C1 grijpt net naast de bekerfinale

De C1 is er niet in geslaagd de bekerfinale te halen door met penaltys te verliezen van HZVV C2. De wedstrijd eindigde namenlijk in een terechte 1-1 eindstand en aangezien er dan geen verlenging volgt maar direct penaltys moesten deze de beslissing brenegen.  HZVV was hier duidelijk beter in, doordat zij de eerste drie penaltys benutten en wij 3 misten was het halverwege al afgelopen.

Zoals gezegd was de 1-1 een terechte eindstand waarbij wij de eerste helft beter waren en HZZV de tweede helft. In de eerste helft hadden wij het overwicht maar zoals zo vaak dit seizoen moesten we eerst weer een achterstand wegwerken.  Een HZVV speler passeerde van de linkerkant  de goedkeepende Rense. Net daarvoor werd een bal van Pieter met moeite van de lijn gehaald  maar dat telt nu eenmaal niet. Nadat Jan op de paal schoot kwamen wij weer op gelijke hoogte dordat Jacob Torensma bij een corner zo lastig aanwezig was dat een speler van HZVV de bal in eigen goel schoot.
De tweede helft een ander beeld met HZVV dat meer initiatief nam en ook een paar keer gevaarlijk voor onze goal kwam maar met wat geluk een een hechte verdediging hielde we stand. Op zich kregen we de beste kansen zelf doordat Jan uit een corner net naast kopte en de laatste kans 5 minuten voor het einde toen Jan alleen op de keeper afkwam maar jammerlijk miste. Na 70 minuten blies de goedleidende scheidsrechter voor de penaltys met het bovenstaande resultaat.  Ropta Boys kan echter met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten want het bereiken van de halve finale is een geweldig resultaat en het spel in deze halve finale was gedreven, iedereen had de wil om te winnen.