v.v. Ropta Boys sinds 1965

Be Quick 3 – Ropta Boys 2

BeQuick 3 – Ropta Boys 2

 

Het was de zomer van 2015, het vlaggenschip knalde uit de startblokken. De resultaten spraken voor zich. De eerste vijf wedstrijden werden gewonnen en sommige insiders spraken al stiekem over het winnen van een periode en wellicht was er meer mogelijk (lees kampioenschap). Echter ging het vanaf dat punt vies mis. De ene na de andere nederlaag viel te noteren en inmiddels zijn we een grauwe middenmoter geworden in de competitie. Van sprankelend voetbal is geen sprake meer. Afgelopen zaterdag werd dit andermaal onderstreept en werden de doelpunten weer netjes cadeau gegeven aan de gulzige Dokkumers.

 

De zaterdag begon nog zo fantastisch. Het was de geboortedag van meneer Disney, of zoals ik mag zeggen Walt. Iedereen kent natuurlijk Walt, de man die sprookjes tot leven bracht.  Hij bracht amusement voor de mensen. Amusement, vandaag de dag kunnen we er niet meer zonder. Tot een aantal weken geleden kwamen geregeld een stroom van toeschouwers onze wedstrijden aanschouwen. Even ontsnappen aan de alledaagse spanningen, je ontdoen van je stress door het oogstrelende voetbal van Boskamp en consorten te aanschouwen.  Dat was het idee, maar inmiddels is dit net zo snel verdwenen als de vijf Amerikaanse TBF Avenger bommenwerpers die in 1945 op mysterieuze wijze tijdens een routine-trainingsmissie verdwenen in de Bermudadriehoek. De resten zijn nooit gevonden en het zal dan ook altijd een mysterie blijven wat er is gebeurd. Het leven van de spelers van het keurkorps uit Oosternijkerk en omgeving is hierbij vergeleken ietwat minder mysterieus, maar soms gebeuren er ook dingen waarvan je denkt: dat kan toch niet waar zijn?

 

Rond de klok van 10:00 werden we door Boskamp op de hoogte gesteld dat Penny ons vandaag niet kon ondersteunen. Vaag, deze vrouwenversierder is niet klein te krijgen en trainde donderdag nog als een geile stier die voor het eerst weer de wei betrad en op zoek was naar een mooie, zwart-wit bevlekte koe. Vijf minuten later werd bekend dat Dranco zijn spelerspas niet meer geldig was. Erg lullig, maar goed, dat is het leven van de spelers van RoptaBoys 2. Ter compensatie kregen wij JMC mee als grensrechter die deze test met vlag en wimpel doorliep. Om half 3 startte de wedstrijd onder leiding van de plaatselijke scheidsrechter, die beter bekend staat als de thuisfluitende buschauffeur. Niet dat hij erg discutabele beslissingen nam, maar zijn voorliefde richting de blauw-gele club stak hij niet onder stoelen of banken. Er werd afgetrapt op het fonkelnieuwe kunstgrasveld (daar kan het wel) en WeesSnel schoot uit de startblokken. Na 10 minuten namen de mannen uit Oosternijkerk en omgeving de regie over en werd met redelijk voetbal een aantal kansen gecreëerd. Toch konden de gastheren al snel de 1-0 noteren. Cadeau 1 werd overhandigd aan de spits van de lokale eliteclub en deze wist wel raad met dit buitenkansje. Hierna miste Binkey voor een bijna leeg goal (schoot huizenhoog over), een vrije trap van de Likker kon de keeper niet echt verontrusten en diverse andere voorwaartsen hadden het vizier met name op het vangnet gericht. Aan de andere kant gingen de stadjes rustig door met het uitpakken van cadeautjes. De 2-0 kwam uit een vrije trap tot stand,  en de 3-0 was een één-tweetje tussen Mooihaar en zijn directe tegenstander. Beide cadeautjes werden met veel liefde en blijheid in ontvangst genomen. De aanwezige supporters waren net zo droevig als de Zuid-Afrikanen toen hun held Nelson in 2013 overleed. Tranen vloeiden en men had moeite om de emoties te onderdrukken. In de rust werd afgesproken om de 2e helft te vlammen voor onze supportersschare. Alles geven voor onze aanwezige groupies.

 

Fwiet, de bal werd door de blauwgeel hemden in beweging gebracht en precies 15,4 seconden later lag de 4-0 in het mandje achter DJ. Hierna geloofden de Dokkumers het wel en was het aan Ropta om iets te veranderen aan de score. Dit lukte al vrij vlot toen Klazovic de 4-1 liet aantekenen. Vlak hierna blesseerde de keeper van de gastheren zich op ernstige wijze. Kermend ging hij naar de grond, en zoals het na afloop van de wedstrijd leek is het niet goed met zijn knie. Wij wensen hem dan ook veel beterschap toe. Helaas betekende dit voor BeQuick dat zij de laatste 20 minuten met 10 man moesten doorvoetballen. Dit was achteraf gezien geen probleem, want op een enkele kans na werd de geelgroene voorhoede niet echt meer gevaarlijk. Een pijnlijke 4-1 nederlaag, waarbij onze achterhoede ten minste drie goals cadeau gaven. Helemaal goed toch wanneer je de Sinterklaas gedachte hoog in het vaandel hebt staan, maar erg treurig wanneer dit alweer de 4e opeenvolgende nederlaag is. Het was gelukkig niet alleen maar kommer en kwel. Er viel na een erg lange doelpuntendroogte weer een ‘Tor’ te noteren.  Vol schaamte verlieten we het strijdtoneel en keerden terug naar de ‘suterige’ catacomben van de gemeentelijke hoofdstad. Voor een grote en allesbepalende club uit Dongeradeel is het toch wel schaamtevol dat je je gasten ontvangt in veredelde koeienstallen.

 

De jury beoordeelde kleedkamers van BeQuick met een schamele 4,5. Bij binnenkomst waren er geen stopcontacten aanwezig, waardoor het onmogelijk leek om onze hitjes te draaien. Gelukkig werd er op de gang een welwillend stopcontact gevonden die ons van dienst kon zijn. Zodat even late Hundi door de speakers knalde. De muziek viel echter in het niet door de penetrante pisgeur die in de gehele kleedruimte te ruiken was. Deze geur bleek afkomstig te zijn van de gore pisbak. Er was al minimaal 2 weken niet schoongemaakt. De geur deed denken aan een mengemoes van blauwe schimmelkaas in combinatie met stinksokken en dode dieren.  Wanneer men een blik wierp richting de douches bleek dat er gedoucht moest worden in een of andere goot. In deze goot lag een mooie laag modder waaronder diverse tropische dieren zich verstopt hadden. Onder andere de Priapulida en Caudata werden gespot door dierenvriend Bompa. Naast bovenstaande ergernissen was er ook commentaar op kapstokken zonder haakjes, het asbestplafond en de slappe ‘pis’ straal van de douches. Dit in combinatie met de gedateerde tegeltjes en de terugkerende ongure geuren levert dit de eliteclub een dikke onvoldoende op. Je moet je als kleedruimte sponsor afvragen of je je naam wilt verbinden aan deze gore accommodatie. Als communicatie goeroe zou ik adviseren om de naam van je bedrijf, Danthas, te verbinden aan een club met mogelijkheden. Een club waar iedereen samen de club draagt en waarbij gezelligheid boven resultaat staat. Dit is mogelijk bij RoptaBoys. Want wij zijn meer dan een voetbalclub, wij zijn een bolwerk van sfeer! Owja, BeQuick jullie zijn vanaf heden terug te vinden als de nummer 5 in ons doucheklassement.

 

Tussenstand doucheklassement:

1. Broekster Boys   6,1

2. BCV   5,7

3. Fryske Boys  5,5

4. WTOC   4,7

5. BeQuick  4,5

6. V&V 68   3,8

 

Overige uitslagen:

Broekster Boys 3 – WTOC 2: 7-1

Harkemase Boys 3 – BCV 3: 2-0

V en V ’68 2 – Dokkum 2: 1-3

VIOD 2 – Rijperkerk 2: 3-5