Ropta Boys 2: “Eet nooit Hachee!”

Sinterklaas was ook dit jaar geïnteresseerd, of de jongens van het tweede het voetballen waren verleerd. Na een aantal dagen veel regenval was het dan toch tijd voor een mooie pot voetbal. Ditmaal kwam Berlikum 2 op bezoek. Dit was de nummer vier van de competitie, dat is nog eens andere koek.

Het was Ropta Boys die sterk begon. De verdediging stond zo hard als beton. Het is Jan Bekker die zijn tegenstander opzoekt en laat zien dat hij bij het 2de elftal veel vooruitgang heeft geboekt. De eerste kansen resulteren niet in een doelpunt. Oane Westra is er na een corner met de eerste stunt. Bij de tweede paal lijkt hij vrij in te kunnen koppen. De hartjes van de geelgroene spelers begonnen steeds sneller te kloppen. Helaas ging de poging net naast en was iedereen dan ook verbaasd. Jan Bekker mocht het vanaf 22 meter opnieuw gaan proberen. Uit een vrije trap leek de bal makkelijk voor de keeper te keren. Op het gezicht van Mark verscheen plotseling een glunder, hij profiteerde van de keeper zijn blunder. Het schot was lastig door de stuit, dit kwam voor onze Mark erg goed uit. (1-0)

Berlikum zette na dit doelpunt veel meer druk, maar door een goede opbouw en inlopende middenvelders speelde RB dit keer op keer stuk. Er waren dan ook weinig kansen voor de oranjehemden te noteren. Iedereen met verstand van voetbal zag dat Ropta Boys de wedstrijd stond te domineren. Vele kansen werden helaas niet verzilverd. Voorin was men nog niet zo alert. Jan Yme en Theunis kwamen gedurende deze helft vele malen opstomen, voor Berlikum werd verder letsel echter voorkomen.

In de bespreking was er tijd voor een bakje thee. Klaas Dijkstra gaf het elftal een aantal tips mee. Voorin moest het schieten met veel meer precisie, anders kom je niet ver in deze derde divisie.

Berlikum kwam in de tweede helft feller uit de startblokken. Dit was niet iets waar de spelers van RB van schrokken. Dit was namelijk wat ze hadden verwacht. Ze grepen meteen in, maar dan niet zacht. Omar heeft zich de 2de helft niet verveeld. Hij werd vele malen op de rechterkant aangespeeld. Hij presteerde het om zijn tegenstanders vele malen voorbij te gaan. Aan het einde van zijn actie besloot hij de vrijstaande man over te slaan. Helaas werd de voorsprong niet uitgebreid, maar Ropta Boys raakte de draad niet kwijt. Opnieuw een goede actie van Omar werd bij Jan Bekker gebracht. Het leek wel of hij deze bal niet had verwacht. Zijn poging werd door de keeper gekeerd, het liep dus allemaal niet zo gesmeerd. Omar ging zijn derde actie wel met een doelpunt bezegelen. Na een aantal verdedigers uit te spelen besloot hij de bal langs de keeper te pegelen. (2-0)

Na dit doelpunt zocht Ropta Boys keer op keer de beslissing. Bij het afronden was er echter steeds sprake van een vergissing. De bal ging maar niet achter de lijn. Dit was voor de gemoedsrust van Klaas Dijkstra niet fijn. Achterin leek men alles onder controle te hebben en hoopte RB dat de aanvalslust van Berlikum met de minuut weg zou ebben. Een goede kans viel voor de bezoekers te noteren, Johannes wist de bal uit de korte hoek te keren. Nog meer ballen moesten gepakt worden zonder veel gevaar. Toch stortte de verdediging eenmaal in en wist men te scoren achter de goochelaar. Na een fout achterin kreeg Berlikum plotseling zin De spits kwam er tussenin en desalniettemin zat de bal er toch in. Johannes haalde de bal uit het net met veel tegenzin. Twintig minuten voor tijd was Ropta Boys even de weg kwijt.

Pinchhitter Hillebrand kwam met knieband en al in het veld. Klaas zei: ‘Tsja, straks scoort ie voor hetzelfde geld’. Deze uitspraak werd bijna werkelijkheid. Na een goede actie en een schot met rechts zag Hille de bal net voorlangs gaan tot zijn spijt. De ingevallen routinier aan Berlikum-zijde, stichtte een aantal malen veel gevaar, Ropta Boys lijdde. Johannes pakte zijn harde schot richting het kruis. Dit zorgde bij RB2 voor veel feestgedruis. Op het tandvlees werd de voorsprong verdedigt. De door kramp geteisterde Mark en Jan werden dan ook door het laatste fluitsignaal bevredigt.

Ropta Boys heeft alweer de drie punten binnen en lijkt de eerste periode te gaan winnen. Rijperkerk 2 is namelijk kampioenskandidaat. Dus deze voorspelling is redelijk adequaat, omdat RB2 nu tweede staat.

Sinterklaas is eindelijk klaar met dichten, tot volgend jaar! Zullen we zien wat het tweede dan in de tweede klasse gaat verrichten. Eindstand 2-1.