Een wedstrijd met twee gezichten voor Ropta Boys in Kollumerzwaag

Ropta Boys begon zwaar gehavend aan de wedstrijd tegen Friese Boys. Rudi Torensma, Sytze Talsma(enkel) Anco Dijkstra (knie) en Hendrik Willem v/d Vorst (lies) moesten allen geblesseerd toe kijken hoe een zeer jong Ropta Boys startte tegen de nummer zeven van de ranglijst. Het werd een eerste helft om snel te vergeten, maar een tweede helft die meer had verdiend.

Na drie minuten kreeg Friese Boys een vrije trap die vakkundig over de goal getikt werd door keeper Frans Postmus van Ropta Boys. De corner die volgde werd tussen de palen gekopt door Friese Boys en de vroege achterstand was daar. Ropta Boys kwam niet aan voetballen toe de eerste helft en de scheidsrechter liet zich ook niet van zijn beste kant zien. De beste man floot bijna alles dood en elk miniem duwtje werd bestraft terwijl er zo nu en dan een grovere overtreding tussen zat waarbij hij door liet gaan. Voor de spelers erg vervelend als je als veldvoetballer als een zaalspeler moet gaan spelen omdat alles afgefloten wordt. Friese Boys ging hier een stuk slimmer mee om, waar zij de overtredingen voornamelijk op het middenveld maakten waarbij er geen direct gevaar was, ging bij de Ropta Boys de rem er vaak op net buiten het strafschopgebied met als gevolg vaak direct gevaar. Na een kwartier werd zo’n situatie door Friese Boys prachtig binnen geschoten. De vrije trap die fantastisch om de muur heen werd gekruld ging via de binnen kant van de paal in het net en de score werd verdubbeld. Ropta Boys had niks in te brengen de eerste helft en Friese Boys kreeg meer kansen op doelpunten maar had het vizier vaak te hoog staan. Het duurde tot de veertigste minuut voordat Ropta Boys eindelijk een keer voor de goal van Friese Boys verscheen. Een prachtige pass van Minze Faber kon net niet binnen getikt worden door Rutger Torensma, dit was ook het enige positieve aan de de eerste helft aan Ropta Boys zijde.

Na een flinke donderpreek van de trainers kwam er een heel ander Ropta Boys uit de kleedkamer en het eerste gevaar was meteen voor de goal van Friese Boys. Vier minuten later was het raak voor Ropta Boys toen Tjidsger Braaksma een vrije trap van Gosse Jan Visser binnen kopte. Ropta Boys werd sterker en speelde op dat moment beter dan Friese Boys. Het waren twee defensieve individuele fouten die Friese Boys in het zadel hielpen toen de spits een vrije doorgang kreeg richting keeper Postmus en met een mooie lob de bal in de goal prikte. Ropta Boys bleef er in geloven en bleef de aanval zoeken. Rutger Torensma haalde uit vanaf de zestien meter lijn en zag zijn schot in de rechterhoek verdwijnen en zo was de aansluiting weer gevonden. Helaas kwam de genadeslag net voor het einde toen de leidsman niet floot voor een handsbal aan Friese Boys kant waar de speler voordeel van had en kon de tegenstander opstomen richting keeper Postmus, het schot werd in eerste instantie nog gekeerd maar daarna kon Postmus de bal niet onder controle krijgen en werd uit balans gebracht door de speler van Friese Boys die de bal het laatste zetje gaf en de 4-2 eindstand op het bord zette.

Voor Ropta Boys een eerste helft om snel te vergeten en een tweede helft om op voort te borduren. Volgende week is het vlaggenschip van Ropta Boys vrij en kunnen ze mooi een extra zaterdagochtend training afwerken.