Ropta Boys 2 met strijd naar zege tegen Friese Boys 2

Oosternijkerk- Na bijna 4 maanden speelde Ropta Boys Zaterdag eindelijk weer een thuiswedstrijd op Sportpark De Fiver.
Na het debacle van vorige week waren we in deze wedstrijd tegen nummer 3 Friese Boys 2 gebrand om een goed resultaat neer te zetten.
We speelden met de volgende 11: Johannes, Jimke, Andries, Jan Ernst, Theunis; Wouter, Gerard Peter, Patrick; Livius, Zjene, Jenne Ljibbe. Op de bank begonnen Mustafa, Marcel en Warner.
Om 12:15 floot scheidsrechter Geertsma uit Akkrum voor de aanvang van de wedstrijd. Het was Friese Boys dat direct het initiatief nam.
De laatste tijd komen we eigenlijk binnen de 10 minuten al met 1-0 achter, maar er werd nu scherp verdedigd.
Friese Boys was deze middag de beter voetballende ploeg, maar hebben deze middag weinig tot niks gecreƫerd wat kansen betreft. Om dit te bewerkstelligen moest er gewerkt worden met zijn allen, en dat deed de ploeg dan ook naar behoren. Met het ervaren centrale duo Andries/Jan Ernst als aanjagers werden de vele Friese Boys aanvallen op tijd onschadelijk gemaakt. In de omschakeling werden wij gevaarlijk, maar er werd voor rust niet gescoord, al waren Gerard Peter en Jimke er een paar keer dichtbij.
Tweede helft met veel ruimte
In de tweede helft ging Friese Boys nog meer op de aanval spelen, waardoor wij steeds meer ruimte kregen om ons onder de druk vandaan te voetballen.
Mustafa, ingevallen voor de geblesseerde Livius, blonk uit de tweede helft. Na 67 minuten zocht hij zijn directe op, passeerde die op de manier zoals alleen hij dat kan en bood Jimke een niet te missen kans: 1-0.
Hierna moest Friese Boys komen en kregen wij nog meer ruimte. Er werden enkele kansen gecreƫerd en om zeep geholpen. Met name Zjene (nog voor de openingstreffer, 1 op 1 met de keeper hoog over) en Marcel, (ingevallen voor Jenne Ljibbe, naast) hadden de score hoger kunnen doen uitvallen. Na 84 minuten gooide Mustafa de wedstrijd dan zelf in het slot. Na een formidabele actie op de rechterflank en daarbij het passeren van twee verdedigers stuurde hij met een subtiele lichaamsbeweging ook de keeper nog het bos in en schoot hij droog binnen: 2-0!
De wedstrijd was wel gespeeld, want ook Friese Boys geloofde het wel. Drie mooie en zwaarbevochten punten, behaald met misschien niet het beste voetbal maar met 100% inzet van alle spelers! Zoals het eigenlijk elke wedstrijd hoort!
Volgende week spelen we weer thuis, dit keer tegen de huidige nummer 3 BCV 3, aanvang 12:15.