Hardleers ropta boys verliest doelpuntrijk van ternaard

Oosternijkerk – Vorige week zaterdagmiddag tegen Oostergo vielen de tegen doelpunten voor Ropta Boys als rijpe appelen. Dan verwacht je de volgende keer een gewaarschuwd team. Maar niets is minder waar. Want thuis tegen Ternaard vielen de goals opnieuw zeer knullig en gemakkelijk voor de tegenstander. Ropta Boys is hardleers en geeft een goede start aan de wedstrijd volledig uit handen door opnieuw drie goals voor rust, in zeer korte tijd. Net als tegen Oostergo was Ropta Boys de beter voetballende ploeg, maar daar alleen kom je niet verder in oefen-, beker en competitiewedstrijden. Vooral een derby, tegen buurtgenoten vereist meer dan een veldoverwicht. Dat meer betekend een stukje beleving, felheid en de wil om te winnen. Dit stukje was afgelopen zaterdagmiddag meer aanwezig bij Ternaard dan bij Ropta Boys. Mede daardoor won Ternaard uiteindelijk verdiend van een nog zoekend Ropta Boys.
1e helft.
Ropta Boys begint goed aan de wedstrijd. Ternaard werd meteen onder druk gezet, maar echte kansen leverde de beginfase niet op. Het eerste gevaar kwam van de pas vader geworden Geert Linthof. Hij nam een goede vrije trap, maar de keeper van Ternaard redde fraai tot corner. Dit bleek uitstel. In de 20e minuut kwam Ropta Boys verdiend op voorsprong. Een goede combinatie belandde uiteindelijk bij Erik de Vries op links. Zijn voorzet was op maat en niet te missen door Tjidsger Braaksma, die koppend 1-0 aantekende voor zijn ploeg. De verwachting was dat Ropta Boys zou doordrukken, maar het tegendeel werd werkelijkheid. Ternaard deed een stapje extra en gooide wat meer duel kracht in de wedstrijd. Dit leverde meteen actie op, want in de 24e minuut werd hautain verdedigen van Ropta Boys op snelheid afgestraft door Johannes Dijkstra van Ternaard. Hij was de verdediging te snel af en tevens liet hij Ropta Boys keeper André Turkstra kansloos voor de 1-1. Na deze gelijkmaker was Ropta Boys onbegrijpelijk geheel van slag en kwam een minuut later goed weg toen de doelpuntenmaker van Ternaard net naast schoot. Nog steeds bleef Ropta Boys hardleers, want in de 27e minuut was men opnieuw niet alert in verdedigend opzicht. Ternaard kon heel gemakkelijk combinerend door het hart van de verdediging aantekenen voor de 1-2, door opnieuw Johannes Dijkstra. Na deze goal probeerde Ropta Boys zich te herstellen, maar dit lukte gewoonweg niet, omdat Ternaard eigenlijk geen centimeter ruimte weg gaf aan de voetballende oplossing van Ropta Boys. Ondanks het overwicht kwam het meeste gevaar van het counterend Ternaard. Het werd zelfs vlak voor rust 1-3, want opnieuw bleek Johannes Dijkstra een plaag voor de Ropta Boys verdediging. Hij was de Ropta Boys verdediging weer te snel af en lag de bal daarna panklaar voor de geheel vrijstaande Gosse Reinder Kingma voor de intikker. (1-3) Met deze voor Ropta Boys teleurstellende stand werd de rust opgezocht.
2e helft.
Trainer de Boer behield het geloof in dezelfde 11 spelers als voor rust. Er werden geen wisselingen toegepast en hierdoor moest Ropta Boys in de achtervolging. Dit lukte niet in de tweede helft. Ropta Boys wist opnieuw niet het overwicht in kansen om te zetten. Ternaard bleef geconcentreerd spelen en gaf weinig weg. Het werd zelfs nog erger voor Ropta Boys. In de 67e minuut mocht Roel Hoekstra aanleggen uit een vrije trap van ongeveer 20 meter. Deze vrije trap verdween langs de muur onder keeper André Turkstra door in het doel. (1-4) De wedstrijd was gespeeld, ondanks dat Ropta Boys via de gebroeders Kool in de 76e minuut wist te scoren. Een voorzet van Kees Kool werd bij de tweede paal goed door zijn tweelingbroer binnen gekopt voor de 2-4. Er leek nog iets van een slotoffensief in te zitten, maar zover liet Ternaard het niet komen. Want in de 85e minuut werden alle illusies van Ropta Boys aan flarden geschoten door een mooie aanval van Ternaard, met uiteindelijk de 2-5 van Jan Pieter Prins. In de slotminuut deed Ropta Boys nog iets terug door een kopdoelpunt van Tjidsger Braaksma uit een voorzet van Tim van der Voort. (3-5) Jammer voor Tim van der Voort is dat hij na zijn voorzet in blessuretijd zich verstapte zonder bal in de buurt. Hopelijk valt de blessure mee.
Conclusie: Na twee dik verloren bekerwedstrijden is er nog veel werk aan de winkel om de juiste formatie en vorm te vinden voor een debuut in de 3e klasse. Eindstand: 3-5.