v.v. Ropta Boys sinds 1965

3 Oktober, in legendaryske dei foar it twadde!

 

Het was 30 september, een dag zoals een gemiddelde woensdag eruit ziet. Je hangt lusteloos achter je bureau, zit verveeld op school of komt nog bij van het weekend. Je checkt je mobiel iedere 10 minuten, want wat moet je anders? Je opent whats’app en opent de RoptaBoys2 groep en je verheerlijkt je met alle vunzigheden die voorbijkomen. Deze woensdag was het echter anders. Al enkele uren waren er geen vunzige, erotisch getinte of smerige afbeeldingen op de beeldschermen van de fanatieke voetballers die Ropta 2 rijk is te zien. En toen werd er vanuit het niks het idee geopperd om een boombox aan te schaffen. Voor de oudere garde, dit is een soort van draagbare jukebox, waarbij de bediener vrij is om te draaien wat hij of zij wil. Er kunnen Ipods (niet te verwarren met pads voor in de senseo) of appelachtige smartphones aan gekoppeld worden, waardoor een ieder zijn favo hitjes kan afspelen. Donderdag werd de financiering afgesloten, wat betekende dat het 2e, het vlaggenschip, de toekomst van RoptaBoys zich voortaan mentaal kan voorbereiden met de hits van onder andere Brennan Heart, Andre Hazes en Stromae. Laatste artiest op verzoek van onze keeper Remco die verwend fan is van Frenchcore.

 

 

 

Na een opperbeste omkleedsessie in de catacomben van sportpark de Fiver, werd al vrij vlot de focus gelegd op Harkemase Boys 3, de tegenstander van vandaag. Een ervaren team met voetballers die bij bijvoorbeeld een 1e elftal van Ternaard, Holwerd of Oostergo niet zou misstaan. Echt materiaal voor in de vijfde klasse.  De eerste vijf minuten van de wedstrijd waren vergelijkbaar met een Haags kwartiertje, overdonderend. De Harekieten kwamen er niet aan te pas en Boskamp, alias dhr. Tanja, zag dat het goed was. Helaas waren dit ook onze beste minuten. De ouwe garde uit Harkema nam langzaam aan de regie over waarbij ze echter niet echt gevaarlijk werden. Er was wel een moment waarbij de spits van de tegenstander de bal uit de handen van Remco mocht schoppen, maar de kans voor open goal was niet besteed aan de Kazim van Harkema, hij miste jammerlijk. Er viel nog een gele kaart te noteren voor Penny, maar verder waren er weinig hoogtepunten. De scheids dicteerde het spel, hij was de baas en liet dit zo nu en dan ook vocaal merken. De aanval van Ropta kwam in de tussentijd nog enkele keren gevaarlijk door, maar de precisie bij de voorwaartsen miste.

 

 

 

De tweede helft begon kabbelend, totdat de 58e minuut aanbrak. Een aanval over links van het Barcelona van het Noorden. Meindert brak door, legde de bal terug op Bean die met een korte kapbeweging de bal voor zijn rechtervoet liet rollen. Hij legde aan voor een schot en vanaf dat moment was het muisstil op de Fiver. Supporters sloegen de handen voor het gezicht, Hillebrand bulderde en in de verte hoorde je de ganzen vanuit Noorwegen naderen. De bal was nog steeds onderweg naar de goal totdat de bal met uiterste precisie in de rechter kruising belande. Euforie bij een ieder die een groengeel hart heeft. Feeststemming aan de zijlijn. De Harrekieten vonden dit maar niks, en gingen alles of niets spelen. Dit leverde echter niet veel op, en de waldmannetjes raakten gefrustreerd. De nummer 5 kreeg na herhaaldelijk mekkeren geel voorgeschoteld van de scheids.  Een teamgenoot vroeg met tranen in de ogen of de kieper net jerder de bol koe utskoppe? Waarop de duivenman uit Holwerd antwoordde met de legendarische woorden: Mat ik sels de bol fwotskoppe dan? Restich oan! Hjir kin ik neat oan dwaan! In de tussentijd zaagde Penny zo nu en dan de spits van 2 bij 2 kapot, tenminste dat deed de spits voorkomen. Met een lach viel hij keer op keer op het groene biljartlaken, en de scheids beloonde dit keer op keer met een vrije schop. Voor de duidelijkheid, Penny is 1,60 groot en 50 cm breed. Het viel te vergelijken met David en Goliath, waarbij deze David in principe weinig vooruitgang boekte. Na 90 minuten van weelde blies de fluitenier voor het laatst op zijn fluitje. Weer troi points, wat betekend dar Ropta 2 gedeeltelijk koploper is in de 3e klasse. Had het vlaggenschip de aanvallen iets beter uitgespeeld dan had de wedstrijd sneller beslist kunnen zijn,maar dat is achteraf praten.

 

 

 

Zaterdag wacht Friese Boys. Een duel waar wij naar uitkijken, want dit betekend dat wij weer cijfers kunnen geven met betrekking tot het doucheklassement. We zijn benieuwd wat Kollumerswegger ons kan bieden. Oant saterje

Overige uitslagen Res. 3e klasse D

WTOC 2 – VIOD 2: 1-2

Broekster Boys 3 – Be Quick 3: 4-1

BCV 3 – V en V ’68 2: 3-0

Rijperkerk 2 – Friese Boys 2: 7-1