v.v. Ropta Boys sinds 1965

EENVOUDIGE BEKERWINST VOOR ROPTA BOYS TEGEN OUWE SYL.

Easternijtsjerk – Door te oefenen tegen sterke tegenstanders was er nog geen winst voor de geelgroene formatie van trainer Wietse van der Veen. Hier kwam afgelopen zaterdagmiddag verandering in door een goede en vrij eenvoudige overwinning op Ouwe Syl. De overwinning was terecht, maar de uiteindelijke eindstand van 2-0 was aan de magere kant gezien de kansen en het grote veldoverwicht.
Vanaf minuut één was er meteen druk van Ropta Boys. Ouwe Syl was gedwongen om eigenlijk de gehele wedstrijd te verdedigen. Men deed dit met verve en konden veelal vertrouwen op de goed keepende doelman. Het eerste wapenfeit van Ropta Boys vond plaats in 6e minuut. Het was Rudi Torensma die bijna de openingstreffer scoorde, maar zijn inzet ging via een verdediger net naast. Een minuut later tikte de keeper van Ouwe Syl een inzet van Geert Linthof net naast. In de 10e minuut was de derde poging, nu van Tjidsger Braaksma, maar deze belandde op de lat. Zo kwam Ouwe Syl in de beginfase goed weg. Na deze drie pogingen op rij was het even rustig. Ouwe Syl stond compact te verdedigen en moest loeren op de counter. Dit lukte de ploeg maar zelden, want keeper Johannes de Groot van Ropta Boys had eigenlijk een snippermiddag. Ropta Boys had haar zaakjes ook verdedigend onder leiding van Kees Kool goed op orde. Na 20 minuten voetbal kwamen er weer enkele kansen voor Ropta Boys op rij. Eerst een schot van Geert Linthof, welke via een verdediger naast het doel verdween. De hieruit voortvloeiende corner werd door Tim van der Voort op de lat geschoten. De laatste kans was een actie van Tjidsger Braaksma op Erik de Vries. Erik tikt de bal keurig in de hoek, maar met een uitstekende reflex voorkomt de Ouwe Syl goallie een geheid doelpunt. De laatste grote kans van Ropta Boys kwam uit een verre ingooi van Dennis van der Wal, welke werd doorgekopt door Tjidsger Braaksma op Erik de Vries. De inzet van Erik de Vries ging rakelings naast. Op slag van rust was het eindelijk Ouwe Syl die haar eerste kans leek te pakken. Een te korte terugspeelbal van Nik van der Voort bracht laatste man Kees Kool in de moeilijkheden. Hierdoor moest Kees aan de noodrem trekken met als gevolg een terechte gele kaart. Ondanks het grote overwicht hield Ouwe Syl stand en werd de rust met 0-0 bereikt.
In de tweede helft ging Ropta Boys gewoon verder met het maken van het spel. Het verschil was dat men nu wel wist te scoren uit de vele kansen en mogelijkheden. In de 48e minuut had Rudi Torensma eigenlijk de score moeten openen. Het was Erik de Vries die attent de bal onderschepte en vanaf rechts een puntgave voorzet gaf op Rudi Torensma. Maar de inzet werd andermaal goed gepakt door de uitstekende keeper. De volgende kans voor Tim van der Voort was opnieuw een prooi voor de Ouwe Syl keeper. Toch moest hij uiteindelijk capituleren, want in de 51e minuut wist voorstopper Martin Kool spits Tjidsger Braaksma op maat te bedienen. Met een vloeiende voetbeweging liet Tjidsger Braaksma daarna de uitlopende keeper kansloos voor de meer dan verdiende voorsprong. (1-0) Na deze goal zakte de wedstrijd enigszins wat weg. Ouwe Syl probeerde het Ropta Boys lastig te maken, maar dit lukte niet. De ploeg uit Ouwe Syl is eigenlijk de gehele middag niet gevaarlijk voor het Ropta Boys doel geweest. In het laatste twintig minuten werd er weer even druk gezet door Ropta Boys. Het was Erik de Vries die vanaf rechts Tim van der Voort wist te bereiken. De kopbal van Tim van der Voort was geweldig en verdween onhoudbaar voor de Ouwe Syl keeper in de verre hoek. (2-0) Na deze schitterende goal was de wedstrijd gespeeld. In de slotfase was er nog één grote mogelijkheid te noteren. Een voorzet van Rudi Torensma was op maat voor Erik de Vries. Erik kopte ook keihard richting hoek, maar helaas voor hem en Ropta Boys ging de bal net naast.
Conclusie: Een terechte overwinning voor Ropta Boys die gezien het overwicht en kansen ietwat te laag uitviel. De Ropta Boys staf, omgedoopt tot de drie W’s (Wietse, Wiebe en Wiebe) kunnen tevreden zijn over het resultaat. Volgende week moet Ropta Boys op bezoek bij de kersverse 4e klasser Marrum. Eindstand: 2-0.