v.v. Ropta Boys sinds 1965

Blauw Wit ’34 4 – Ropta Boys 2

Overwinning nummer veertien.

 

Week 14 stond afgelopen week alweer voor de deur. De week waarin de wedstrijd tegen BlauwWit’34 centraal stond, en waarbij de veertiende overwinning en het kampioenschap wellicht weer een stap dichterbij kwamen. Veertien, een getal waarbij de echte voetballiefhebbers direct aan meneer Cruijff denken, maar veertien is meer dan het roemruchte rugnummer van El Salvador. Ik neem u even mee in mijn wonderlijke en levendige fantasie, maar ook naar een aantal feitjes en waargebeurde belevenissen (in welke volgorde laat ik in het midden).

 IMG_8433

Iedereen kent ze, cowboys, oftewel koeienjongens. Er is menig film gemaakt over de geblokte en robuuste mannen. Western-films maakten paardrijden mannelijk en stoer, maar helaas heeft de vrouw dit verschijnsel traditiegetrouw schattig en lief gemaakt. De doorsnee Nederlandse vrouw heeft meer dan gemiddelde belangstelling voor de knol oftewel het paard. Is het omdat paarden gespierd zijn, of om de reden dat een hengst redelijk bedeeld is qua geslachtsdeel.  Ik wil het eigenlijk niet weten en blijf bij mijn mening dat paarden lopende schijthokken zijn die het gemiddelde fietspad ongevraagd besproeien met uitwerpselen.  Wel is het mooi om te zien dat je het fenomeen cowboys en het getal veertien kunt combineren wanneer je door de kamasutra catalogus bladert. The reverse cowgirl staat beter bekend als standje nummer 14. Een positie die enkele spelers van ons team maar graag willen uitproberen, want op dit moment zijn er nogal een aantal spelers sexueel gefrustreerd. Mr. Badoo en the Milfhunter laten maar al te graag hun matches zien op een van de online platvormen. Natuurlijk zijn er ook voldoende spelers die een serieuze relatie hebben en afstand nemen van dit puberaal gedrag. Toch stond het fenomeen erotiek deze week min of meer centraal in de week van het vlaggenschip.

 IMG_8428

Natuurlijk weten wij als hunks van het legendarische 2e elftal dat het vrouwelijk schoon in rijen voor ons klaar staat. In eerdere verslagen is diverse malen teruggeblikt op groupies die hun lichaam willen geven aan de goddelijke helden van Boskamp. Boskamp weet inmiddels ook dat groupies niet alleen een fenomeen zijn binnen zijn vlaggenschip, maar dat zij ook ver daarbuiten hun ding doen. Dit werd hem zaterdagavond in de kantine van BlauwWit’34 wel duidelijk. Na een enerverend gesprek met een verder anoniem persoon werd duidelijk dat Boskamp niet de enige persoon is die zijn zus goed kent. Daarnaast sjanste Schone erop los met de prachtige barvrouw die al ruim de veertien jaar was gepasseerd. Ze maakte hem duidelijk dat de plugs van zijn voetbalschoenen niet alleen voor de grip op het voetbalveld hoefden te worden gebruikt, maar er ook diverse andere opties waren. Meer details over het hoe en wat kan bij de speler in kwestie worden opgevraagd.

 IMG_8437

Dan terug naar de wedstrijd tegen de mooiboys van BlauwWit’34. Het type kroegtijger gecombineerd met de nodige studentenswag. Strakke lichaampjes, haar verzorgd op de kop, een lekker geurtje op voor de vrouwtjes aan de zijlijn, je kent het type wel. Een vriendenteam die wisselend presteert deze competitie, maar waar zij in de 3e helft veelal de baas zijn. Onder leiding van leider en bierhaler Timo Jepkema stijgt zijn selectie naar grote hoogten in de kantine, wat ook zaterdag bij vlagen te zien was. Vanaf de start een uiterst gemotiveerd BlauwWit’34 die met name vanuit het beweeglijke middenveld aan voetballen probeerden te komen. Dit lukte bij vlagen aardig, maar de achterhoede van het vlaggenschip speelde uiterst geconcentreerd. Alleen miscommunicatie tussen de Badslipper en Mini-Bean leidde bijna tot gevaar. Aan de overzijde stranden de aanvallen vaak rondom de zestien. De eindpass ontbrak waardoor er weinig tot geen grote kansen vielen te noteren. Op slag voor rust een corner voor de groengele machine. Een strakke corner van Klazovic werd tot goal gepromoveerd door Jimkesma, die de bal met buitenkantje scheenbeschermer achter de keeper deponeerde. Een mooie opsteker in een verder weinig enerverende 1e helft. Wel zorgde het bijzonder fluitspeld van de leidsman zo nu en dan voor de nodige irritatie. Voor de wedstrijd maakten de BlauwWitte mannen al duidelijk dat pensioengerechtigde scheidsrechter veelal bijzondere beslissingen maakt tijdens een wedstrijd, en dit was gedurende de gehele match goed te zien.

 IMG_8438

Na de rust nam de equipe van Boskamp de teugels in handen en werd er over het gehele veld volle druk gezet. Dit leidde al vrij vlot tot de 0-2. Een aanval uit het boekje. Vanuit de achterhoede werd de bal naar voren gespeeld, waarna de toeschouwers zich even waanden bij een wedstrijd van Barcelona. Tiki-taka op het knollenveld in Leeuwarden-Zuid. Aan de linkerzijde van het veld wist Mini-Bean met een steekbal Klazovic weg te sturen, hij gaf de bal strak voor. De bal belandde bij de geheel vrijstaande Mooibroekje die het leren speeltuig in twee instanties achter de keeper wist te schoppen. De 0-2 was de mokerslag voor de Ljouwters, en vanaf dit moment een freewheelend vlaggenschip. Diverse kansen waren niet besteed aan de aanvallers. Wel wist Bompa nog een bal van de lijn te halen, zodat het doldriest uitkomen van de Badslipper niet werd afgestraft. Zodoende werd de zesde wedstrijd tegen een club uit de Friese hoofdstad omgetoverd tot een overwinning. Zes overwinningen, 20 doelpunten voor en 4 tegengoals. Niet slecht voor een stel boerenkinkels, alhoewel onze selectie zo langzamerhand wel degelijk een stads karakter heeft gekregen door alle import Ljouwters in het 2e.

 

Dan staat over drie weken de wedstrijd van het jaar op het programma, de thuiswedstrijd tegen de Westereen. Een ploeg die al het gehele seizoen samen met het vlaggenschip strijdt om het kampioenschap, maar afgelopen zaterdag wellicht een erg dure misstap heeft begaan. In de Westereen werd met 0-3 verloren tegen de Sexbierumers van AVC. Hierdoor is het gat tussen de nummer 1 en 2 gegroeid naar vijf punten, met nog maar twee wedstrijden te gaan.  Deze nederlaag zorgde voor dolle vreugde bij het sterrenensemble uit Oosternijkerk en omgeving. Om de overwinning wat extra glans te geven werd besloten om nog de nodige tapjes weg te tikken in de plaatselijke kantine. Het bier was dik voor mekaar, maar wat betreft muziek valt er nog voldoende te verbeteren. Van de Backstreet Boys tot Whitney Houston, het foute uur was er niks bij. Wel bezorgde het gezicht van Omrop Fryslân, Timo Jepkema, nog een pitcher vol goudgeelvocht bij de dorstige geelgroene mannen. Dit leidde tot een staande ovatie en een oorverdovende shout-out voor de bierhaler in kwestie.

 IMG_8445

Komen we nog even kort en krachtig terug op de beoordeling van de kleedboxes deze middag. Een enigszins teleurstellende oordeelvelling, want vooraf waren de verwachting vrij hoog. De prachtige accommodatie moet toch ook over goed ingedeelde kleedkamers beschikken? Helaas, dit viel toch tegen. Minpunt één was het grootte van de box. De verhouding tussen de ruime doucheopstelling en het krap opgezette aantal zitplaatsen was niet in evenwicht. Daarnaast mochten we te kleine kleedbox delen met de jeugdige spelers van Hoogezand. Alhoewel ik van mening ben dat Groningers niet hoeven te douchen, aangezien de stank die zij meebrengen sowieso niet met douchegel is te bestrijden. Door het feit dat we de kleedbox mochten delen met de reserve Duitsers was de puinzooi in box ook goed te begrijpen, want het was een gigantische teringbende. Daarnaast weer een te hoog aantal haakjes in combinatie met het gering aantal zitplaatsen, betekent het dat alleen de douches de club van Wiarda nog kan redden. En dat doen ze. Prachtig helder water, fijne temperatuur en een pikante straal. De sensoren werkten niet allemaal optimaal, maar in tijden heb ik niet zo fijn gedoucht. Uiteindelijk werd de kleedbox met een teleurstellende 6,1 beoordeeld.

 

Stand doucheklassement:

1. Zwaagwesteinde 7,8

2. Lions’66  7,7

3. Leovarida  7,5

4. AVC    7,0 

5. Be Quick Dokkum 7,0

6. Blauw Wit’34  6.1

7. BCV   5,7

8. Foarut   4,5

9. VIOD Driezum  2,8

 

Overige uitslagen:

 

Be Quick Dokkum 3  – VIOD 2   4 – 1 

Zwaagwesteinde 2  – AVC 2   0 – 3 

Rijperkerk 2   –  Leovardia 2  1 – 1 

Foarut 2   – Lions’66 2  4 – 1