F2 kampioen in voorjaarskompetitie

Zaterdag stond de belangrijkste wedstrijd van het voorjaar op het programma voor de jongens en meisjes van F2 op het programma. Bij minimaal een gelijk spel waren ze kampioen. De wedstrijd werd vrijdagavond hals over kop nog een uur naar voren gehaald omdat dan alle spelers mee konden doen.

In een prachtig stralend zonnetje werd om 9.00 uur afgetrapt. De gezichten waren gespannen en zo voetbalden we helaas ook. Het ging niet naar behoren en overspelen lukte door de spanning ook niet meer. Gelukkig maakte Buitenpost hier geen gebruik van op een enkele kans na die, gelukkig voor ons, net aan de buitenkant van de paal belande.
Na de rust moest er dan echt wat gebeuren om verlies in ieder geval te voorkomen. Helaas eindigden alle aanvallen net buiten de zestien en leek het op een gelijk spel af te stevenen. Gelukkig zag Jarno 5 minuten voor het einde een schot toch in het net verdwijnen en was er de bevrijdende 1-0. Deze stand konden we tot het einde vasthouden en na het laatste fluitsignaal barste het feest los.

Een topvoorjaar voor de F2 waarin 1 keer gelijk werd gespeeld en de overige wedstrijden allemaal werden gewonnen met vaak minimale verschillen. Er werd 20 keer gescoord in 8 wedstrijden en we
kregen maar 4 doelpunten tegen. De verdediging met Pieter Allema en Nick Dijk staat als een huis. Jarno Cuperus, Jan de Hoop en Marcus Weidenaar waren meestal de doelpuntmakers, maar ook Suzanna Allema pikte een doelpuntje mee. Jan en Willem Bosgra waren meestal de keeper en hielden hun goal goed leeg. Youri Bekkema, Suzanne Torensma en Eelke Pieter Rosier waren goede middenvelders die voor en achter te vinden waren.