ROPTA BOYS  GAAT  SCHLEMIELIG  ONDERUIT  TEGEN  S.C. TWIJZEL.

Twijzel –  Het wil de tweede helft van het seizoen maar niet lukken bij Ropta Boys. Er mist iets binnen deze ploeg om en wedstrijd over de streep te trekken. Zo ook afgelopen zaterdagmiddag tegen de nummer twee van de 4e klasse B. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en Ropta Boys wist in de tweede helft een achterstand om te buigen in een 1-2 voorsprong. Zo mooi deze voorsprong tot stand kwam, zo bedroevend dom werd deze voorsprong geheel onnodig weer weggegeven. Zo bleef Ropta Boys weer onnodig puntloos in deze wedstrijd. Dan is het jammer dat de ploeg zich eigenlijk keer op keer tekort doet in de belangrijkste fase van de competitie.

1e helft.

Met de strakke wind tegen wist Ropta Boys door kort en agressief te verdedigen de thuisploeg van het Ropta Boys doel af te houden. Dit lukte heel goed in de eerste helft tot aan de blessuretijd .  De eerste echte mogelijkheid voor Ropta Boys ontstond na 13 minuten voetbal. Een voorzet van links via Erik de Vries werd geheel vrijstaand door Tjidsger Braaksma naast gekopt. Twijzel werd gevaarlijk via een vrije trap van afstand, maar deze verdween net over het doel van keeper Johannes de Groot. Maar veel kansen werden aan beide zijden niet weggegeven, want beide ploegen zaten er goed dicht op. De vele overtredingen in de eerste helft kwamen het spel niet ten goede. Toch probeerde Ropta Boys in de omschakeling gevaarlijk te worden. In de 35e minuut werd zo’n omschakel moment gevaarlijk. Edwin de Vries onderbrak een Twijzel aanval en gaf de bal meteen mee aan Geert Linthof die op zijn beurt de bal door tikte op Edwin de Vries. De bal bleek net te hard, waardoor Erik de Vries een teenlengte tekort kwam om binnen te tikken. In de slotfase van de eerste helft kreeg Ropta Boys via goed storen van Kees Kool nog een kans. Na Kees zijn onderschepping zette hij Erik de Vries op links aan het werk. Erik zijn schot werd op het laatste moment geblokt tot corner. In de blessuretijd rommelt Tjidsger Braaksma zich nog langs twee verdedigers, maar zijn inzet werd nog door een derde verdediger tot corner verwerkt. Ondanks dit gevaar van Ropta Boys valt de treffer diep in blessuretijd aan de andere kant. Het was Twijzel speler Paul Poortman die onbegrijpelijk vanaf de middenlijn zonder dat iemand hem aanpakt tot rand zestien meter gebied kan doorlopen om daarna verwoestend hard en fraai in de kruising te schieten. (1-0) Na dit doelpunt werd er zelfs niet eens meer afgetrapt, waardoor Ropta Boys een goede eerste helft met een kater afsloot.

2e helft.

Ondanks de tegenslag vlak voor rust begon Ropta Boys met de wind in de rug heel sterk aan de tweede helft. Met name de corners van Erik de Vries waren levensgevaarlijk. De eerste twee corners na rust draaiden bijna binnen, maar met kunst en vliegwerk werden ze nog gered door de Twijzel keeper. De derde corner, na 10 minuten spel, leverde de gelijkmaker op. De indraaiende corner van Erik de Vries werd door de Twijzel keeper in eigen doel geslagen. (1-1) Na deze gelijkmaker ging Ropta Boys goed door. Edwin de Vries schoot, na een goede combinatie tussen Tjidsger Braaksma en Erik de Vries, de bal snoeihard en onbereikbaar net langs de verkeerde kant van de paal. In deze fase was Ropta Boys heer en meester. Het was wachten op de voorsprong die na 20 minuten voetbal schitterend tot stand kwam uit een één twee combinatie tussen Erik de Vries en Geert Linthof. Laatstgenoemde scoorde met een verwoestende uithaal in de lange hoek en gaf de keeper van Twijzel het nakijken. (1-2) Na deze voorsprong  had Ropta Boys de mogelijkheid om met de wind in de rug  door te drukken. Tot ontsteltenis van het Ropta Boys publiek doet Twijzel er een schepje bovenop en geheel Ropta Boys weet zich geen raad meer met de situatie. Zo kort men Twijzel hield in de eerste helft dekte, zo gemakkelijk liet men na de voorsprong Twijzel weer voetballen. Door deze gemakzucht kan Menno Blom een onterecht gegeven vrije trap uit een moeilijke hoek zomaar binnen schieten voor de 2-2. Ook na deze gelijkmaker weet Ropta Boys zich geen raad met een aandringend Twijzel.  Na dik een half uur werd weifelend optreden in de achterhoede en weifelend optreden van keeper Johannes de Groot genadeloos afgestraft door René Paauw.  Alle twijfelaars bij Ropta Boys verschalkte hij met een keurige lob voor de 3-2. Ropta Boys herstelde zich daarna enigszins en zag corner van Erik de Vries nog op de buitenkant paal het veld in springen. In de 38e minuut werd een goed genomen vrije trap van Anco Dijkstra door de Twijzel keeper tot corner verwerkt. Eerder werd een puntgave voorzet van Erik de Vries gemist door Tjidsger Braaksma en wist Tim van der Voort niet tot scoren te komen bij de tweede paal. Tegenover deze kansen  kreeg Twijzel ook nog een paar goede mogelijkheden, omdat Ropta Boys meer risico nam. Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren, waardoor Ropta Boys ietwat schlemielig verloor in een gelijkwaardige wedstrijd.

Conclusie: Geen loon naar werken voor Ropta Boys, omdat na de voorsprong de scherpte ontbrak om kort en als ploeg te verdedigen. Twijzel profiteerde optimaal en won ietwat geflatteerd de wedstrijd. Eindstand: 3-2.