v.v. Ropta Boys sinds 1965

EEN GOED BEGIN VOOR DE DAMES NA DE WINTERSTOP!

IMG_0753IMG_0752IMG_0751IMG_0750IMG_0749De winterstop is weer voorbij dus de dames gaan ook weer los, na 2x te hebben getraind reisden we af naar het onbekende Sauwerd. Geen idee waar dat moest liggen maar met enige navigatie kwamen we op bestemming.

Na een zware warming up moesten we aantreden tegen Buitenpost. De dames begonnen beide fel maar Jeltje had het doel al snel gevonden. Esther Dijkstra dacht, wat Jeltje kan kan ik ook en scoorde al vrij snel de tweede goal. Buitenpost liet het er niet bij zitten en maakte de 2-1. Het bleef toch even spannend, zou het gelijk worden of zouden we de winst pakken. In de slotfase nam Jeltje het besluit en scoorde nogmaals. Tot onze verbazing kregen we in de laatste minuut nog een penalty tegen maar deze wist Buitenpost niet te benutten. Eindstand 3-1 winst!

De tweede wedstrijd moesten we tegen het Groningse Sauwerd. De dames van Ropta Boys speelden deze wedstrijd zeer slecht, het was het tegenover gestelde van de eerste wedstrijd maar gelukkig scoorde Johanna toch een goal. Een speciale vermelding voor de foutloze keeper Aarushi die iets was zenuwachtig op goal stond maar de 0 wist te behouden. Eindstand 1-0.

Na twee keer winst en een bakje warme thee stond alweer de laatste wedstrijd op het programma. Het werd een felle en gedreven strijd tegen het goed spelende WTOC. Beide teams waren aan elkaar gewaagd maar door het goede keepwerk van de keeper van WTOC lukte het de Ropta dames niet om te scoren. WTOC wist hun kans wel te benutten. Eindstand 0-1.

Het was een mooi begin van het ‘seizoen’ met tweemaal winst en 1x verlies, op naar 20 april!