Blessureleed zorgt voor kopzorgen bij Ropta Boys

Ropta Boys werd vandaag nog verder in de probemen gebracht door blessureleed. Afgelopen dinsdag viel spits Tjidsger Braaksma al uit met een knieblessure, naast keeper Johannes de Groot, Nik en Tim v/d Voort, Hendrik Willem v/d Vorst en Jacob Mooibroek, kunnen na vandaag ook aanvoerder Geert Linthof, Andre Turkstra, Sybrant Veenstra en ook Erik de Vries aan het rijtje toegevoegd worden. Linthof voetbalde veertien minuten, Turkstra hield het een helft vol en de Vries voetbalde de wedstrijd uit met pijn. Veenstra kwam lelijk op zijn enkel terecht en het is afwachten hoe zich dit ontwikkeld. Door al deze blessures waren trainers Elmendorp en Kool wederom aangewezen op de JO17 en werden er nog spelers van het tweede gebracht die reeds een wedstrijd in de benen hadden. Waar dinsdag alles de kant van Ropta Boys op viel, was het vandaag net andersom en leek niks te lukken.

Ropta voetbalde zeker geen slechte wedstrijd en er waren ook kansen te noteren, toch kwamen ze na vier minuten alweer op achterstand door een schot van Twijzel. Daarna werd het weer vechten en Ropta Boys pakte dit goed op. Er kwam meteen een kans na de aftrap maar deze eindigde in de handen van de Twijzelkeeper. Na veertien minuten viel de aanvoerder van Ropta Boys uit met een rugblessure en werd jongeling Jelmer Castelein in gebracht die dit zeker niet onverdienstelijk deed. Een jonge speler met veel inzicht en de komende jaren een aanwinst voor het eerste elftal. Net als dinsdagavond speelde ook Jelmer Torensma weer een fantastische wedstrijd in de verdediging. Halverwege de eerste helft was er een prachtige pass van Rudi Torensma op Gerwin Haaksma waarbij de keeper van Twijzel in eerste instantie goed tussen zat. Haaksma zette goed door waardoor de keeper de bal tegen hem aanschoot maar de bal ging net aan de buitenkant van de paal langs waardoor de gelijkmaker niet op het bord kwam. Twijzel wist wel te profiteren van een foutje aan de andere kant en schoot simpel de 2-0 binnen nadat de bal via de knie van keeper Frans Postmus het veld weer in ging. Twijzel had nog een aantal kansen om de voorsprong uit te breiden maar zag hun inzet net naast en via de bovenkant van de lat over de goal gaan. Rutger Torensma creƫerde nog een kans, maar zijn schot ging recht op de keeper af. Net voor rust was er nog een geweldige redding van keeper Postmus met de voet om zo de score niet op te laten lopen.

Meteen na de thee zette Ropta Boys weer aan en uit een vrije trap kon Torensma de bal net niet aan de goede kant van de paal krijgen. Inmiddels waren ook Jacob Hendrik Heeringa en Sybrant Veenstra binnen de lijnen gekomen, dit betekende dat er inmiddels vier jongens van de JO17 in het veld stonden. Via Heeringa kwam de bal bij Jelmer Castelein maar ook hij zag zijn schot net aan de buitenkant van de paal langs gaan. In dezelfde minuut redde keeper Postmus weer geweldig op de inzet van de Twijzel spits die alleen richting de Ropta Boys goal kon gaan. Een paar minuten later was het wederom de Ropta goalie die een katachtige sprong moest maken om de bal uit de hoek te ranselen. Zo hield hij Ropta Boys lang in de wedstrijd, maar tot zelf scoren kwam Ropta niet. Erik de Vries en Lieuwe Sijtsma kwamen nog tot een schot, maar beide inzetten ging over de goal. Twijzel kon tien minuten voor het einde de genadeklap uitdelen, maar via keeper Postmus eindigde de bal op de onderkant lat om zo het veld weer in te spatten waarna de bal weggewerkt kon worden. Er werd Ropta Boys nog een penalty ontnomen nadat er hands werd gemaakt door een Twijzelverdediger, maar de scheidsrechter merkte dit niet op en dit bleef onbestraft(check de foto’s) Nummer vijf van de JO17 kwam nog binnen de lijnen maar ook Jesse Castelein kon het verschil niet meer maken en Ropta Boys bleef steken op een 2-0 verlies.

Het is voor Ropta Boys te hopen dat voor volgende week een aantal van de geblesseerde spelers weer opgelapt kan worden om te voetballen in de degradatiekraker thuis tegen sc Haulerwijk. Ropta Boys kan zich geen verlies permiteren in deze belangrijke wedstrijd en zal alle manschappen nodig hebben die er zijn om de nacompetitie te behalen. Verzorgster en sportmaseuse Martha Boersma zal een drukke week krijgen op sportpark de Fiver in Oosternijkerk.