ROPTA BOYS WINT IN BLESSURETIJD VAN ASC ’75

ROPTA BOYS  WINT  IN  BLESSURETIJD  VAN  ASC’75.

Oosternijkerk –  In de 94e minuut werd Erik de Vries van Ropta Boys matchwinnaar op sportpark “De Fiver” te Oosternijkerk. Opnieuw winst met één doelpunt verschil, waardoor Ropta Boys zich naast Harkema Opeinde nestelde op de 2e plaats van de 4e klasse C. Gemakkelijk ging het niet op een goed bespeelbaar, maar glad veld. In de onderlinge wedstrijden tussen beide teams is er altijd wel iets opmerkelijks te vermelden. Deze keer ging geheel Ropta Boys tekeer bij de gelijkmaker in de 80e minuut. De Ropta Boys grensrechter vlagt voor buitenspel, maar zonder naar de grensrechter te kijken besloot scheidsrechter J.K. Pol door te laten gaan met als gevolg de gelijkmaker van ASC’75.  De scheidsrechter heeft altijd het eindoordeel, maar vergat hier om in ieder geval de grensrechter te raadplegen en te horen. Voor het overige moet worden geconstateerd dat scheidsrechter J.K. Pol een goede wedstrijd floot.

1e helft.

Tot aan de 20e minuut werd er tussen beide teams in een veel te laag tempo gespeeld, zeer behoudend, niet boeiend, slordig en met slecht voetbal. De wedstrijd begon pas een beetje te leven na de fraaie openingstreffer van ASC’75.  Een keurig uitgespeeld doelpunt die begon op rechts en werd verplaatst naar de geheel vrijstaande linksbuiten, die het overzicht behield en de bal keurig breed gaf op Remko Hofman voor een binnen tikker. (0-1) Na deze achterstand werd Ropta Boys enigszins wakker geschud en zocht meer en meer de aanval. Op aangeven van Ype Kingma schiet Tjidsger Braaksma in de 27e minuut eigenlijk de eerste kans voor Ropta Boys voorlangs. Twee minuten later had Tjidsger Braaksma pech toen hij profiteerde van een klutsbal in het zestienmeter gebied en van dichtbij via de lat over schoot. De derde poging van Tjidsger Braaksma op aangeven van Tim van der Voort belandde op de paal, maar de terugspringende bal kwam voor de voeten van Ype Kingma. Hij wist wel raad met deze grote mogelijkheid en schiet de gelijkmaker in de touwen.(1-1) Na deze gelijkmaker behield Ropta Boys de druk en kreeg enkele gevaarlijke corners op rij, maar ASC’75 hield de rijen gesloten. Zelf loerde men op de counter met de snelle buitenspelers. Ondanks nog een poeier van de schietgrage ASC-er Tamme de Boer, die door een Ropta Boys lichaam werd geblokt, werd de rust bereikt met een gelijke 1-1 stand.

2e helft.

In de tweede helft werd er beter gevoetbald en meer strijd geleverd. Onder aanvoering van de gedreven Kees Kool werd gewerkt om een voorsprong te forceren. In de 4e klasse C moet er wekelijks keihard worden gewerkt voor de punten, want de onderlinge verschillen zijn klein. In de 52e minuut was het Kees Kool zelf die bijna scoorde, maar zijn waarschijnlijk als voorzet bedoelde bal ging over de keeper net voorlangs. ASC’75 loerde op de counter en zag een schotpoging van Tamme de Boer via een Ropta Boys speler in het zijnet belandden. Tevens was keeper Johannes de Groot attent om een counter in de kiem te smoren door de bal uit te trappen. In de 64e minuut werd de voorsprong een feit. Na een goede loopactie van Ype Kingma slingerde hij de bal voor in de voeten van Kees Kool. Kees bleef akelig koel en gaf op het juiste moment een tikje terug op Geert Linthof, die van dichtbij strak in schoot. (2-1) Na deze voorsprong vergat Ropta Boys door te drukken. Ropta Boys creëerde nog een grote kans via de goed spelende Tim van der Voort, maar zijn schot ging over. Ook de hardwerkende Erik de Vries zag dat zijn vrije trap een prooi werd voor de ASC keeper. Het Ropta Boys overwicht werd niet omgezet in doelpunten. Wat Ropta Boys naliet deed ASC’75 wel in de 80e minuut. Volgens geheel Ropta Boys wist Han Zwart in buitenspel positie te scoren. De vlag van de Ropta Boys grensrechter ging resoluut omhoog, maar scheidsrechter J.K. Pol negeerde zowel de grensrechter en de kudde Ropta Boys spelers om hem heen en keurde de gelijkmaker goed. (2-2) Enigszins getergd door het onrecht probeerde Ropta Boys alsnog een overwinning te forceren. In de 90e minuut was Martin Kool met zijn kopbal uit een corner van Erik de Vries nog heel dichtbij. Een ieder liep langzamerhand naar de uitgang zich verzoenend met het gelijke spel tussen Ropta Boys en ASC’75. Totdat in de 94e minuut via een ingooi en een door kopbal van Geert Linthof de bal uiteindelijk in de looprichting van Erik de Vries terecht kwam. Oog in oog met de ASC’75 keeper bleef hij koel en scoorde diep in blessuretijd de winnende treffer voor Ropta Boys. Eindstand: 3-2.

Conclusie: Door deze nipte overwinning doet Ropta Boys goede zaken op de ranglijst en staat met Harkema Opeinde op een gedeelde tweede plaats achter het tot op heden ongenaakbare Veenhuizen. Volgende week wacht opnieuw een zware wedstrijd. Dan zal Ropta Boys het moeten opnemen tegen VIOD. Eindstand: 3-2.