v.v. Ropta Boys sinds 1965

Be-Quick 4 – Ropta Boys 3

Dokkum – Afgelopen zaterdag werd er afgereisd naar Dokkum om de laatste bekerwedstrijd van het seizoen te spelen, er was namelijk nog maar 1 punt verzameld en kon RB3 niet meer verder in de beker. Toch was er wel de wil om een goed resultaat tegen 4e klasser Be Quick 4 te behalen.

Livius Kooistra en Marcel Faber werden vanuit het 2e elftal bereidt gevonden om in het zonnige Dokkum aan te treden om tegen Be Quick. Vanaf het eerste fluitsignaal was de intentie van Be Quick duidelijk, ze zaten er kort op en gaven RB geen ruimte om te voetballen, dit resulteerde in veel lange ballen en balverlies van de zijde van RB. Het duurde ook niet lang voor de bal in het net achter Renze Visser lag.  Door een goede aanval van BQ, kwam de bal van rechts voor, waarna door half ingrijpen van RB er 2 man van BQ vrij voor de keeper verschenen en simpel de bal in de goal werd geschoven.

Enkele minuten later was het weer raak voor BQ, de nr.11 omspeelde op een vrij simpele manier Marcel en Jaap Wieb, waarna hij de bal in de verre hoek van de goal kon schuiven 2-0.
Ook de 3-0 liet niet lang op zich wachten, door een goede steekbal vanaf het middenveld op de spits van BQ, kon hij simpel intikken.

Toch deed RB wat terug, Jaap Wieb nam de zoveelste doeltrap die bij Jan Cha Doll uitkwam, hij besloot om de bal maar in 1 keer door te spelen. Hier had Sjaak van der Vorst wel en de verdediger van BQ niet op gerekend, dus kon Sjaak door om de bal bij de keeper langs te schuiven en zodoende de 3-1 te noteren. RB kreeg nog wel enkele kansen, maar door verkeerde beslissingen of een slechte traptechniek, werden de kansen niet omgezet in doelpunten.

Met 3-1 op het scorebord moest RB weer een domper verwerken, Marcel Faber viel uit door duizeligheid, hierdoor moest er weer door de leider Jan Ernst worden geschoven met spelers. Toen de spelers eenmaal weer in positie stonden, had BQ alweer 2x gescoord en was het bij rust 5-1.

Tijdens de rust was het leider Jan Ernst zei dat we gewoon de knop om moesten zetten en op 0-0 moesten beginnen. Want met de invallers Marcel Timmerman (voor Sietse Verbeek), Jan Meindert Castelein (voor Sjaak van der Vorst) en Jan Ernst Meinsma (voor Jelle de Jong) zouden we meer aanvallend gaan voetballen om toch met een goed gevoel van het veld te stappen.

Dat er met een goed gevoel van het veld moest worden gestapt werd gelijk duidelijk voor BQ, er werd direct druk naar voren gezet, wat resulteerde in een paar goede kansen voor RB. Helaas gingen deze (ver) over en naast. Maar zoals wel vaker gebeurt, als jezelf niet scoort, doet de ander het.
Want na wat knullig balverlies kwam BQ aan de linkerkant aan de bal, de net ingevallen Sjaak voor Jaap Wieb (kramp), probeerde de aanval onschadelijk te maken door de bal voor de voeten van een speler van BQ weg te tikken. Helaas kwam de bal bij de spits van BQ uit, waarna hij voor de 6-1 tekende. Jammer, want RB was in die fase van de wedstrijd de bovenliggende partij.

Gelukkig was het RB die bleef voetballen en tot enkele kansen kwam, helaas werd hier nog niet uit gescoord, pas na de wissel van (de balende) Andries voor Sietse, schatte Sietse een terugspeelbal goed in en mocht hij voor de 6-2 tekenen.

Ropta Boys drukte door en de bal kwam net voor de 16 meter van BQ, bij Livius voor de voeten, Livius dacht gelijk aan schieten, maar werd door 3 spelers van BQ belaagd om zijn schot onmogelijk te maken. De goed fluitende scheids gaf hiervoor een vrije trap voor RB. Maar omdat het een vrij harde botsing was, moest er een speler van BQ aangeslagen vanaf. Deze speler werd later nog door een ambulance opgehaald, hopend dat alles goed met hem is.

De vrije trap was er nog wel en specialist Sjaak van der Vorst eiste dit buitenkansje op om er 6-3 van te maken. Helaas was Sjaak niet in topvorm vandaag en miste hij deze vrije trap. Gescoord werd er door Sietse nog wel en werd de uitslag nog iets dragelijker gemaakt 6-3.

Toch mogen we van een goede bekercampagne spreken, er werd 2x goed gespeeld tegen een team uit 4e klas en het wedstrijdritme wat hierin is opgedaan kan alleen maar als positief worden ervaren. Komende zaterdag begint de competitie van het derde elftal, dan spelen we thuis tegen GSVV3 om 14.30 uur.
Hopend dat we de goede lijn hebben te pakken en dit kunnen doorzetten naar de wedstrijd voor komende zaterdag.

 

Leiders Ropta Boys 3