v.v. Ropta Boys sinds 1965

ROPTA BOYS LAAT WINST LIGGEN IN EN TEGEN VEENHUIZEN.

Veenhuizen – Ropta Boys had en kreeg afgelopen zaterdagmiddag de gelegenheid om zichzelf een hele goede dienst te bewijzen in de onderste regionen van de 3e klasse B. Maar Ropta Boys was niet in staat om enkele grote kansen in de tweede helft om te zetten in doelpunten. Het gehele seizoen moeilijk scorend Ropta Boys liet hierdoor de kans liggen om een stap te doen richting lijfsbehoud. In de eerste helft was Veenhuizen de bovenliggende partij, maar na rust was Ropta Boys heer en meester. Er werd goed gevoetbald, maar de beloning liet men liggen op sportpark “Achter de Molen”.
1e helft.
Veenhuizen begon sterk aan de wedstrijd. De eerste kansen waren voor de thuisclub, maar gelukkig was keeper Johannes de Groot twee keer zeer attent bij twee dikke kansen voor Veenhuizen. Een gewaarschuwd Ropta Boys kreeg vrij snel grip op de wedstrijd. Helaas werd de lange bal te snel gehanteerd, waardoor het balbezit vrij snel van elftal verwisselde. Ook Veenhuizen hanteerde veel de lange bal, waardoor het een rommelige eerste helft werd van weerszijden. Ondanks dat beide ploegen niet aan het voetballen waren ontstonden er aan weerszijden toch nog voldoende kansen. Een vrije trap van Rudi Torensma werd geheel vrijstaand niet binnen gekopt door Erik de Vries. Dit gebeurde in de 20e minuut. In de 24e minuut was er opnieuw een kop kans voor Ropta Boys. Uit een voorzet van Geert Linthof kopte Tjidsger Braaksma vrijstaand over. Naast deze twee kansen werd Ropta Boys nog één keer gevaarlijk voor rust. In 30e minuut counterde Erik de Vries zich vrij aan de linkerkant. Zijn voorzet richting 2e paal was net te hard voor de meegelopen Rudi Torensma om binnen te tikken. Tegenover deze kansen waren die van Veenhuizen groter in getal, maar ook hier bleef de achterhoede onder leiding van Kees Kool het overzicht behouden. In de slotfase kwam Ropta Boys enigszins onder druk en gaf onnodige vrije trappen weg met als gevolg een terechte gele kaart voor Christiaan Wijnsma. Ook aan Veenhuizen viel in de slotfase nog een gele kaart, wegens het onderuit halen van Erik de Vries. Met nog enkele goede reddingen van keeper Johannes de Groot werd de thee bereikt met 0-0.
2e helft.
In de tweede helft kwam Ropta Boys veel en veel beter voor de dag dan in het eerste bedrijf. Er werd meteen hoog druk gezet en dit zette zich voort in alle linies, waardoor binnen in mum van tijd de bal werd heroverd. Daarna behield Ropta Boys de rust en werd er keurig en goed gecombineerd. Veenhuizen had in de tweede helft weinig tot niets meer in te brengen. Het speelde puur op de counter. Voor Ropta Boys waren er grote kansen voor Hendrik Willem van der Vorst en Christiaan Wijnsma, maar de afronding was beide keren matig tot slecht. Zo was Ropta Boys steeds gevaarlijk, maar de goede voetbal werd niet bekroond met een doelpunt. In de 67e minuut gaf scheidrechter Westerloo een gele kaart aan de keeper van Veenhuizen na hands buiten de 16 meter. De vrije trap was een goede gelegenheid om te scoren, maar ook hiervan wist Ropta Boys niet te profiteren. In deze fase kwam Veenhuizen nauwelijks in de buurt van het Ropta Boys doel. Het was wachten op een treffer gezien het spelbeeld. Na twee wissels aan Ropta Boys zijde, Jacob Mooibroek en Simon Dijkstra voor respectievelijk Geert Linthof en Tjidsger Braaksma kwam er vers bloed binnen de lijnen. Bijna was het een gouden wissel, want nog maar koud in het veld kreeg Simon Dijkstra een meer dan 100% kans om de wedstrijd te beslissen. Door een groot misverstand in de Veenhuizen verdediging kon Simon Dijkstra gewoon helemaal alleen richting doelman lopen. Hij werd niet eens meer achtervolgd door de ruziënde Veenhuizen spelers. Maar in plaats van de bal langs de keeper te spelen probeerde hij de keeper uit te spelen. Deze bleef goed kijken en wist Simon Dijkstra de bal te ontfutselen. Door het missen van deze grote kans bleef het in de slotfase nog opletten voor Ropta Boys. Ondanks de oplettendheid gaf Ropta Boys nog bijna de wedstrijd volledig uit handen in de 87e minuut. Uit een voorzet van rechts kopt een Veenhuizen speler ongehinderd rakelings naast. Door deze misser hield Ropta Boys in ieder geval nog één punt over aan deze ontmoeting.
Conclusie: De winst lag in de tweede helft voor het oprapen, want Ropta Boys speelde een puike tweede helft. Maar zoals zo vaak dit seizoen ontbreekt het Ropta Boys aan scorend vermogen. Op basis van de tweede helft was een punt te weinig, maar in slotfase had het ook zomaar nog mis kunnen gaan. Misschien wordt het toch nog een belangrijk punt aan het einde van de rit. Wel is zeker dat Ropta Boys volgende week thuis vol aan de bak moet tegen Niekerk om het vege lijf te redden in de 3e klasse B. Door de resultaten van afgelopen zaterdagmiddag blijft het ontzettend spannend onderin de ranglijst. Eindstand: 0-0.