Ropta Boys 3 krijgt waar het recht op heeft!

Oosternijkerk – Zaterdag 8 november mocht er worden aangetreden tegen V&V 68’, dat dit team op de tweede plek van de ranglijst staat, was vooraf een waarschuwing aan het adres van RB3. Het was dus van belang dat iedereen scherp zou beginnen. Helaas hadden enkele spelers dit niet gehoord en na een klein kwartier kwamen de heren uit Garyp op een terechte 0-1 voorsprong. Een niet goed weggewerkte corner werd op de hoek van de zestien meter opgevangen door de linkshalf van V&V, deze schoot de bal over de keeper in de verre hoek. Je zou denken dat RB3 nu wakker was, helaas was dit niet het geval, weer werd de bal voor de goal van Renze Visser gebracht. Renze kon nog keren maar de bal niet weg krijgen, ook lukte dit niet door Jan Cha Doll en Jan Yme, waardoor de spits van V&V de bal simpel in de goal kon tikken 0-2.

Hierna was RB3 eindelijk wakker en realiseerde zich, dat er nu wat moest gebeuren mocht er een goed resultaat worden gehaald. Een goede aanval door het midden waar Sjaak de bal kreeg en een hele mooie steekpass op Zjene van Dam gaf, deze wist wel raad met de geboden kans van Sjaak en ronde beheerst af. Na weer een hele mooie aanval werd door Jack vd Vorst op goal geschoten, de keeper kon nog redding brengen, maar de goed doorlopende Jimke Haaksma kon de rebound binnen schieten en in de 32 minuut was de gelijkmaker was een feit.

Gelijk na de aftrap van V&V kwamen ze door op de rechterkant, de bal werd voorgezet waarna Jan Yme onder de bal doorging en de spits voor de 2-3 kon tekenen in de 33e minuut! Weer moest RB een achterstand om zien te buigen en probeerde dit dan ook voor de rust nog doen. Dit lukte, want een pracht van een aanval kwam de bal op recht bij Jimke, hij speelde een man uit en zette hard en laag voor, Zjene was er weer als de kippen bij om als eerste de bal een zetje te geven en de keeper kansloos te laten bij de 3-3!

RB was hierna even tevreden met de gelijke stand en probeerde de rust te halen dor middel van de bal in de ploeg te houden door de bal rond te laten gaan. Ook V&V was toe aan de thee en probeerde ook zonder nog meer tegentreffers de rust te halen.

2e Helft:

Tijdens de rust werd Andries vervangen door Albert, Sjaak ging eruit voor Sietse en Warner mocht plaats maken voor Winand. In de tweede helft ging RB als een speer uit de startblokken en V&V werd gelijk onder druk gezet. Daardoor kwamen zij er niet meer uit en het was wachten op de voorsprong voor de geel –groenen. Dit gebeurd ook, Sietse Verbeek kreeg de bal op het midden op een kleine 20  meter voor het doel, de tijd die hij kreeg om aan te nemen en uit te halen was er ruim voldoende. Toch ronde Sietse prachtig af om de bal in de kruising te schieten. Hierna was het wel een beetje op bij V&V en kon RB de wedstrijd eigenlijk simpel uitspelen.

Klaas Dijkstra mocht ook nog minuten maken en kwam erin voor Zjene die net daarvoor nog een goede kans had gemist na een hele mooie voorzet van Marcel Faber. Met Klaas werd er dus ook snelheid gebracht, hier had de achterhoede van V&V het zichtbaar moeilijk mee en er volgden ook een paar hele goede kansen. De eerste bal die Klaas in de diepte kreeg was meteen raak, alleen op de keeper af schoot hij met links de bal hard en laag langs de keeper 5-3. Daarna was het Klaas die met een goede steekbal weer vrij kwam voor de keeper, alleen gaf hij de bal met een stift teveel snelheid mee om zijn tweede te maken. Even later was het weer Klaas die vanaf links alleen op de keeper afkwam, nu had hij moeten spelen op Sietse of Jimke die beide vrij stonden voor een legen goal, Klaas ging voor eigen succes en miste helaas.

Ropta Boys 3 mag tevreden zijn met het resultaat, want na de 0-2 achterstand werd met mooi en goed voetbal de stand omgebogen in een 5-3 overwinning op de nr. 2 van de ranglijst.

Ook was RB3 gelukkig dat het 2e elftal vrij was en enkelen hiervan bereidt waren om het 3e te ondersteunen, bedankt hiervoor!

Volgende week word er niet gevoetbald en kan iedereen herstellen voor de kraker over 2 weken tegen de koploper VVT. Dan zullen we proberen om punten mee te nemen uit Twijzelerheide.