Verslag BCV 3- Ropta Boys 2

Bergum – Zaterdag stond Ropta Boys 2 het lastige uitduel te wachten tegn BCV 3. Vorig seizoen werd hier nog terecht met 4-1 verloren. Ropta Boys 2 trad aan met Johannes; Jan Meindert, Andries, Yorrick, Patrick; Leon, Jan Bekker, Zjene, Willem, Meindert en Marcel. Jimke, Rudi, Erwin en Mustafa begonnen op de bank. Ropta Boys begon goed en ging meteen in de aanval. Dit resulteerde in een prima afstandschot van Yorrick, dat maar net naast ging. Hierna kreeg BCV 3 een paar goede kansen en men nam het initiatief. De rust leek te worden bereikt met de brilstand, maar in de 45e minuut werd het toch 0-1. Een naar eigen zeggen ‘slechte voorzet’ van Willem werd knap binnengewipt door Leon en zo kwam Ropta Boys 2 op een mooi moment op voorsprong.
De tweede helft kwamen Jimke, Mustafa en Rudi voor Zjene, Marcel en Leon. Het tweede bedrijf werd een spannende en open wedstrijd. Het spel golfde op en neer met een overwicht voor BCV 3. Ook zij brachten enkele wissels in, op zoek naar de gelijkmaker. Toch was het weer Ropta Boys 2 dat tegen de verhouding in de marge vergrootte tot 2. Een handsbal in de 16 leidde tot een penalty, onberispelijk verzilverd door Jan Bekker.
Maar, eerlijk is eerlijk, RB2 zou RB2 niet zijn om 2 minuten later de tegenstander de aansluiting te gunnen. Een BCV speler kon uit een hoekschop vrij binnen schieten. 1-2.
BCV rook bloed; en terecht.
Ropta Boys 2 wankelde. Het piepte en kraakte achterin en we mochten van geluk spreken dat BCV het vizier niet op scherp had en dat Johannes weer voortreffelijk stond te keepen. Erwin werd nog ingebracht voor Jan Bekker en Jan Meindert schoof door naar het middenveld voor wat meer defensieve inbreng. Dit leek goed uit te pakken en Ropta Boys voetbalde zich steeds beter onder de druk uit. Dit betaalde zich uit in de (naar het toen scheen) bevrijdende treffer van Mustafa. Een knap wippertje van Jimke stelde Mustafa in staat om met een fraaie lob de 1-3 aan te tekenen. De klok stond inmiddels op 90 minuten en de wedstrijd leek gespeeld. Leek, want niets was minder waar. BCV3 kwam opnieuw terug. Rudi kon helaas de bal niet van de lijn halen en werkte jammerlijk de bal achter Johannes. BCV zette nu alles op alles om de 3-3 te maken, en daar kreeg men de gelegenheid ook voor van de (ietwat verwarde) scheidsrechter. Er werd maar liefst 11 minuten aan blessuretijd bijgetrokken. BCV kreeg nog een grote kans, maar de spits schoot te gehaast. Aan de andere kant kregen wij ook nog voldoende kansen om de score verder op te voeren. Met name de inzet van Willem had een beter lot verdiend. Helaas voor hem werd de bal van de lijn gehaald door een verdediger. De slotfase was dus nog even billenknijpen, maar uiteindelijk vond ook de scheidsrechter het welletjes en konden de drie punten mee terug naar Oosternijkerk.

Aanstaande Zaterdag wacht het voor ons onbekende V en V ’68 2, uit Garijp. Zij hebben vooralsnog 1 punt behaald en logischerwijs zullen ze er alles aan doen om uit het slop te komen ten koste van Ropta Boys 2. Voor ons zaak om de punten thuis te houden, en afstand te nemen van de onderste plekken.