Ropta Boys boekt een simpele overwinning op Ouwe Syl

Voor Ropta Boys staat er sinds vorige week niets meer op het spel in de competitie behalve sportieve plicht. Er kan vrij uit gevoetbald worden en volop gewisseld door de trainers. Zo misten er vandaag een aantal vaste spelers waardoor andere spelers een kans kregen om te floreren in het eerste elftal. Ropta Boys boekte een vrij simpele overwinning en Ouwe Syl leek niet bij machte om hun laatste strohalm te claimen waardoor ze na het verlies van vandaag verzekert zijn van nacompetitie om degradatie te voorkomen.

Ropta Boys begon meteen aanvallend en was binnen een minuut al gevaarlijk voor de goal van Ouwe Syl maar de verdediging kon op tijd ingrijpen waardoor Geert Linthof net niet op tijd bij de bal was. Het eerste gericht schot op doel kwam van Erik de Vries na een klein kwartier voetballen, zijn schot mistte kracht waardoor de keeper simpel kon vangen. Na twintig minuten kwam het eerste kleine kansje voor Ouwe Syl, een geblokt schot werd tot corner verwerkt door Ropta Boys. Ouwe Syl kopte de bal bij de tweede paal langs de verkeerde kant waardoor de kans verloren ging. Ropta Boys bleef aanvallend voetbal spelen en beloonde zich zelf in de eenentwintigste minuut met de voorsprong. Het was routinier Erik de Vries die de bal vanaf de midden aangespeeld kreeg, na een mooie beweging speelde hij zich zelf vrij net binnen het strafschop gebied om met zijn sterke linker been uit te halen. De bal vloog onhoudbaar in de linker boven hoek en Ropta Boys stond op voorsprong. Het volgende gevaar kwam direct weer van de voet van de Vries maar nu wist de verdediging van Ouwe Syl net op tijd in te grijpen en de bal tot corner te verwerken. Ropta Boys bleef met mooie passes strooien, wederom kwam de bal vanaf de midden nu naar Rutger Torensma die Erik de Vries bediende om vervolgens een prachtig balletje tussen de linie door te geven op Geert Linthof. Helaas stuitte hij deze keer op de goalie van Ouwe Syl die goed uit kwam. Ook de voorzet van Hidde Torensma werd net over gekopt door de Vries. Ouwe Syl stelde weinig tegenover het aanvallende Ropta Boys. Net voor het rust signaal moest keeper Johannes de Groot optreden om een goal te voorkomen.

Kort na het kwartiertje pauze was het Rutger Torensma die ineens de bal voor de voeten kreeg maar de bal over de goal schoot. Het bleek uitstel want kort na deze doelpoging was het Torensma met een prachtig balletje door de defensie van Ouwe Syl op Hendrik Willem v/d Vorst die de bal over de uitkomende keeper lobde om de score te verdubbelen. Ouwe Syl was nog maar amper bekomen van het doelpunt of er lag alweer een bal in het net. Nu was het de Vries die de bal onderschepte en richting de goal stormde. Met een prachtige geplaatste bal schoot hij het leer via de binnenkant paal in de goal om zo de score uit te breiden naar 3-0. Halverwege de tweede helft werd een goed ingekopte corner van de Vries van de lijn gehaald door een Ouwe Syl verdediger. Kort daarna redde de keeper op een hard schot van Geert Linthof en voorkwam een grotere uitslag. Ook nu bleek het uitstel want in de tweeënzestigste minuut was het Rutger Torensma die de bal voor gaf op Erik de Vries die de bal vervolgens panklaar legde voor de ingelopen Hendrik Willem v/d Vorst. Hij  faalde niet en schoot simpel binnen voor een riante 4-0 voorsprong. Een kwartier voor het einde was er een publiekswissel voor Erik de Vries die na zeven jaar Ropta Boys 1 stopt op het hoogste niveau. Ropta Boys verliest in de Vries een sterkhouder die veel betekend heeft voor het groen/gele vlaggenschip. Zijn fitheid en voetbalkwaliteiten zullen gemist worden binnen de selectie en bij de supporters. De Vries zijn aandeel was groot in de promotie naar de derde klas maar ook voor deze grootheid is er meer op de wereld dan alleen voetbal en daarom zal hij een stapje terug gaan doen. Met luid applaus werd de Vries bedankt door het aanwezige publiek. In de slotminuten was er nog een kansje voor Ouwe Syl maar de scherpte was er af en ook deze werd niet benut, aan de andere kant was het Ype Kingma die de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal schoot. De goed leidende scheidsrechter zag geen noodzaak in een lange verlenging en floot al snel voor het einde van de wedstrijd.

Voor Ouwe Syl is het doek gevallen en zijn ze genoodzaakt om via de nacompetitie te proberen in de vierde klas te blijven. Ropta Boys kon vandaag, enigszins gehavend, vrij uit voetballen en liet prima voetbal zien. Omdat het de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen was, werd er niet alleen afscheid genomen van Erik de Vries maar ook van Ype Kingma die door blessure leed niet veel aan voetballen toe kwam en zich ontpopte tot een ware team manager. Ook waren er cadeautjes en bloemen voor trainer David Elmendorp die na vier jaar Ropta Boys gaat verlaten om bij Foarut uit Menaldum aan de slag te gaan als hoofdtrainer. Volgende week staat de laatste wedstrijd van dit seizoen op het programma in en tegen vv Marrum. Voor beide teams staat er niks meer op het spel en kunnen ze zich na negentig minuten op gaan maken voor de welverdiende zomerstop.