Ropta Boys wint moeiteloos van v.v. Niekerk

Oosternijkerk – Na de valse start van vorige week tegen Opende had Ropta Boys voor eigen publiek iets goed te maken. Dit moest dan gebeuren tegen nieuwkomer Niekerk. Op deze schitterende nazomerse middag in september was het heerlijk vertoeven langs de lijn. Het publiek zat te wachten op een mooi middagje voetbal, en kwam na twee keer drie kwartier tot de conclusie dat Ropta Boys verdiend de punten pakte zonder goed te voetballen.

Ondanks de winst zit er veel meer in deze ploeg met veel jong talent. Het is de taak aan trainer Groen en leider Dijkstra om het aanwezige talent het komende seizoen te laten renderen. Als dat gaat lukken dient er ook dit seizoen rekening te worden gehouden met Ropta Boys.

Na een aftastend begin en niet al te hoogstaand voetbal was het Ropta Boys die de eerste kansen wist te creëren  Arend Castelein zag zijn vrije trap gestopt door de Niekerk keeper. Willem Meinema werd in de beginfase onderuit getrokken in het strafschopgebied. De verwachte penalty werd niet gegeven. Na een kwartier was het Geert Linthof die de bal breed legde in plaats van zelf te schieten. De twee grootste kansen in de eerste helft waren voor spits Tjidsger Braaksma. Hij kopte tot tweemaal  toe een twee perfecte voorzetten  van Birhanu Rispens en Geert Linthof naast de goal. Niekerk wist in het eerste halfuur geen kansen te creëren, maar voetbalde behoorlijk mee. De ploeg probeerde in ieder geval te voetballen en probeerde de lange bal te vermijden. Voor Niekerk was het jammer dat Ropta Boys eigenlijk dankzij de scheidsrechter in het zadel werd geholpen. In de 35e minuut gaf de scheidsrechter van dienst een onbegrijpelijke penalty aan Ropta Boys, na een vermeende overtreding op Tjidsger Braaksma. De penalty werd onberisplijk binnen geschoten door Anco Dijkstra. (1-0) Dit doelpunt gaf Ropta Boys geen vleugels, want vlak voor rust had de ploeg mazzel. Een pegel van de linksbuiten van Niekerk werd met de wreef snoeihard op de lat geschoten. In dezelfde minuut kreeg Niekerk nog een grote kans na een voorzet van rechts die net over werd getikt. Toch was het Ropta Boys die in blessuretijd spekkoper werd in de eerste helft. In de 47eminuut wist Geert Linthof de snelle Willem Meindema te bereiken in de diepte. Willem aarzelde geen moment in schoot met  links in de kruising. (2-0)

Ook na rust was het spel niet hoogstaand, maar ook nu wist Ropta Boys te scoren. Het duurde even tot de doelpunten vielen in de tweede helft. In de 63e minuut wist Arend Castelein de bal van een Niekerk verdediger af te pakken om daarna  alleen op de keeper af te stevenen. Deze grote kans was voor de routinier geen probleem om de stand op te krikken naar 3-0. Na dit doelpunt was de wedstrijd gespeeld. Trainer Groen kon hierdoor enkele spelers wisselen. Met nieuw bloed wist Ropta Boys opnieuw met behulp van de scheidsrechter te scoren. Een bal op de buitenspel staande Meindert Meindersma was de aanleiding voor het 4e doelpunt. Meindert Meindersma ging door en werd door de Niekerk keeper onderuit gehaald. Scheidsrechter van dienst besliste penalty, terwijl de grensrechter van N iekerk allang stond te vlaggen voor buitenspel. De scheidsrechter negeerde het advies van de grensrechter en stuurde daarna de grensrechter weg vanwege commentaar op de leiding. De tweede penalty werd opnieuw zuiver binnengeschoten door Anco Dijkstra. (4-0) In de slotfase wist Niekerk de eer te redden. Anco Dijkstra vloerde een Niekerk speler in het strafschopgebied. Hij kreeg daarvoor  geel en een penalty tegen. Ook de 3e penalty in deze wedstrijd werd onhoudbaar binnen geschoten. (4-1) Vlak voor het eindsignaal was het opnieuw raak voor Ropta Boys. Gerard Peter Weidenaar ontsnapte aan de buitenspel val en was niet egoïstisch en gaf de bal breed op Geert Linthof. Hij scoorde beheerst voor de uiteindelijke eindstand van 5-1. Ropta Boys wint hierdoor verdiend, maar het spel zal toch beter moeten wil men een rol van betekenis spelen in de 4e klasse B. Met de goede lichting jeugd, die is doorgestroomd, moet dit vast lukken.

Eindstand: 5-1.