Ropta Boys 2 verliest in matig duel van koploper Wykels Hallum 2

Hallum – Ropta Boys 2 verloor Zaterdag met 2-0 van koploper Wykels Hallum 2. Binnen de minuut scoorden de Hallumers de openingsgoal. De spits werd helemaal vrijgelaten bij de tweede paal en kopte dankbaar binnen. Zoals zo vaak de laatste tijd liepen we al meteen achter de feiten aan.

Toch liet Wykels Hallum het na deze snelle goal ook een beetje afweten. Ropta Boys 2 nam het heft in handen en via Mustafa Omer, Jan Tijtsma en Willem Meinema werd er gevaar gesticht voorin. Wykels speelde geregeld de lange bal, gokkend op de snelheid van André Polet. Twee keer werd deze speler gevaarlijk, twee keer stond Johannes op de goeie plek.
Vlak voor rust nog een mooie aanval van Ropta Boys. Na een snelle combinatie tussen Jimke Haaksma en Jan Tijtsma werd Mustafa Omer vrij voor de keeper gezet, maar deze zat er net tussen. Dit was eigenlijk wel de standaard van de hele middag voor ons. Bij bijna elke bal was het net niet, viel ‘ie net niet goed of konden we er net niet bij.
De rust werd dus bereikt met 1-0.
De tweede duurde zo’n 6 minuten toen Wykels op 2-0 kwam. De bal werd achterin niet goed verwerkt en de afvallende bal werd snoeihard in de korte hoek geschoten. Ropta Boys 2 durfde plotseling niet meer te voetballen en het duurde dan ook niet lang voordat Wykels de bal weer had terugveroverd. Na 67 minuten kwamen we met 10 man te staan. De snelle André Polet kreeg na een handsbal de bal mee en kwam oog in oog met Johannes, die ver z’n goal uit kwam om de bal te onderscheppen. Hier slaagde hij in, maar daarmee haalde hij André neer. De scheidsrechter was resoluut: ROOD! Hierna nam Livius de taken van Johannes over en ranselde de toegekende vrije trap meteen uit de kruising. Het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord, mede door het prima keeperswerk van Livius, maar helaas weer geen punten voor RB 2. 11 April komen we weer in actie. Dan reizen we af naar Be Quick Dokkum 3.