DE DAMES BEHOUDEN DE KOPPOSITIE!

Met de koppositie op zak melden zich steeds meer ‘oud’ speelsters die ook weer eens een balletje willen trappen, iedereen is welkom dus vrijdagavond hadden we een ruime selectie van gezellige dames.

Dit keer moesten de dames hun talenten laten zien bij onze thuisclub, zouden ze de koppositie verliezen of behouden..

De eerste wedstrijd moesten ze het opnemen tegen het sterkspelende WTOC. Het goede voetbal van vorige keer was bij deze wedstrijd nog niet echt te zien. De Ropta dames waren wel vaak op de helft van WTOC te vinden maar scoren lukte niet. WTOC wist wel drie keer te scoren. Na het verlies van deze wedstrijd ging het erom spannen, wie zou de koppositie overnemen?

Gelukkig herpakten de dames zich in de tweede wedstrijd tegen SIOS! Johanna verveelde haar in de goal en kon het niet laten om tijdens de wedstrijd Johantine over te halen om te keepen. Snel de shirts en keepersmoffen omwisselen. Johanna had korte metten met het Groningse team, nog geen twee minuten later scoorde ze een mooie goal. Er waren nog een aantal kansen maar deze werden niet benut.

De laatste wedstrijd moesten ze het opnemen tegen Buitenpost. De dames lieten zien wat ze in hun macht hadden en scoorden al snel de eerste goal, deze kwam op naam te staan van Johanna. Marjan en Ester Dijkstra wisten de goal ook te vinden en maakten beide een mooie treffer. De dames dachten nu wel veilig te zijn met de 3-0 voorsprong maar daar nam Buitenpost geen genoegen mee, binnen een paar minuten scoorde Buitenpost tweemaal. Gelukkig was er voor hun geen tijd meer om de gelijkmaker te maken.

Alweer een goede avond voor de dames, worden ze 25 mei kampioen?