v.v. Ropta Boys sinds 1965

EUROPESE TAFARELEN

Daar sta je dan bij de uroloog, nietsvermoedend. Je hebt alles goed op de rit, bent gelukkig getrouwd en een harem aan kinderen thuis. Wanneer dan blijkt dat je eigenlijk al 50 jaar onvruchtbaar bent, en ondertussen 35 jaar getrouwd bent, dan moet je je zorgen maken. Als Vlaggenschip moeten wij ons ook zorgen maken, aangezien wij alles behalve ongeschonden door de ‘week van de waarheid’ zijn gestruikeld. Rechtstreeks degraderen is er al een tijdje niet meer bij, de plek die hier recht tot geeft hebben de mannen uit Dokkum opgeëist. Wel zijn we in een felle strijd verwikkeld met een handvol concurrenten die allen graag de nacompetitie willen bereiken. Teams die zich liever boven in de ranglijst hadden gezien, en deze ambities ook zeer zeker hadden. Dat je dan na een zwaar seizoen je moet meten met de gladiatoren van Boskamp, dan heb je ergens wel een probleem.

Veelal krijgt de Rabobank hier de schuld van. De kredietverstrekker die volgens de helden van probleemwijken de schuldige waren van te lage uitkeringen, alcoholmisbruik en seksuele frustraties. De heren en dames waren van mening dat zij de dupe waren van het wanbeleid, en dat zij niet willen participeren in de wereld van de werkende mens. Laat participeren nu juist de grootste modetrend zijn. Even participeren bij de lokale handfiguurzaag vereniging  en maandelijks deelnemen bij trekvereniging ‘het lamme handje’. Als moderne man of vrouw moet je uiteraard wel jouw gedeelte van de participizza pakken.

Participeren deed de keeper van Veenwouden 2 afgelopen dinsdag vol bravoure. De grote vriendelijke krullenbol was verantwoordelijk dat zijn ploeg de drie punten pakten, aangezien hij meerdere doelpunten wist te voorkomen met voortreffelijk keeperswerk. Hij zorgde ervoor dat de toch wel zwakke verdediging ongeschonden uit de strijd kwam. The Butcher raakte zichtbaar geïrriteerd, wat ervoor zorgde dat hij de komende weken weer mag aansluiten bij ons opleidingsteam. Uiteindelijk stond er een 0-3 eindstand op het scorebord, wat de nummer 9 met zijn acteertalent uitbundig vierde. Deze man was sowieso een bijzondere verschijning. Een type die niet zou misstaan in GTST. Achteraf liet hij blijken theater ambities te hebben, en zichzelf over vijf jaar in Scheveningen ziet shinen op de bühne. De scheidsrechter trapte in ieder geval veelal in zijn theatrale valpartijen en was gevoelig voor zijn schelle en uitbundige geschreeuw.

Zodoende lieten wij nogmaals zien beter buitenhuis te presteren dan wanneer wij op bekend terrein opereren. Drie schamele punten zijn behaald op de eens onneembare vestiging, in uitwedstrijden daarentegen hebben wij ondertussen al 17 punten bij elkaar gesprokkeld. Zodoende zijn we daar op een derde plek te vinden, dit is inclusief de wedstrijd tegen Grootegast, welke zaterdag in 2-2 eindigde. Een prima opsteker gezien de zeer verzwakte selectie die naar het achterland van Nederland toogde. Oud-gedienden Jacob T en Pieter B mochten 90 minuten strijden tegen de grote gespierde Groningers. Je kunt zien dat de mannen anders leven dan in het welvarende Friesland. Waar wij wel ontwikkeld zijn, bekend zijn met luxe en mensen voor ons laten werken opereert de gemiddelde Groninger toch anders. Zwartgeblakerde turfhanden, gele rooksnorren en een onverstaanbaar accent. De bovenbenen zijn uit voorzorg verstevigd om klachten vanuit aardbevingen te voorkomen en men loopt in NAM-blauwe kledij over de uitgestrekte gasvelden die dit bijzondere landschap herbergt.

De gastheren hadden de overhand. Het positiespel zat goed in elkaar met veel beweging bij de aanvallend ingestelde spelers. Echter hadden zij het lastig tegen een stug verdedigend Vlaggenskip. Eindelijk werd er weer als een team gestreden, gevochten om elke bal. Er werd weinig gecreëerd totdat uit het niets de 1-0 viel. Dranko dacht er het zijne van, en verschalkte vanaf de aftrap de kleine en onzekere keepert uit Grootegast. Credits voor de sublieme assist van spits Ype, met chirurgische precisie wist hij Dranko in een melee van spelers te vinden. Dranko dacht niet na en plante zijn fluwelen rechtervoet tegen het leren speeltuig. Het projectiel vloog over de keeper in het linkerkruis. Immense vreugde volgde, maar voor de eeuwige nummer 8 hoort dit bij het voetballen. Een postbode krijgt ook niet elke keer, wanneer hij zijn post door de brievenbus deponeert, een staande ovatie. Normaal doen.

De rust werd echter nog wel met een 2-1 achterstand ingegaan. De groene spits reageert attent wanneer de bal via de paal het veld inrolt, en wist met speelsgemak het ronde speeltje in het lege goal te schuiven. Gedurende de 2e helft weet wederom Dranko een goal aan te tekenen, door met een bekeken bal de keeper het nakijken te geven.

Een schamel punt, waar zes punten mogelijk waren. Alles is nog mogelijk, maar dan moet er in de komende wedstrijden wel gewonnen worden. We beginnen met de meest eenvoudige optie, namelijk Buitenpost uit. Vervolgens wordt er nog gestreden tegen Veenwouden en The Knickerbockers. We zullen zien waar ons schip strand, anders wacht er met de nacompetitie nog een (on)smakelijk toetje.