordt alom beschouwt als de koning der dieren, de machthebber, de heerser van de savanne. Je kunt de leeuw vergelijken met de patron der patronnen, Pablo Escobar. Net zoals Pablo jaagt de leeuw zijn vijanden schrik aan door ze intimideren of te doden. Met harde hand wordt het territorium verdedigd en uitgebreid. Ze staan aan de top van de voedselketen en niets of niemand kan ze stoppen, nou bijna niemand.

 

Begin dit jaar haalde een Amerikaanse tandarts het nieuws, nadat hij Cecil had doodgeschoten. Cecil was een grote en lieve knaap. Prachtige blonde haren, goed gebit en was een begrip in zijn vaderland Zimbabwe. Cecil was een pracht van een leeuw, maar Walter Palmer (geen familie van onze Walther P5) schoot hem zonder pardon na het hiernamaals. Vol trots poseerde hij destijds met de leeuw die hij na een strooptocht van veertig uur doodschoot met een kruisboog. Net zoals de leeuwendoder uit Amerika mochten wij afgelopen zaterdag op een leeuwenjacht. Er moest immers worden aangetreden tegen de Lions’66 uit 058. Je hebt leeuwen dus in alle soorten en maten. Er is dus een voetbalclub die zich als leeuwen beschouwen, maar iedereen kent natuurlijk ook de zeeleeuw, de leeuwerik of het gelijknamige sterrenbeeld. Leeuwen worden door www.mijnsterrenbeeldisleeuw.nl  beschreven als hoog gewaardeerd, eervol en erg toegewijd, zeker naar zichzelf en zullen hun eigen koninkrijk tegen alles beschermen. Het beloofde dus een felle strijd te worden tegen de mannen die ome segge teugen de Oldehove. Allemaal diehard Cambuurfans die bij aanvang van de wedstrijd niet allemaal even fit op het veld stonden. De drank in de beelich van menig Leeuwarder speelde nog parten. Het vlaggenschap daarentegen arriveerde met een fitte en brede selectie op sportpark Lionello. Traditiegetrouw weer iets later dan afgesproken, maar dit is inmiddels vrij normaal. Vandaag ook weer een aantal afwezigen, zoals de beoogde topscoorders van ons team, de Likker en Mini-Douche. Wel sloten er een viertal spelers van ons opleidingsteam aan, omdat zij een dagje vrijaf hadden. Met een sterke basis werd de Lions direct onder druk gezet en gedurende de 1e helft kwamen zij nauwelijks aan voetballen toe. Al na twee minuten lag de 0-1 in het netje. Na een goeie steekbal van Jimkesma op Tim, bleef laatstgenoemde ijskoud voor de keeper. Vervolgens kon Mini-Bean een tweetal kansen niet omzetten tot een goal en ook bij andere aanvallen was het net niet. Wij hadden de overhand en sommige leeuwen raakten geïrriteerd. Men ging harder voetballen en probeerde op die manier de wedstrijd te doen kantelen. Het beoogde resultaat bleef uit en met een 0-1 werd de rust bereikt.

 

Na de rust bleven de manschappen van Boskamp de bovenliggende partij, maar beetje bij beetje kwamen de Lions beter in de wedstrijd. Doordat de Ljouwerts meer vooruit gingen voetballen ontstond er ook meer ruimte voor onze aanvallers, helaas miste er vandaag een spits die een neusje voor de goal heeft. Mooibroekje speelde een puike partij als aanspeelpunt, maar had het af en toe lastig tegen de fysiek sterke verdedigers. Het was ‘gruttemannen’ voetbal,  maar Mooibroekje en ook de andere jonge gladiatoren schuwden de duels niet en gingen voorop in de strijd. Mooi om te zien dat de jongens deze stap zetten (waar vorig jaar nog weleens de duels door sommigen werden vermeden). Over en weer vielen er kleine kansjes te noteren, maar grote uitgespeelde kansen waren er nauwelijks. Dit had aan onze kant vooral te maken met het uitspelen van de kansen. Tot aan de zestien meter werd de tegenstander bij tijd en wijle van het kastje naar de muur gespeeld, maar de trekker overhalen of de beslissende laatste pass geven bleef vandaag uit. De voorsprong werd relatief eenvoudig vastgehouden, mede door goed verdedigen van onze achterhoede. Totdat de blessuretijd aanbrak. De leidsman, die overigens een prima wedstrijd floot, zag in een struikelpartij van een aanvallende leeuw een penalty nadat Walther-P5 hem verdedigend gezien de baas was. Met name het feit dat de scheidsrechter op de middellijn stond en vanaf deze positie de beslissing nam zorgde voor veel irritatie. Een cadeautje voor de Lions, maar konden ze deze ook uitpakken? Nadat de Badslipper zijn tegenstander psychologisch had vernederd, keerde hij vervolgens de hard ingeschoten strafschop op formidabele wijze. Opluchting alom, want een gelijkspel was tegen de verhouding geweest. Niet lang na deze fase werd de wedstrijd beëindigd en werd de 2e overwinning op rij behaald. Na ruim negentig minuten jagen op de leeuwen waren ze getemd. Complimenten heren, in zo’n kort tijdsbestek een groep leeuwen de baas zijn, hier kan Walter Palmer een puntje aan zuigen. Vanaf nu kunnen de sletjes van Boskamp zich beschouwen als dompteurs, oftewel leeuwentemmers. Want de leeuwen gromden vandaag wel, maar kwamen niet tot bijten en dit was te danken aan het daadkrachtige optreden van het gehele team. Vanaf vandaag kunnen wij ons de Siegfried en Roy’s van de 3e klasse A noemen.

 

Vorig jaar werd je als lezer iedere twee weken verwend met het doucheklassement. Dit klassement werd vorig jaar met overmacht gewonnen door mannen van Harkemase Boys. Vervolgens werd er aangegeven dat in het seizoen 2016-2017 de gehaktballen bij iedere tegenstander zou worden gekeurd. Het letten op textuur, samenhang en smaak hadden een aantal spelers zich al helemaal eigen gemaakt. Er werd zelfs een speciale avond ingelast om onder begeleiding van chef gehaktbal, Jan Ernst, de fijne kneepjes van het vak onder de knie te krijgen. Met name Boskamp was helemaal in zijn sas, want hij zag samen met een aantal andere liefhebbers het gehaktbal klassement wel zitten. Toch is er besloten om dit seizoen nogmaals het doucheklassement bij te houden, aangezien er veel nieuwe clubs aan onze competitie zijn toegevoegd.

 

Over de beoordeling van twee weken geleden gespeelde wedstrijd bij BCV waren de voetballers duidelijk, even erbarmelijk als vorig jaar. Identieke mankementen in dezelfde kleedbox die we ook vorig jaar aandeden. Het lijkt dat de club afgelopen zomer alleen maar met het nieuwe kunstgrasveld is bezig geweest. De sanitaire ruimte van de Lions daarentegen verkeerde wel in prima staat. De beoordelingen van de mannen van het vlaggenschip waren over het algemeen zeer positief. Netjes en opgeruimde box, twee stopcontacten, schone vloer en een mooie betegeling. Ook de douches waren zeer goed, fijne straal en het krimpen van de penis door koud water was er niet bij.  Wel was de box voor een selectie van zestien man plus vier man technische staf iets te klein en werden de tassenrekken gemist. Bovendien hing er een penetrante pisgeur in de wc en waren hier en daar nog resten van pur te zien. Ook de McGyver methode om ductape te gebruiken als bevestigingsmiddel ging ten kosten van de charme van het geheel. Nadat alle plussen en minnen met elkaar waren vergeleken en de cijfers met elkaar waren verrekend,werd de kleedbox met een 7,7 beoordeeld.

 

Tussenstand doucheklassement:

1. Lions’66 7,7

2. BCV  5,7

 

Via deze weg willen wij aanvoerder van ons opleidingsteam, Lintie, nog feliciteren met zijn debuut in het vlaggenschip. Je kon zien dat het een heel ander niveau was dan dat hij gewend is, maar hij hield zich knap staande op het absurde niveau waarop de leeuwentemmers van Boskamp acteren. Eveneens worden Tim, Janneman en JMC bedankt voor de bewezen diensten vandaag, bedankt dudes!

 

Overige uitslagen 3e klasse A:

 

Leovardia 2  – VIOD Driezum 2 3-5

BCV 3   – AVC 2   1-0

Zwaagwesteinde 2 – Be Quick Dokkum 3 3-2

Rijperkerk 2  – Blauw Wit ’34 4  2-2

Zeerobben 3  – Foarut 2  Niet gespeeld.