Ropta Boys vergooit zijn voorsprong en staat weer met lege handen

Een wedstrijd vol gemiste kansen van beide ploegen. In de eerste helft waren er grote kansen voor Veenwouden maar wist Ropta Boys te scoren, na de rust waren er levens grote kansen voor de groen/gelen maar wist Veenwouden meerdere malen te scoren. In de slotminuten ging het pas echt los en werd er nog drie keer gescoord in zeer korte tijd en zo stond Ropta Boys na vijfennegentig minuten vol ongeloof met lege handen.

Veenwouden kreeg de eerste grote kans in de vierde minuut van de wedstrijd maar de bal ging naast. Twee minuten later was Veenwouden al weer gevaarlijk maar ook nu ging de inzet naast de goal van Johannes de Groot die vandaag niet de gelukkigste was in het veld. Toch was het Ropta Boys dat na elf minuten op voorsprong kwam via Jan Bandstra die de bal in de het strafschopgebied bracht waar Veenwouden in eerste instantie nog redding bracht maar de bal bleef liggen en de razendsnelle Hendrik Willem v/d Vorst was als eerste bij de bal om simpel binnen te tikken. De leidsman moest twee gele kaarten uitdelen aan beide kanten, de een voor ongeoorloofd taalgebruik en de ander voor het weg schieten van de bal na het fluitsignaal. Voor beide heren hield dit hierna in dat ze zich niks meer konden veroorloven. Na een half uur bracht keeper de Groot zichzelf bijna in de problemen door te veel tijd te nemen om een terugspeel bal weg te werken, gelukkig voor hem ging de bal via de Veenwouden aanvaller net naast de goal. Net voor het rustsignaal kreeg Bandstra een hele grote kans om de score te verdubbelen na een prachtige voorzet van Sytze Talsma, maar zijn schot ging keihard naast de goal. Twee minuten later maakt Bandstra alsnog de 2-0 door een prachtige goal te maken. Hij stift de bal vanaf de zestienmeterlijn wonderschoon over de keeper van Veenwouden heen net onder de lat door. Een mooie uitgangspositie voor Ropta Boys om de rust in te gaan.

Meteen na de rust kreeg Ropta Boys weer een levensgrote kans om te scoren maar ook nu werd er verzaakt om te scoren. Veenwouden drong wat meer aan en na tien minuten in de tweede helft kwam de aansluitingstreffer op het scorebord. Rudi Torensma en Rutger Torensma schoten beide hard op de goal, maar beide pogingen werden gestopt door de keeper. Bandstra kreeg de bal op maat gegeven door Tjidsger Braaksma, maar in plaats van de hoeken op te zoeken ging zijn schot recht in de handen van de keeper. En als de kansen niet worden verzilvert aan de ene kant, dan zegt de ongeschreven voetbalwet vaak dat het aan de andere kant wel gebeurd. Veenwouden gaf Ropta Boys een les in effectief voetballen, twee kansen, twee doelpunten en de stand weer in evenwicht. Een prachtig afstandsschot van een meter of twintig recht in de kruising. Ropta Boys gaf zich niet gewonnen en wederom was het de spits van Ropta Boys die vanaf eigen helft alleen op de keeper af stoomde maar ook nu ging de bal langs de verkeerde kant van de paal. Vier minuten voor het einde van de wedstrijd scoorde Veenwouden opnieuw en kwam na een 0-2 achterstand op een 3-2 voorsprong. Ropta Boys liet de koppen niet hangen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam twee minuten later toen Rutger Torensma een voorzet gaf op Jan Bandstra die de bal hard binnen schoot. Helaas bleef het hier niet bij en brak Veenwouden twee minuten in blessuretijd nog eenmaal uit en was ook nu weer zeer effectief. De bal werd keihard achter keeper de Groot geschoten en zo gingen de punten mee naar Veenwouden.

Ropta Boys blijft de hekkensluiter en heeft nog steeds geen punten. Een verlies was vandaag niet geheel terecht maar daar win je geen punten mee. Na afloop van de wedstrijd bleek maar weer eens dat er belangrijkere zaken zijn dan een potje voetbal toen een speler van Veenwouden naar de grond ging met benauwdheidsklachten. De ambulance werd er snel bij geroepen en we hopen van ganse harte dat het goed gaat met deze speler. Langs deze weg willen we hem heel veel sterkte toe wensen.