v.v. Ropta Boys sinds 1965

DE DAMES PAKKEN DE KOPPOSITIE!

Vrijdagavond was de tweede competitieavond voor de dames, dit keer reisden we af naar Buitenpost.

De eerste wedstrijd stond gepland tegen het Groningse Sios maar de Groningers konden het juiste pad blijkbaar niet vinden naar het mooie Fryslân, ze kwamen niet opdagen.

De tweede wedstrijd moesten we het opnemen tegen Buitenpost. Onder toeziend oog van het publiek begonnen de dames iets wat verkleumd aan de wedstrijd. Al snel wist Buitenpost te scoren. Met een 1-0 achterstand ontdooiden de dames en begonnen ze te voetballen. Johanna maakte al snel de gelijkmaker. De dames speelden als een echt team, zowel verdedigend als voorin werd er goed gevoetbald. Jeltje wist de score uit te breiden naar de 1-2. Al snel daarna scoorde Johanna nog een keer. Buitenpost wist ook nogmaals te scoren alleen was dit voor hun in het verkeerde doel. Er waren nog genoeg andere kansen maar deze werden helaas niet benut. Eindstand 1-4.

De laatste wedstrijd was tegen het sterk spelende WTOC. Wat twee weken geleden ook een spannende partij was, bleek dat deze keer ook. Gelukkig wist Johanna al snel het doel te bereiken. Van beide kanten werd er gestreden om de winst. De goed keepende Marjan had een paar goede reddingen waardoor haar doel schoon bleef. Twee weken geleden werd er 1-0 verloren van WTOC maar deze keer was de winst voor de Ropta dames.

Het was een goede avond voor de dames met goed voetbal, de koppositie is bereikt!