Verslag Ropta Boys 3 – ASC 4

Afgelopen zaterdag moest er zeker een antwoord komen van de spelers van RB3 op de kansloos verloren wedstrijd tegen Koostertille 3. Er werd op bezoek met 3-0 verloren omdat (bijna) alle spelers hun dag niet hadden. Geen inzet, veel te laat en veel te slap, was een goede omschrijving van bijna alle mannen in het veld.Die zaterdag werd het vel bekritiseerde 4-3-3 systeem aan de kant geschoven door de leider en er werd met 4-4-2 begonnen. Maar volgens enkele spelers, lag dit verlies niet aan het systeem, maar aan de spelers zelf.
Deze wedstrijd had dus beter “op papier” kunnen worden gespeeld en zodoende ons de rit naar Koostertille kunnen worden bespaard.

Geen verslag op de site, snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd waren de beste ideeën van die middag.

1e Helft

Dus ASC 4 kwam op bezoek afgelopen zaterdag. Omdat onze scheidsrechter vond dat hij om 12.00 uur nog af moest melden, floot Geert van Wieren, beter bekend als “de Dominee”, om 14.30 voor het startsein van de wedstrijd. Ropta Boys kwam goed uit de startblokken en na 2 minuten lag de bal er al bijna in, een goede voorzet van Andries Visser, kwam voor de voeten van Tseard Bekker die maar net naast tikte. Daarna volgden er nog een paar hele goede kansen voor het uitstekend spelende RB3, alleen werden deze kansen niet omgezet in doelpunten en vergaten wij onszelf te belonen. Toch kwam de 1-0 nog voor rust op het scorebord, na goed werk en een goede steekpass van Jan Cha Doll Rispens, kwam Andries alleen op de keeper af. Andries hield weer het overzicht en zette Tseard (weer) voor een leeg goal. Gelukkig scoorde Tseard deze keer wel en de 1-0 was na een klein half uur een feit. ASC had de hele 1e helft niets in te brengen want RB was heer en meester in eigen huis. Duidelijk was dat de punten in Oosternijkerk gingen blijven, de vraag was alleen hoeveel doelpunten RB3 ging maken, want na 45 minuten had RB3 al met 5-0 of 6-0 voor moeten staan.

2e Helft.

Omdat “de Dominee” ook graag een helft wilde voetballen werd deze goedfluitende scheids vervangen en Jelle de Jong mocht de 2e helft voor zijn rekening nemen.
Ook werden Sjaak van der Vorst, Winand Dijkstra en Andries Visser vervangen door de verse krachten; Geert van Wieren, Albert Linthof en Sietze Verbeek.
Aan het begin van de 2e helft moest RB3 even weer op gang komen, want er werd teveel balverlies geleden en ASC mocht zo nu en dan, via een goed schot op de paal en enkele afstand schoten, aan de gelijkmaker ruiken. Door goed optreden van onze goalie Renze Visser, werd dit uiteindelijk voorkomen.
Hierna was RB3 wakker en het spelbeeld van de eerste helft kwam langzaam maar zeker terug. De ene na de andere aanval werd opgezet en met goed voetbal werd er niets meer weg gegeven. Het was wachten op de 2-0, deze viel uiteindelijk door Tseard Bekker en de tijd om een “hattrick” te maken was er nog voldoende.
Albert Linthof kreeg de bal op de rechterkant, hij gaf een uitstekende voorzet die onberispelijk door Tseard Bekker werd binnen gekopt, zodat zijn hattrick een feit was. De wedstrijd werd rustig uitgevoetbald en met een keurige 3-0 overwinning afgesloten door de heren van Ropta Boys 3.

De inzet en samenwerking die er tegen Koostertille niet was, was deze week wel aanwezig. Een goed antwoord op de kansloze zaterdag ervoor (hopend dat dit een incident was). De score had uiteindelijk nog hoger moeten zijn, ook voor het publiek, maar al met al een keurige overwinning waar niet veel in werd weg gegeven.

Ook Theunis Talstra en Tseard Bekker bedankt voor de inzet en dat jullie even bij het 3e wilden voetballen.

Door deze zege, beslaat Ropta Boys 3 een goede 5e plek op de ranglijst. Volgende week gaan we proberen om Buitenpost 6 aan de zegekar te binden.