v.v. Ropta Boys sinds 1965

ROPTA BOYS EN MARRUM KANSEN MISSEND NAAR TERECHTE REMISE.

Marrum – De thuisploeg Marrum en Ropta Boys wisten afgelopen zaterdagmiddag er een waar spektakelstuk van te maken. Een wedstrijd met alles erop en eraan. Hoog tempo, veel kansen, veel af jagen, stevige pot voetbal, foute beslissingen, opstootjes, veel foute passes en zo kan ik nog een tijdje doorgaan. Maar dit alles gaf een pot voetbal die gewoon twee keer drie kwartier boeiend was in Marrum.

1e helft.

De kersverse 4e klasser Marrum begon uitstekend aan de wedstrijd. Ropta Boys kreeg geen tijd en gelegenheid om rustig op te bouwen. Marrum was in het begin overal een stap eerder en dit resulteerde in twee grote kansen in de eerste vijf minuten van de wedstrijd. Na dit stormachtige begin van Marrum kreeg Ropta Boys iets meer rust in haar spel, alhoewel de beide buitenspelers van Marrum in de eerste helft een ware plaag waren en bleven voor de backs van Ropta Boys. Erik de Vries had daarentegen Ropta Boys in een rustiger vaarwater kunnen brengen, maar zijn vaak geplaatste schoten verdwenen in de handen van de keeper of net naast. In de 25e minuut leek Ropta Boys dichtbij een openingstreffer. Een aanval opgezet door Erik de Vries werd door Tjidsger Braaksma voor gegeven om door Nik van der Voort te worden ingetikt, maar een ultieme poging van de Marrum keeper voorkwam een openingstreffer. Even later moest dezelfde keeper optreden bij een verdwaald afstandsschot van Simon Dijkstra. Tegenover de kansen van Ropta Boys had de openingstreffer ook zo aan de kant van Marrum kunnen vallen. Vanaf links werd bijna elke bal gevaarlijk voor het doel van keeper Johannes de Groot. Met enig geluk en soms kordaat optreden van voorstopper en laatste man Martin en Kees Kool bleef Ropta Boys een achterstand bespaard. In het tweede gedeelte van de eerste helft begon Marrum aan te dringen en moest de Ropta Boys ploeg alle zeilen bijzetten om niet op achterstand te komen. Een opstootje tussen Edwin de Vries en een Marrum speler leverde voor beide geel op. Twee tellen later ging ook Geert Linthof op de bon voor vasthouden. Marrum was in de slotfase op jacht naar de voorsprong en het scheelde in de slotminuten heel weinig of deze was gevallen. Een 100% kans voor Marrum werd uit een voorzet van links ongehinderd en van dichtbij tot ontsteltenis van de Marrumers door de spits over geschoten. In een moeilijke eerste helft die op punten werd gewonnen door Marrum behield Ropta Boys de tussenstand op 0-0.

2e helft.

In de rust werd door interim trainer Hillebrand Tanja (trainer Wietse van der Veen was afwezig i.v.m. zeer droevige omstandigheden) gewisseld. Simon Dijkstra en Tim van der Voort werden gewisseld voor Dennis van der Wal en Kars Vrieswijk. In de tweede helft ging het spel in een hoog tempo op en neer met ontzettend veel kansen aan weerszijden. Van deze vele kansen werden er aan beide zijden eentje benut. Het was de thuisploeg die de leiding pakte na 12 minuten spel. Voorafgaande aan deze treffer had Marrum al eerder kunnen scoren. Eerst werd een misverstand tussen de tweeling Kool niet afgestraft en een minuut later bracht Johannes de Groot redding met de vuisten. Aan Ropta Boys zijde schoot Erik de Vries kansrijk over. Het doelpunt voor Marrum ontstond door heel goed afjagen van Marrum. De bal werd afgepakt met daarna een razend snel vervolg via de linkerkant. De voorzet van links was op maat voor de geheel vrijstaande spits om in te tikken voor de 1-0. Ondanks de tegentreffer was Ropta Boys niet verslagen. Er werd een tandje bijgezet en een paar minuten later had Geert Linthof moeten scoren. Het was Kars Vrieswijk die met een sublieme pass de goed doorlopende Geert Linthof alleen voor de keeper zet. De inzet van Geert was zwak, waardoor de keeper de gelegenheid kreeg om de bal de pakken. Ondanks deze misser was het een paar minuten later in de 22e minuut na rust raak. Via de rechterkant was het andermaal Kars Vrieswijk die zijn als schot/voorzet bedoelde inzet bij de tweede paal zag binnen schieten door Erik de Vries. (1-1) Na deze gelijkmaker ontspon zich een “gevecht” voor de overwinning. Dit koste de overigens goed spelende Rudi Torensma geel, wegens commentaar op de leiding. Beide ploegen hadden de wedstrijd kunnen en moeten beslissen. Het veld werd ontzettend groot in de slotfase, omdat beide ploegen het niet echt meer konden belopen. Marrum kreeg na de 1-1 een paar goede mogelijkheden om te scoren, maar liet dit na. In de slotfase werd een keihard schot van Geert Linthof uit de kruising geranseld tot corner. De grootste kans was er voor Erik de Vries. Alleen richting keeper werd hij volgens een ieder reglementair gestuit door de Marrum keeper, maar tot ontsteltenis van iedereen werd de bal op de stip gelegd. Meestal een koud kunstje voor Erik de Vries, maar deze cadeau gegeven strafschop schoot hij over. Na deze misser leek de wedstrijd op een gelijkspel uit te draaien, maar beide ploegen kregen nog een uitgelezen mogelijkheid voor de winst. In de 43e minuut wist Marrum opnieuw te scoren vanaf de linkerkant via een goal identiek aan de eerste. Alleen grensrechter Wiebe Turkstra stond reeds met de vlag omhoog. De twijfelende en weifelende scheidsrechter ging na een praatje overstag en besloot de treffer af te keuren, wegens buitenspel. Het slotakkoord was voor Ropta Boys. In blessuretijd gaf Erik de Vries vanaf links een puntgave voorzet op Kars Vrieswijk. Zijn inzet werd van dichtbij uitstekend verwerkt door de Marrum keeper, waardoor deze enerverende wedstrijd gezien het wedstrijdbeeld eindigde in een terecht gelijkspel. (1-1)

Komende donderdagavond speelt Ropta Boys haar laatste bekerwedstrijd om 20.00 uur in Ferwerd tegen het plaatselijke Wardy.