Haags kwartiertje van Ropta Boys komt te laat

De thuiswedstrijd tegen VenV´68 werd wederom een deceptie. Ropta Boys was de betere ploeg maar de tegenstander scoorde drie keer uit vier kansen in de eerste helft waardoor de rollen om waren gedraaid vergeleken met de vorige twee wedstrijden. Ropta Boys moest alle zijlen bij zetten om er de tweede helft nog een wedstrijd van te maken. Dit lukte tot op zekere hoogte maar het Haags kwartiertje kwam te laat.

Ropta Boys startte uitstekend de eerste helft en had binnen 20 minuten al een viertal kansen gecreëerd via Jan Bandstra, Tjidsger Braaksma, Hendrik Willem v/d Vorst en Anco Dijkstra maar het net werd niet gevonden. VenV’68 stelde hier maar weinig tegenover en het duurde tot de zesentwintigste minuut voor ze echt op de goal schoten. Via een blok en keeper de Groot wist Ropta Boys een achterstand te voorkomen. Na ruim een half uur spelen was het tegen de verhouding in VenV’68 dat op voorsprong kwam. Een aanval van Ropta Boys werd overgenomen en razendsnel omgeschakeld om via een paar passes hard in de goal te eindigen. Ropta Boys ging op zoek naar de gelijkmaker en via goed voorbereidend werk van Jan Bandstra kwam de bal bij Rutger Torensma maar de bal ging net niet in de goal. Er kwamen een aantal corners achter elkaar voor Ropta Boys maar ook hier kwam geen gevaar uit. Zeven minuten na de voorsprong weer een uitbraak van VenV’68 en na een fout in de verdediging scoren ze 0-2. Nog geen drie minuten later stond na een foutieve pass zelfs de 0-3 op het bord. Een ware deceptie voor de ploeg van de gebroeders Kool om met deze stand te moeten gaan rusten.

Ropta Boys kwam strijdvaardig uit de kleedkamer en was de tweede helft vele malen beter dan VenV’68. Er werd feller gevoetbald en de duels werden goed aangegaan. Drie minuten na rust wist Jan Bandstra de 1-3 te maken en de wedstrijd was zeker nog niet gespeeld. Toch wist VenV’68 ook weer te scoren, ditmaal uit een vrije trap die simpel langs de opgestelde muur geschoten werd. Een kwartier voor het einde komt Ropta Boys op 2-4 via een corner die in eerste instantie uitverdedigt werd door de tegenstander maar Rutger Torensma haalt uit naar de goal en de ingevallen Andre Turkstra zet zijn hoofd onder de bal en kopt onhoudbaar binnen. Het Haags kwartiertje werd ingezet en een strijdbaar Ropta Boys zocht volop de aanval. Een prachtig schot van Hidde Torensma van afstand ging maar net over de goal en kort daarna kreeg Ropta Boys een penalty die keihard binnen geschoten werd door Rutger Torensma. Met nog tien minuten op de klok werd het eenrichting verkeer richting de goal van VenV’68 maar het lukte niet om de bal in het net te krijgen waardoor er wederom geen punten bijgeschreven konden worden.

Ropta Boys moest vandaag genoegen nemen met een 3-4 verlies wat gezien het wedstrijdbeeld niet geheel terecht was. Maar aan het einde van de rit tellen het aantal doelpunten en niet de verdienste. De ploeg van trainers Martin en Kees Kool moet leren om niet steeds in vijftien minuten tijd de hele wedstrijd weg te geven. Men moet niet alleen vooruit maar ook achteruit kijken gedurende de wedstrijd en de individuele fouten moeten er uit want aan het vertoonde spelbeeld ligt het zeker niet. Hier ligt weer een mooie taak en doelstelling voor deze voornamelijk nog jonge groep om aan te werken. Volgende week gaat de equipe op bezoek naar sportpark Treffers Heech in Driesum waar men vv Viod treft. Een tegenstander waar Ropta Boys het altijd moeilijk tegen heeft en vaak garant staat voor spektakel.