ROPTA BOYS VERLIEST TERECHT VAN VIOD.

Driesum – Gezien de statistieken in het programmaboekje had Ropta Boys weinig kans op een goed resultaat tegen VIOD. Vanaf het seizoen 1999/2000 heeft Ropta Boys van de vier gespeelde competitiewedstrijden alle vier verloren van VIOD. De vijfde nederlaag werd afgelopen zaterdag op de laatste dag van oktober 2015 een feit. Een terechte nederlaag, maar gezien de kansen verhouding in de eerste helft had er toch een beter resultaat ingezeten voor Ropta Boys. Vooral het scorend vermogen is een groot manco van de Ropta Boys ploeg. VIOD was daarin veel doortastender met als gevolg dat Ropta Boys eigenlijk de gehele wedstrijd achter de feiten aanliep tegen een sterke tegenstander.
1e helft geen loon naar werken.
VIOD begon sterk aan de wedstrijd. Men had na het debacle van vorige week tegen GSVV iets recht te zetten. Dit moest Ropta Boys ontgelden in de eerste minuten. Maar gelukkig pakte keeper Remco de Vries de allereerste inzet van Sjoerd Bosgraaf klemvast. Ropta Boys leek zich enigszins te herstellen, maar kreeg in de 10e minuut toch heel simpel een vroeg tegen doelpunt. Het was Bauke Visser die ongehinderd vanaf de middenlijn tot aan de rand 16 meter kon doorlopen. Hij kreeg zelfs de gelegenheid om de bal goed af te geven op de geheel vrijstaande Sjoerd Visser. Deze VIOD speler liet keeper Remco de Vries kansloos in de korte hoek. (1-0) Dan loop je als Rota Boys ploeg alweer meteen achter de feiten aan. Toch wist Ropta Boys zich te herstellen en kreeg voldoende kansen om op gelijke hoogte te komen voor rust. In de 14e minuut schoot Tjidsger Braaksma goed in na aangeven van broer Jan Pzn Braaksma, maar zijn schot werd met de vingertoppen van de keeper uit het doel geslingerd. Een paar minuten later wist Simon Dijkstra een mooie aanval niet af te ronden door in het zijnet te schieten. In deze fase deed Ropta Boys niet onder voor één van de titel kandidaten in de 4e klasse B. In de 26e minuut mocht VIOD haar keeper bedanken, want hij pakte tot tweemaal toe een inzet van dichtbij door Tjidsger Braaksma. Ondanks de kansen van Ropta Boys was het zeker oppassen op een grotere achterstand, want VIOD bleef gevaarlijk met de snelle en levensgevaarlijke omschakeling. Deze snelle en effectieve omschakeling doet Ropta Boys de das om in de 39e minuut. In de 38e minuut krijgt Geert Linthof een schiet kans. Deze wordt, ondanks dat hij onderweg werd aangeraakt keurig gepakt door keeper Rutger Atema van VIOD. Door de snelle hervatting van keeper Atema staat Ropta Boys niet goed te dekken met als gevolg een vrije doortocht voor Sjoerd Visser van VIOD. Hij is eerder bij de bal dan de uitkomende Ropta Boys met als gevolg dat hij onderuit wordt gehaald binnen de beruchte lijnen. Een terechte penalty en terecht geel, omdat er nog verdedigers achter keeper de Vries stonden. De penalty werd feilloos binnen geschoten door Jelmer Visser. (2-0) Dit doelpunt was cruciaal, want na deze goal speelde Ropta Boys een verloren wedstrijd.
2e helft met hoofdrol voor Ropta Boys keeper.
Na de hervatting kwam Ropta Boys niet goed uit de kleedkamer. In het eerste kwartier had VIOD de mogelijkheden en kansen om Ropta Boys een hele grote nederlaag toe te brengen. Gelukkig voor Ropta Boys was er één persoon die Ropta Boys enigszins in de race hield. Dit was keeper Remco de Vries. Hij redde Ropta Boys keer op keer in die beginfase van de tweede helft. Ropta Boys stond eigenlijk wat plichtmatig te spelen zonder geloof in een beter resultaat. In de 66e minuut was het helemaal gebeurd met geelgroene formatie. Een vrije trap vanaf links kon bij de tweede paal helemaal ongehinderd worden ingekopt door Roelof van der Veen voor de 3-0. Na deze goal viel het definitieve doek voor Ropta Boys. Er werd nog getracht om een ere treffer te produceren, maar dit lukte niet. Een schot van Geert Linthof wordt nog door keeper Atema tot corner getikt. Het gevaar van Ropta Boys kwam eigenlijk alleen maar uit corners in de tweede helft. Maar er is niemand bij Ropta Boys die de goed genomen corners weet te promoveren tot een doelpunt. Het blijft tot op heden moeilijk scoren bij Ropta Boys. VIOD bleef de gehele tweede helft de baas en had de wedstrijd volledig onder controle. Keeper Remco de Vries keepte in de tweede helft formidabel en voorkwam zeker een grotere nederlaag voor Ropta Boys.
Conclusie: Ropta Boys heeft in de eerste helft nog redelijk tegenstand geboden tegen een VIOD die uit was op eer herstel na de slechte wedstrijd van vorige week tegen GSVV. VIOD is daarin geslaagd en Ropta Boys was het slachtoffer. Een terechte nederlaag tegen een goede ploeg. Na afloop was VIOD dubbel blij, want door het gelijke spel van WTOC bij VCR pakt de ploeg van Anton van Zwol de 1e periode titel. Dat is een felicitatie waard. Eindstand 3-0.