Ropta Boys 3 laat niks heel van Suawoude 2

Oosternijkerk – Zaterdag 21 maart was het voor RB3 dan eindelijk de eerste wedstrijd in 2015. Nr.3 van de competitie Suawoude kwam op bezoek op sportpark de Fiver. RB3 had iets goed te maken tegen deze ploeg, want er werd in de uitwedstrijd onterecht gelijk gespeeld met 2-2. RB3 was daar veel sterker maar maakte daar (net als meerdere teams van RB) de vele kansen niet af en moest toen genoegen nemen met de puntendeling.

De leiders werden aangenaam verrast door lage aantal afzeggingen en konden met gemak een 17-tal spelers op de been brengen. Dit kwam ook dat de B-junioren vrij waren en Jacob Douma, Pieter Bote Sikkema en Siemon Jan Mol met RB3 mee wilden doen. Hiervoor bedankt natuurlijk!

Om 14.30 floot Albert van Vliet voor het startsein van deze wedstrijd. Er was afgesproken om de gasten geen ruimte te geven om te voetballen en kort te verdedigen, dit resulteerde gelijk in een grote kans. Want in de 2e minuut van de wedstrijd, onderschepte Andries Visser, na goed druk zetten met z’n allen, de bal in de 16 meter. Jammerlijk kon hij deze grote kans geen goed vervolg geven en schoot de bal bij de keeper in z’n handen.

Dat Suawoude nogmaals moest wakker worden geschud, bleek 2 minuten later. Weer werd de bal veroverd door RB3 en Jacob Douma had een prima steekbal voor Theunis Linthof in petto, die ook oog in oog met de keeper kwam staan. Helaas was Theunis ook nog niet in goede doen en rolde net als Andries de bal bij de keeper in de handen. Ropta Boys startte dus veel beter dan Suawoude en de gasten hadden geluk dat het vizier bij enkele spelers niet op scherp stond, want na 15 minuten had RB3 al op een 4-0 voorsprong kunnen, misschien wel moeten, staan.

Het enige wapenfeit van Suawoude in het eerste kwartier, was een schot vanaf de hoek 16 meter, dat ruim voorlangs ging. In de 17e minuut viel dan eindelijk de 1-0, Theunis kreeg na weer goed druk zetten de bal en zette met een goede steekpass Jacob alleen voor de keeper. Jacob was niet zelfzuchtig en zag dat Andries er beter voor stond, dus gaf hij de bal breed en Andries kon simpel binnen tikken 1-0. Hierna ging RB3 voor de 2-0, in de 25e minuut had Marcel deze op zijn schoen, alleen zwaaide de bal ver af. RB3 was heer en meester deze middag en leek op een gemakkelijke middag af te gaan.

Toch kreeg Suawoude in de 27e minuut zijn eerste hoekschop, deze bleek erg gevaarlijk, maar door attent keeperswerk van Renze, scoorde Suawoude niet en kon RB3 met Jacob een counter inzetten. Jacob kon vanaf het middenveld zomaar richting doel van de gasten lopen, maar schoot net naast en bleef het hierbij 1-0. Enkele minuten later was het de scheidsrechter die met een foute beslissing Suawoude zomaar op gelijke hoogte kon brengen. Een doorgebroken speler van Suawoude werd door Jan Ernst achterhaald en met een faire tackel op de bal van scoren afgehouden. Albert van Vliet stond nog op de helft van de tegenstander en zag vanaf die afstand dat het een overtreding was met als gevolg een penalty. Gelukkig liep onze grensrechter wel op de juiste plaats en kon de scheids er nog van overtuigen dat het, mocht het een overtreding zijn, het er in ieder geval ver buiten de 16 was. Het gevolg hiervan was een gevaarlijke vrije trap van de gasten, maar Renze hield weer zijn goal schoon.

Met nog een paar hele grote kansen van o.a. Andries, Jacob en Theunis, werd er helaas niet meer gescoord in de 1e helft en gingen we met een 1-0 voorsprong om een bakje thee. Tijdens de thee werd er geconstateerd dat RB3 veel beter was, maar dat het alleen iets beter met de geboden kansen om moest gaan. Theunis werd gewisseld voor Siemon Jan Mol, Albert Linthof werd vervangen door Sietze Verbeek en Theun verving Jan Cha Doll Rispens.

2e Helft.
De 2e helft ging van start en binnen 1 minuut lag de bal al in de goal van Suawoude. Pieter Bote kwam op over de rechterkant en gaf de bal op Marcel. Marcel kapte zijn tegenstander uit en probeerde op goal te schieten, zijn inzet werd geblokt, alleen kreeg hij een herkansing die hij niet liet liggen en scoorde in de korte hoek 2-0. Twee minuten later lag de bal er alweer in, Sietze gaf een voorzet op Piet Bote die keurig de bal in de verre hoek kopte. Iedereen dacht dat het 3-0 was (inclusief de grensrechter van Suawoude), alleen had de scheidsrechter gezien dat Pieter Bote buitenspel stond. Helaas geen goal van de uitstekend spelende Pieter Bote. RB3 was hierdoor niet van slag, sterker nog, het ging alleen maar beter voetballen. Enkele goede kansen van Andries, daarna een schot van Sietze die werd gered door de keeper, Marcel tikte uit deze corner net naast, Theun zag een goed schot ook net naast de goal gaan. Al met al een paar hele goede mogelijkheden om de score nog verder uit te breiden. Tot in de 62e minuut Jacob na een goede inspeelbal van Theun zich goed vrij draait en beheerst afrond in de verre hoek 3-0. Eindelijk viel de bal goed voor Jacob en mocht terecht een goal vieren.

Hierdoor was het verzet van Suawoude (van wat er nog over was) gebroken en mocht Renze zich op gaan maken voor een koud restant van de 2e helft. Want alleen 2 corners was het wat Suawoude voor Renze in petto had de gehele 2e helft. Kans op kans stapelden zich op, Jacob had eerst bij een schot nog last van een “polletje”, maar een minuut later was het diezelfde Jacob die met een assist Andries bediende, die de 4-0 voor zijn rekening nam. Het duurde niet lang voor de volgende asn zich aandiende, Sietze draaide goed bij zijn tegenstander weg en schoot vanaf een 35 meter net naast. Daarna was het Jacob weer die een schot loste vanaf 20 meter die er wel in ging 5-0.

Enkele minuten later was het Sietze die nog een goaltje mee ging pikken, vanaf de rand van de 16 schoot Sietze de bal hoog in en liet de keeper kansloos 6-0. Warner werd nog een grote kans geboden, maar de zenuwen werden Warner teveel en de keeper kon nog redden. Na 90 minuten vond Ropta Boys 3 het wel genoeg net als de goed leidende Albert van Vliet en hij floot voor het einde van de wedstrijd. Een klinkende 6-0 overwinning, met de uitblinkende B-junioren Pieter Bote, Jacob en Siemon Jan, nogmaals bedankt voor jullie deelname en wij hopen tot de volgende keer. Ook de mannen van het derde hadden de smaak te pakken en wij hopen dat dit word doorgetrokken naar volgende week. Want dan gaan we op visite bij de nr.2 Ven V’68. Als iedereen weer van de partij is en zich net zo inzet als afgelopen zaterdag, dan zal de tegenstander het zeer lastig krijgen met dit RB3!