ROPTA BOYS EN DOKKUM DELEN DE PUNTEN IN ZEER SLECHTE WEDSTRIJD.

Oosternijkerk – De herstart na een korte winterstop was bedroevend te noemen voor Ropta Boys. Tegen Dokkum, de ploeg waar Ropta Boys iets tegen had goed te maken na de enigszins weggegeven heen wedstrijd in Dokkum. Op 17 november 2018 werd een 0-2 voorsprong bij rust knullig weggegeven. De verwachtingen waren daarom hoog gespannen bij het vele aanwezige publiek. Maar het publiek werd zaterdagmiddag de grote verliezer, want Ropta Boys bakten er heel weinig van en Dokkum wist niet te profiteren. Zelfs niet tegen 10 man in de tweede helft. Youngster Jacob Mooibroek van Ropta Boys werd met twee keer geel voor de rust weggestuurd door scheidsrechter Broersma. Uiteindelijk kon en moest Ropta Boys tevreden zijn met een punt, want meer had het zeker niet verdiend. In de tweede helft geldt enigszins nog het excuus dat er met 10 man moest worden gestreden, maar in het eerste helft gold dat excuus niet. Maar het zal beter moeten bij de geelgroene formatie in de resterende wedstrijden.
1e helft.
Ropta Boys begon ontzettend slecht aan deze wedstrijd. Vanaf het begin lag het initiatief en de felheid bij de Dokkumer spelers. Een zenuwachtig en rommelig begin van Ropta Boys. De spelers van Ropta Boys waren niet bij machte om de bal in de ploeg te houden. Geen combinaties, alleen maar lange halen zonder enig doel om een medespeler te bereiken. Dokkum was beter en feller, maar ook zij wisten geen kansen te creëren in de beginfase. De eerste keer dat Ropta Boys in de 16 meter van Dokkum verscheen, toen stond klok op 22 minuten. Dit is ongekend in een thuiswedstrijd van Ropta Boys. Na een half uur was het eerste opwindende moment. Een goed genomen vrije trap van Anne Olivier werd met een geweldige save van Johannes de Groot tot corner verwerkt. Uit deze corner kwam opnieuw een mogelijkheid, maar nu was het Kees Kool die Dennis de Bruin op het laatste moment van scoren afhield. In de 33e minuut kreeg Jacob Mooibroek geel voor vasthouden. In de 36e minuut werd de voorstopper van Dokkum op de bon geslingerd na een overtreding op Erik de Vries. Deze vrije trap zou uiteindelijk de enige kans worden in de eerste helft voor Ropta Boys op een doelpunt. Maar de vrije trap van Erik de Vries belandde langs de muur in de handen van keeper Jelte Koopal. Dokkum kreeg in de slotfase nog twee hele goede mogelijkheden om te scoren voor rust. Maar beide keren stond Johannes de Groot een treffer in de weg. Deze dramatische eerste helft werd in de allerlaatste minuut nog dramatischer voor Ropta Boys. Bij balverlies van Edwin de Vries wilde Dokkum snel omschakelen, maar dit werd onderbroken door een overtreding van Jacob Mooibroek. De scheidsrechter was resoluut en toverde de jonge middenvelder zijn tweede gele kaart voor, dus rood. Een triest einde aan een belabberde eerste helft van Ropta Boys zijde.
2e helft.
In de tweede helft was het overleven voor Ropta Boys tegen 11 Dokkumers. Ondanks de overtal situatie voor Dokkum was de eerste kans na rust voor Ropta Boys. Een vrije trap van Anco Dijkstra werd door Tjidsger Braaksma net over gekopt. Na deze kans moest Ropta Boys noodgedwongen verdedigen met 10 man. Onder leiding van laatste man en aanvoerder Kees Kool ging dit naar behoren. Natuurlijk kreeg Dokkum kansen en kansjes, maar de achterhoede van Ropta Boys bleef staande en had deze middag een uitblinker in doelman Johannes de Groot en laatste man Kees Kool. In de 52e minuut werd een corner van Dokkum net naast gekopt door Martijn Jongeling. In de 54e minuut bracht Johannes de Groot redding op een schot van Dokkum. Net als in 58e minuut, maar nu kreeg keeper Johannes de Groot hulp van de lat op een schot van Anne Oliver. Ropta Boys kon alleen maar loeren op een counter, maar dit was moeilijk, omdat Dokkum ondanks een mannetje meer eigenlijk geen risico nam om een man door te schuiven. In de 70e minuut werd de moegestreden Tjidsger Braaksma gewisseld voor Rudi Torensma. Het was deze invaller die in de 82e minuut de allergrootste kans van de wedstrijd kreeg om de score te openen. Rudi werd goed de diepte ingestuurd en wist de bal keurig over de uit lopende keeper te lobben. Jammer voor hem en Ropta Boys kwam hij daarna scheef voor het doel uit en moest met zijn zwakke linkerbeen inschieten. Deze inzet werd met een ultieme sliding net voor de doellijn tot corner getikt. Tegenover deze kansen kreeg Dokkum een opgelegde kans via Marco van Dijk, maar alleen voor keeper Johannes de Groot schiet hij de bal precies in de handen van Ropta Boys goalie. Uiteindelijk kwam Ropta Boys in blessuretijd nog met de schrik vrij. Een schot van een Dokkumer verdween via de vingertoppen van doelman Johannes de Groot op de lat en over het doel. In de 93e minuut moest Martin Kool met een kopbal vanaf de doellijn uiteindelijk het zwaar bevochten punt veilig stellen voor Ropta Boys.
Conclusie: Een zeer slechte eerste helft van Ropta Boys en een tweede helft gespeeld naar de mogelijkheden met 10 tegen 11. Maar ook in de tweede helft ging ontzettend veel fout. Om positief af te sluiten. Slecht spelen en dan toch een punt overhouden geeft nog enigszins voldoening.
Maar volgende week zal het veel en veel beter moeten, wil Ropta Boys net als Niekerk geen speelbal worden van koploper Kollum. Eindstand: 0-0.