C1 sluit goed seizoen af met overwinning

De C-junioren hebben de competitie afgesloten met een 2-4 winst op middenmoter RWF C1. De laatste twee competitiewedstrijden tegen VVT C1 en Veenwouden C1 worden niet meer gespeeld vanwege het vinden van een geschikte datum. Door de winst is de derde plaats echter veiliggesteld achter kampioen Heerenveense Boys C2 en Hardegarijp C1.

Op een natte woensdagavond, zonder Nik die op vakantie was, leek er voor Ropta Boys weinig aan de hand want na 10 minuten stond het al 0-3 door een doelpunt van Doeke Jan nadat de keeper een vrije trap van Jan losliet en twee doelpunten van Pieter, de eerste waar hij zich goed vrijdraaide en vanaf zestien meter hard inschoot en de tweede na een snelle aanval waarbij Doeke Jan de bal goed voorgaf en Pieter beheerst afwerkte. Of het kwam doordat RWF de opstelling omgooide of doordat wij dachten dat het een “makkie”werd maar het RWF kwam beter in de wedstrijd en wij speelden slordiger. Daardoor kwam RWF terug tot 2-3 wat tevens de ruststand was.
De tweede helft met de wissels Siemon Jan en Douwe voor Douwe Pieter en Keimpe Jens kwamen we alleen de eerste tien minuten in de problemen. Daarna pakten we het goede spel weer op en kregen we weer een aantal kansen. Jan schoot vanaf afstand op de lat en na nog een paar kansen besliste Jacob Mooibroek de wedstrijd, na goed voorbereidend werk van Doeke Jan (die het moeilijk had tegen zijn vrouwelijke tegenstander), door het laatste doelpunt van het seizoen in het doel te schieten.
Hierdoor kunnen we terug zien op een goed seizoen met een derde plek in de competitie dus en de halve finale van de beker. Met wat meer geluk  (halve finale) en twee wedstrijden die we uit handen hebben gegeven, Heerenveense Boys 0-3 voorsprong rust en  4-3 verlies, en tegen  Hardegarijp thuis, onnodig 1-3 verlies, had er misschien meer ingezeten. De eerste helft tegen Heerenveense Boys was van grote klasse en de beste van het seizoen terwijl de uitwestrijden tegen Hardegarijp en Gorredijk beneden peil  waren , 7-1 en 7-0 verlies. Ook niet te vergeten was het succes  bij het zaalvoetbal  want we werden pas in de finale poule uitgeschakeld na een gelijkspel tegen BroeksterWalden en verlies tegen Wardy.
Bij deze willen we alle rijders , kledingwassers en anderen  die dit seizoen geholpen hebben bedanken voor jullie hulp.