Getergd Ropta Boys 3 doelpuntrijk langs Be Quick Dokkum 6

Dokkum – Ropta Boys 3 heeft zich afgelopen zaterdagmiddag gerevancheerd van de slechte vertoning van vorige week tegen de Leeuwarder Zwaluwen. Onder schitterende weersomstandigheden wist Ropta Boys 3 in een zeer doelpuntrijke wedstrijd uiteindelijk te winnen met 4-5. Deze winst kwam niet aanwaaien, want er moest daadwerkelijk worden geknokt tot de laatste seconde om deze wedstrijd over de streep te trekken.

Ropta Boys begon weifelend aan deze wedstrijd. De eerste twee mogelijkheden waren voor Be Quick Dokkum. Gelukkig was keeper Marten Kooistra bij de les en pakte één van deze kansen fabuleus. Hij behoedde hiermee zijn ploeg voor een vroege achterstand. Maar na dit weifelde begin herpakte Ropta Boys 3 zich en begon steeds beter in de wedstrijd te komen. Er werd meteen en goed druk gezet op de spelers van Be Quick Dokkum. In deze fase was Ropta Boys heel goed bezig. Het verschil met vorige week was dat nu iedereen voor 100%  meedeed. Het resultaat van hard werken en vroeg druk zetten leverde na 20 minuten de 0-1 op. Een combinatie tussen Andries Visser en Sietze Verbeek werd door laatstgenoemde fraai afgemaakt voor de verdiende voorsprong. Na dit doelpunt ging Ropta Boys 3 goed door. Het resultaat was vrij snel de 0-2. Een mooie strakke corner van Jack van der Vorst werd door Jan Ernst Meinsma fraai in de verre hoek binnen gekopt. (0-2) Ropta Boys had de wedstrijd volledig in handen, maar na een ingooi werd de bal knullig verloren en eigenlijk te simpel en van te ver ingeschoten voor de aansluiting. (1-2) Gelukkig liet Ropta Boys zich figuurlijk gezien niet uit het veld slaan. Vrij snel na de 1-2 was er opnieuw een corner die resulteerde in een fraai doelpunt voor Ropta Boys. De strakke corner van Theunis Linthof werd nu door Jaap Wiep Torensma fraai binnengekopt voor de 3-1. Deze stand werd uiteindelijk de ruststand, alhoewel een afgekeurde goal wegens buitenspel van Sietze Verbeek de gemoederen nog enigszins bezig hield na de kleedkamer.

Ruststand: 1-3.

De wedstrijd was nog niet gespeeld. Daar werd Ropta Boys 3 voor gewaarschuwd in de rust. Ondanks deze waarschuwing ging het vrij snel na rust fout. Be Quick Dokkum wist binnen tien minuten na rust de aansluitingstreffer te scoren. (2-3) Opnieuw toonde Ropta Boys veerkracht, want het was deze middag Sietze Verbeek die het op de heupen had in deze wedstrijd. Na een kwartier soleerde hij door de defensie en liet enkele verdedigers staan en omspeelde zelfs de keeper om zo te scoren voor de schitterende 2-4 tussenstand. De koek was nog niet op bij Sietze Verbeek, want binnen het half uur na rust scoorde hij zijn derde en voor Ropta Boys 3 de vijfde goal van deze wedstrijd. Op aangeven van Jack van der Vorst schoot Sietze Verbeek uit een moeilijke hoek goed raak voor 2-5. Na dit doelpunt liet Be Quick Dokkum het hoofd wat hangen en kreeg Ropta Boys nog hele grote mogelijkheden om de wedstrijd helemaal te beslissen. Maar door buitenspel en slordig afronden bleef de 2-5 staan tot 10 minuten voor het einde.  In deze fase schoot Be Quick Dokkum via Jan Dooitzen van der Veen fraai de 3-5 achter keeper Marten Kooistra. Na dit doelpunt begon Be Quick Dokkum te geloven in een beter resultaat. Ropta Boys had veel gegeven in deze wedstrijd en had wat moeite met het aanzetten van Be Quick Dokkum. In de laatste minuut wist de aan Be Quick Dokkum uitblinkende Jan Dooitzen van der Veen met een swabber schot keeper Marten Kooistra volledig te verrassen door de 4-5 binnen te schieten. De overigens goed leidende scheidsrechter van dienst hield het nog even spannend door enkele minuten blessuretijd bij te trekken. Maar uiteindelijk hield Ropta Boys 3 de voorsprong vast en wist door hard werken van iedereen en daarnaast met goed voetbal terecht te winnen. Eindstand: 4-5.