Degelijk RoptaBoys wint tweede bekerduel verdienstelijk

Vandaag stond de tweede bekerwedstrijd op het programma voor RoptaBoys. Er werd gevoetbald in en tegen Marrum. Marrum 5de klasser, RoptaBoys 3de klasser, op papier zou het een niet al te moeilijke middag voor de groen/gele formatie moeten worden.

Trainer Elmendorp begon met een verassende opstelling deze middag. Het doel werd niet onverdienstelijk verdedigd door de jonge keeper Frans Postmus, samen met de jongelingen Gosse Jan Visser en Gerwin Haaksma begon hij in de basis. De grootste verrassing was de spitspositie deze middag. Verdediger Christiaan Wijnsma begon op deze positie en liet een verborgen talent zien. Wist RoptaBoys vorige week na 8 minuten te scoren, vandaag lag de bal al na 5 minuten achter de keeper van Marrum. Christiaan kreeg de bal vanaf rechts aangespeeld en ronde zeer beheerst af. Marrum kwam de eerste 25 minuten niet echt aan voetballen toe, het was na 18 minuten Edwin de Vries die zich zelf vrij draaide en hard uithaalde. Zijn inzet belande prachtig in de rechter kruising. Een paar minuten later kreeg de Vries weer een vrije schietkans, helaas was hij wat te haastig en zag de bal over de goal gaan. RoptaBoys drong aan en creëerde veel kansen. Christiaan Wijnsma stond weer op de juiste plek en scoorde wederom een beheerste goal na een goede voorzet van Erik de Vries. RoptaBoys liet het gas even vieren en meteen werd Marrum gevaarlijk, maar de rechtsvoor zag zijn inzet voor de goal langs gaan. Kort daarna brak Marrum weer door en kwam de spits oog in oog met keeper Postmus te staan, deze wist prima redding te brengen, ook de rebound hield Postmus uit zijn goal. Marrum bleek gevaarlijk bij balverlies van RoptaBoys en schakelde razendsnel om. De spits van Marrum schoot net voor rust op de goal van Postmus maar zag zijn inzet via de keeper en de paal terug in de handen van de keeper belanden. Aan de andere kant was het laatste man Kees Kool die met een prachtige omhaal uit een corner de keeper veraste, maar de Marrum goalie kon de bal in een reflex tot corner verwerken. Uit de corner kwam weer gevaar maar Wijnsma schoot de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Marrum zette nog één keer aan voor de rust maar de voorzet werd over gekopt. Back Nik v/d Voort werd omver gelopen maar de scheidsrechter liet doorspelen, de rechter spits van Marrum had de mogelijkheid om zelf te schieten, maar koos er voor om de bal breed te leggen. Kees Kool stapte hier goed tussen en kon zo de bal voor de spits weg werken.

Tweede helft.

Na rust probeerde RoptaBoys het spel weer op te pakken. Er werden veel kansen gecreëerd, maar het lukte niet om de bal in het net te krijgen. De jarige Rutger Torensma werd meteen na de rust ingebracht en voetbalde net als vorige week niet onverdienstelijk. Hij kreeg een tweetal goede kansen, maar zag beide inzetten net door de Marrum goalie gekeerd. In de 65ste minuut was het Boele Terpstra die met een keihard schot uit de tweede lijn de 0 – 4 binnen schoot. Over en weer werden nu kansen gecreëerd. Marrum beschikt over individueel goede spelers, maar het samenspel was nog niet helemaal goed. De razendsnelle linksvoor van Marrum wist het strafschopgebied te bereiken en met een degelijk schot keeper Postmus te verassen die over de bal heen dook en zo de nul van het scorebord te halen. RoptaBoys beleefde hierna 10 hele goede minuten waarin ze volop combineerden en creëerden. Marrum speelde de bal rond, het was Erik de Vries die de bal onderschepte en zag dat de keeper te ver voor zijn goal stond. Met een wonderschoon doelpunt vanaf 25 meter wist hij de voorsprong verder uit te bouwen. Kort hierna was het een Marrum speler die volledig vrij stond voor de Ropta goal en de bal goed en onhoudbaar in de hoek schoot. RoptaBoys probeerde nog aan te zetten en kreeg nog een aantal kansen in de slotminuten, maar scoren deden ze niet meer. Een laatste vrije trap van Erik de Vries ging net naast en scheidsrechter Adema vond het hierna genoeg geweest. Eindstand 2 – 5

RoptaBoys wint verdienstelijk en staat met zes punten riant bovenaan in de bekerpoule. Wederom voetbalden de jonge jongens in combinatie met de vedettes een prima wedstrijd. Volgende week wacht de laatste poulewedstrijd in het bekertoernooi thuis tegen de “Hûnewippers” uit Rinsumageest.