TELEURSTELLEND ROPTA BOYS VERLIEST TERECHT VAN ASC.

Oosternijkerk – Met als inzet de 5e plek op de ranglijst werd er afgelopen zaterdagmiddag afgetrapt op sportpark “De Fiver” tussen Ropta Boys en ASC uit Augustinusga. Na iets meer dan 90 minuten waren het bezoekers die terecht met de punten huiswaarts keerden. Ropta Boys speelde ver beneden haar kunnen. De ploeg was in de eerste helft volledig de weg kwijt. De achterhoede en het middenveld waren dolende tegen een sterke en beweeglijke ASC ploeg. Ondanks een slecht begin werd een opgelopen 0-2 achterstand vlak voor rust nog teniet gedaan, maar in de tweede helft waren het alom misverstanden. Het was verder zeer onrustig en rommelig van Ropta Boys zijde. ASC toonde veerkracht. In de eerste helft verloor het twee spelers met ernstige blessures, maar in tweede helft richtte de ploeg zich op en profiteerde optimaal van het geklungel van Ropta Boys.

1e helft met slecht begin.
De eerste mogelijkheid voor Ropta Boys diende zich toevallig aan. Een mislukte voorzet van Edwin de Vries werd losgelaten door de ASC keeper. Tjidsger Braaksma was er als de kippen bij, maar de keeper herstelde zijn fout door de rebound te pakken. Daarna was het ASC die met een jonge ploeg de touwtjes in handen nam. Ropta Boys stond in alle opzichten niet goed en ASC kon steeds een vrije man vinden. In de 20e minuut was het raak. ASC kon gemakkelijk combinerend het middenveld oversteken en daarna de achterhoede op het verkeerde been zetten, met als gevolg een fraaie treffer van Andries Nicolai. (0-1) Na deze goal wist Ropta Boys nog steeds niet hoe men moest staan en verdedigen. Veel onderling geschreeuw, maar weinig daden. In de 26e minuut komt ASC op voorsprong via een goal die prachtig was, maar uit het oogpunt van Ropta Boys nooit mag gebeuren. Marco de Haan mocht van net over de middenlijn aan een solo beginnen en weet vier Ropta Boys spelers uit te spelen op de rechterkant en ook nog zeer fraai te scoren voor een 0-2 voorsprong. Na dit doelpunt kreeg Ropta Boys het uiteindelijk beter voor elkaar. In het laatste kwartier kwam Ropta Boys in haar spel en creëerde mogelijkheden, kansen en goals. In de 37e minuut werd Edwin de Vries onderuit gehaald in het zestien meter gebied. De toegekende penalty werd hard en zuiver ingeschoten voor 1-2. Na deze treffer moest ASC doelpuntenmaker Andries Nicolai via een ongelukkige actie het veld verlaten per brancard met een zware enkelblessure. Na deze onderbreking ging Ropta Boys goed door en wist zelfs in blessuretijd van de eerste helft op gelijke hoogte te komen. Een voorzet van Edwin de Vries werd bij de tweede paal goed opgevangen door Kees Kool. Hij liet de bal stuiten om de bal daarna schitterend en onhoudbaar in de kruising te schieten. (2-2) Ondanks een slecht eerste halfuur komt Ropta Boys sterk terug om met een gelijke stand te rusten. Voor ASC was er nog meer tegenslag, want vlak voor rust moest nog een speler van ASC uitvallen met een enkelblessure.
2e helft de weg kwijt.
Na een sterk slot in de 1e helft waren de vele supporters van Ropta Boys optimistisch gestemd over de 2e helft. Maar de supporters kwamen bedrogen uit. Ropta Boys bakte er in de 2e helft niet veel van. ASC stond goed en verdedigde geconcentreerd en fel en waren in alle opzichten een ploeg die wilde vechten voor de punten. Voor Ropta Boys was het allemaal te halfslachtig en te gemakkelijk. Het net niet syndroom en teveel afwezigheid van enkele spelers nekte de ploeg afgelopen zaterdagmiddag. Een paar kleine kansjes van Zjéne van Dam en Simon Dijkstra waren eigenlijk de hoogtepunten van de 2e helft. Voor ASC wist Tamme de Boer bijna te scoren van ongeveer 30 meter. Zijn vrije trap glipte onder het lichaam door van Ropta Boys keeper Johannes de Groot, maar hij kon zich nog net herstellen. In de 65e minuut was het wel raak. Deze goal stond synoniem voor het optreden van Ropta Boys, zeer knullig. Een uittrap mislukt volledig en komt op de rand zestien voor de voeten van een ASC speler. Deze speler maakt goed gebruik van dit Ropta Boys cadeautje en scoort beheerst 2-3. Na deze goal heeft Ropta Boys het geprobeerd, maar het bleef onmachtig. Men wist na de 2-3 eigenlijk helemaal geen aanspraak te maken op de gelijkmaker. ASC bleef veel gevaarlijker via de counter. In de slotfase werd het nog erger voor Ropta Boys. Opnieuw werd het middenveld en de achterhoede uitgespeeld door helemaal niet in te grijpen. Via de linkerkant kon een ASC speler de bal terugleggen op twee geheel vrijstaande spelers. Eén van deze twee kon simpel en ongehinderd de hoek uitzoeken voor de uiteindelijke eindstand van 2-4. Conclusie: Ropta Boys had een volledige off-day en bakte er bitter weinig van in deze belangrijke wedstrijd. Vlak voor rust hebben wij even een beter Ropta Boys gezien, maar dit bleek te weinig. De drie punten waren terecht voor de bezoekers uit Augustinusga, die hiermee de 5e plek in haar bezit namen. Voor Ropta Boys is er voldoende stof om over deze slechte wedstrijd na te praten. Alle neuzen zullen in één richting moeten wijzen om resultaten te behalen. Eindstand: 2-4.