Zwaar teleurstellend Ropta Boys kansloos ten onder tegen hekkensluiter Waskemeer

Waar Ropta Boys in de voorgaande wedstrijden ook zonder punten bleef, was het voetbal zo nu en dan toch redelijk. Op de midweekse inhaalwedstrijd tegen Waskemeer was het voetbal van de groen/gele formatie niet om aan te gluren. Als we mogen spreken over een dieptepunt in de competitie, dan mogen we hopen dat dit deze wedstrijd was en dat het vanaf nu weer een stuk beter zal gaan.

Ropta Boys en Waskemeer hebben beide de punten broodnodig, maar het leek of alleen Waskemeer dit besef had. Ze waren strijdlustig en zaten er constant boven op. Ropta Boys daarintegen bakte er niks van, passes kwamen niet aan, ballen die onder de voet door glipten, spelers die elkaar in de problemen brachten door foute terug speelballen, kortom…. het aanwezige publiek had genoeg om over te klagen. Ropta Boys had nog wel de eerste mogelijkheid via een mooie aanval waarbij Erik de Vries hard uithaalde, maar zijn inzet ging net over de goal van Waskemeer. Drie minuten later moest keeper Tjidsger Braaksma al handelend optreden bij een goed uitgespeelde aanval van Waskemeer. De uitbraak uit de corner die daar op volgde had de voorsprong voor Ropta Boys op moeten leveren maar helaas ging de prachtige lob van Rutger Torensma net aan de verkeerde kant van de paal langs en bleef de stand gelijk. Hierna was het alleen nog maar Waskemeer wat de klok sloeg. In de veertiende minuut kwam Waskemeer op 0-1 en drie minuten later stond ook de 0-2 al op het scorebord. De spits van Waskemeer was goed op dreef en een grote plaag voor de Ropta defensie. Ropta Boys speelde zeer slecht en had geen schijn van kans tegen een veel feller Waskemeer.

Aan het einde van de eerste helft kreeg Ropta Boys zowaar nog een kansje via Andre Turkstra die de bal per ongeluk voor de voeten kreeg, maar ook deze bal ging over de goal.

Waskemeer begon ook de tweede helft vanaf het begin weer fel en dreigend naar voren. Een vrije trap ging rakelings over de goal van keeper Braaksma en kort daarna was het dezelfde keeper die een speler van Waskemeer onder uit maaide waarop een terechte strafschop volgden. De boomlange spits van Waskmeer wist wel raad met dit buitenkansje en schoot onberispelijk binnen en bracht de 0-3 op het scorebord. Meteen daarna was het een zeer slechte terugspeelbal vanaf de midden naar achteren waardoor Anco Dijkstra op volle snelheid in moest grijpen omdat de spits van Waskemeer tussen beide was gekomen. De spits liet slim zijn been hangen waardoor Dijkstra hem niet meer kon ontwijken en hij ten val kwam. Dijkstra werd weggestuurd met een rode kaart en Ropta Boys kwam met tien man te staan. Deze terugspeelbal zei eigenlijk genoeg over het beeld van de hele wedstrijd. Zwakke passing, ballen rechtstreeks in de voet van de tegenstander, alles wat ook maar fout kon gaan, ging ook fout. Waskemeer kreeg een vrije trap na deze actie en deze bal eindigde op het latwerk van de goal waardoor een verdere achterstand nog even bespaard bleef. Maar ook dit bleek uitstel want de volgende vrije trap werd wel binnen de palen geschoten en zo kwam Waskemeer op een dik verdiende voorsprong van 0-4. Keeper Braaksma was daarna nog belangrijk om te voorkomen dat de voorsprong nog groter werd en Ropta Boys wist met tien man de schade verder te beperken. Na het fluitsignaal verlieten de spelers van Ropta beschamend het veld, aan de meeste gezichten te zien wisten ze zelf ook dat wat ze deze avond hadden laten zien, zeer teleurstellend was.

Het is voor het mee reizende trouwe publiek te hopen dat a.s zaterdag in en tegen Rijperkerk de neuzen in de aanvalshouding staan en dat dit niet weer gebeurd. Positief was natuurlijk dat ze met tien man lang stand hielden en de score toch nog enigsinds beperkt hielden. Gezien de manier waarop Waskemeer voetbalde had de uitslag net zo goed verdubbelt kunnen worden. Wil Ropta Boys in de derde klas blijven voetballen, dan zal er nu toch echt iets moeten gebeuren waardoor het voetbal terug komt en er weer wordt gescoord, het zal nog een lastige opgave worden.