v.v. Ropta Boys sinds 1965

De Helden van Franeker

Franeker – Op zaterdag 4 januari ’14 mocht de kers verse hoofdklasser Ropta Boys E1 aantreden in sporthal de Trije te Franeker. Hier zou worden bepaald wie er winnaar zou worden van het KNVB Kersttoernooi in district Noord. De dag werd gestart met een ontbijt voor de spelers, ouders, begeleiding en meereizende fans in de kantine van Ropta Boys. Of hier de basis is gelegd voor een succesvolle dag is niet helemaal duidelijk. Dat het goed voldaan heeft is zonneklaar. Dank aan Johanna & Jeanette.

De 1e wedstrijd was tegen Blauw Wit uit Leeuwarden. Opmerkelijk was dat er in Franeker 6 tegen 6 werd gespeeld, waar RB E1 bij de regioronde nog 5 tegen 5 speelde. Er werd goed gespeeld en makkelijk gecombineerd. Al snel loopt RB uit naar een 3-0 voorsprong, daarna valt de score stil. Blauw Wit laat zich zeker niet afslachten. In de laatste minuut is het Jesse die na een mooie actie van Gosse Jan de 4-0 laat noteren. Een mooie en onverwachte start.

De 2e wedstrijd was tegen de grote favoriet VV Heerenveen E1. Zij laten aantrekkelijk, technisch verzorgd voetbal zien en zetten RB direct onder druk. Maar RB houdt stand en komt zelfs op een 0-1 voorsprong. De tegenstander antwoordt gelijk door heel snel de 1-1 te scoren en gaat door met mooi voetbal. RB toont zich heel sterk in de omschakeling. Bij balbezit wordt makkelijk en snel combinerend het doel van de tegenstander gevonden. Onder aanvoering van Rutger loopt RB snel uit naar 1-4 voorsprong. Aanvoerder Jelmer scoort de 1-2 en Enno noteert de 1-3 na een fantastisch uitgespeelde aanval. Het is Rutger zelf die de 1-4 laat aantekenen. Heerenveen wordt overrompeld, maar neemt dan het heft duidelijk weer in handen. Al snel volgt de 2-4. RB komt dan toch nog een keer onder de druk uit en scoort de heel belangrijke 2-5. Heerenveen wordt sterker en sterker. Gelukkig wordt er maar 20 minuten gespeeld, eindstand 4-5. Wie had dat durven dromen?!

De laatste wedstrijd is tegen JV Oostenburg uit Oosterwolde. Zij hadden RB goed geobserveerd en maakten het ons moeilijk. De verdediging met Jacob Ids & Gerwin hield toch stand, mede dankzij sterk keeperswerk van de altijd betrouwbare Frans. RB werd sterker en sterker en ook de mannen uit Oosterwolde moesten uiteindelijk capituleren. Eindstand 2-0.

3x Winst betekent dat Ropta Boys E1 zich kampioen mag noemen van district Noord. Het was gelegenheidsaanvoerder Gosse “krul”, die de kampioensbeker in ontvangst mocht nemen. Er is geschiedenis geschreven door de jonge Helden van trainer Gerrie de Boer. Wat een prachtige start van 2014. RB E1 dankt de sportieve tegenstanders, de organisatie, maar bovenal het grote legioen supporters voor een onvergetelijke dag.

 

FORZA ROPTA