v.v. Ropta Boys sinds 1965

FEESTELIJKE OPENING NIEUWE ROPTA BOYS DUG-OUTS.

Oosternijkerk – Afgelopen zaterdagmiddag 29 december 2018 was het zover. Na afloop van het geslaagde snerttoernooi werden twee prachtige nieuwe dug-outs van de v.v. Ropta Boys in gebruik genomen. De opening werd in de kantine ingeleid door enkele mooie woorden van Ropta Boys voorzitter Theunis Linthof. In de speech van voorzitter Linthof kwam duidelijk naar voren dat de nieuwe dug-outs op het conto komen van bijna iedereen binnen de club Ropta Boys. Het werd uiteindelijk een project waar bijna iedereen van de v.v. Ropa Boys een steentje aan heeft bijgedragen. Het begon met een crowdfunding en sponsorklik actie van bestuurslid Jenne Ljibbe Dijkstra. Deze actie leverde niet het vereiste geld op. Maar, de eerste stap was gezet en gelukkig waren de eerste elftal spelers Kees Kool en Geert Linthof bereid om de actie over te nemen naar hun eigen invulling.

Met hun eigen ideeën wisten zij in korte tijd de gehele vereniging te mobiliseren om geld in te zamelen, om de oude stenen dug-outs te laten vervangen door schitterende van plexiglas voorziene nieuwe dug-outs. Zij wisten bijna alle elf- en zeventallen te motiveren om een actie op touw te zetten om aan geld te komen voor het dug-out project. Er kwam geld binnen via een flessenactie, bingoavond, koekactie, aardappelactie en een clinic met techniektrainingen van Ropta Boys 1. Er waren vast nog meerdere acties, waardoor uiteindelijk het vereiste geld werd binnengehaald. De nieuwe dug-outs konden worden aangeschaft, maar ze dienden ook nog te worden geplaatst. Opnieuw bleek uit de woorden van de voorzitter dat de saamhorigheid groot is binnen de v.v. Ropta Boys. Opnieuw waren er veel vrijwilligers die hielpen om in september 2018 de nieuwe dug-outs te plaatsen.

We noemen hier de namen van Johan Dijkstra, Freek Visser en Alex van der Wal. Zij hebben geholpen en materiaal ter beschikking gesteld. De vrijwilligers Ronald Lodder en Gert van der Meulen hebben veel tijd gestoken in de plaatsing. Dit zijn enkele namen, maar er zijn veel meer mensen binnen de club, die naast de genoemden, tijd hebben gestoken in het bewerkstelligen van de nieuwe dug-outs. De voorzitter bedankte iedereen voor zijn of haar bijdrage aan de nieuwe dug-outs.
Officiële opening Ropta Boys dug-outs.
Na deze woorden werd de officiële opening verricht op het veld. Hiervoor waren de spelers van Ropta Boys JO10 uitgenodigd. Zij hadden de eer om het gesponnen doek voor de dug-outs, voorzien van Ropta Boys clublogo’s aan flarden te schieten. Op deze manier werden de dug-outs symbolisch geopend en kwamen de prachtige nieuwe dug-outs tevoorschijn met elk voorzien van 8 kuipstoeltjes in de clubkleuren groen/geel. Een prachtig geheel waar de gehele vereniging trots op kan en mag zijn gezien de zelfredzaamheid binnen de club met als grote inspirators Kees Kool en Geert Linthof.

Verslaggever Jan Torensma

.IMG_0820IMG_0819IMG_0818IMG_0817