ROTA BOYS VERLIEST OP VREEMDE WIJZE VAN GSVV.

Gerkesklooster/Stroobos –  Na afloop van de wedstrijd tussen GSVV en Ropta Boys was de scheidsrechter van dienst de gebeten hond. Deels terecht en deels onterecht. Terecht, omdat de scheidsrechter met twee maten mat. Deze keer in het nadeel voor Ropta Boys. Onterecht, omdat Ropta Boys  de wedstrijd in een vroeg stadium had moeten beslissen. Uiteindelijk werd er met  3-1 en 10 man verloren van GSVV.

1e helft met gemiste kansen.

Veel Ropta Boys supporters hadden de stap genomen om op paasmaandag af te reizen  naar sportpark ’t Kleaster in Gerkesklooster om hun ploeg te steunen. Aanvankelijk leek het een mooie middag te worden voor de bezoekers. Vanaf het begin was Ropta Boys scherp en dit leverde na 7 minuten voetbal een terechte penalty op. Een bekeken pass van Simon Dijkstra zette Gerard Peter Weidenaar alleen voor de doelman. Maar voor Gerard Peter kon uithalen werd hij van achteren onderuit gehaald. Scheidsrechter Jongeling was gedecideerd en gaf een strafschop, maar geen rode kaart voor een doorgebroken speler. Hij gaf helemaal geen kaart, zelfs geen geel. De beslissing om geen kaart te geven loopt later in de wedstrijd, zowel letterlijk als figuurlijk, als een rode draad door deze wedstrijd. De gegeven penalty werd door Gerard Peter Weidenaar slap ingeschoten en goed gepakt door keeper Johannes van der Meer. Ondanks het overwicht van Ropta Boys kwam men in de 15e minuut goed weg.  Gauke Plantinga van GSVV kwam oog in oog te staan met keeper Hillebrand Tanja, maar zijn inzet verdween rakelings naast het doel.  Ropta Boys herpakte zich en kwam in 38e minuut terecht op voorsprong. Een goed gegeven pass van Rudi Torensma zette Geert Linthof voor open doel. Zijn inzet werd nog gekeerd door keeper Johannes van der Meer, maar de rebound werd attent binnen getikt door Tjidsger Braaksma (0-1) Een minuut na deze openingstreffer had Ropta Boys de wedstrijd moeten beslissen. Het was Gerard Peter Weidenaar die helemaal alleen op keeper Johannes van der Meer mocht afgaan en kon scoren. Dit liet hij na, omdat zijn inzet een prooi werd voor de uitstekende GSVV keeper. Deze 100% misser kreeg grote gevolgen, want in de 42e minuut werd een grote kans van GSVV in eerste instantie uit het doel geranseld door Hillebrand Tanja. De rebound wordt opnieuw ingeschoten en werd in een reflex door speler Edwin de Vries met de hand uit het doel gehaald. Een terechte penalty voor GSVV. Gezien de spelregels terecht rood voor Edwin de Vries. Hier wringt de schoen voor Ropta Boys. Niet zozeer het geven van rood voor Edwin de Vries, maar het nalaten van rood in de 7e minuut voor een GSVV speler. De penalty werd overigens onhoudbaar ingeschoten door  Jornt Halma. (1-1) Door frustratie kreeg aanvoerder Geert Linthof nog geel voor haken en werd trainer Dick Groen voor opmerkingen richting scheidsrechter weggestuurd. Door missers van Ropta Boys zelf en een arbitrale misser brak de rust aan met 10 man voor Ropta Boys.

2e helft  met lange halen.

Met 10 man probeerde Ropta Boys de wedstrijd weer op te pakken. Dit lukte redelijk, want met 10 man werd de GSVV ploeg nog steeds teruggedrongen. Alleen het veldoverwicht leverde geen grote kansen of mogelijkheden meer op voor Ropta Boys. Het gevaar kwam van GSVV uit de counter en dit leverde enkele hele grote kansen op en uiteindelijk kwamen hieruit de treffers die Ropta Boys de das om deden deze middag. In de 57e minuut had Ropta Boys mazzel dat Gerrit Jagersma de bal alleen voor keeper Tanja naast schoot. Het zat Ropta Boys allemaal tegen, zelfs materiaalman Marten Heeringa liep een blessure op na een harde bal in het gezicht. Het was van beide kanten hard, lange balen en maar hopen op een gelukstreffer. Veel voetbal intelligentie was  in de tweede helft niet meer aanwezig. Ropta Boys leek met tien man goed stand te houden, alhoewel men in de 67e minuut goed weg kwam na een schot van GSVV die van de doellijn werd gehaald.  Maar in de 75e minuut was het raak voor de thuisploeg. Een afvallende bal werd door  Tjipke van der Veen hard en onhoudbaar binnengeschoten voor de 2-1. Na dit doelpunt liet GSVV zich massaal terug zakken en Ropta Boys moest maar zien deze muur te slechten. Dit lukte niet. Het enige gevaar kwam uit een vrije trap van Geert Linthof die door doelman van der Meer met de vingertoppen werd overgetikt. Het overwicht leverde eigenlijk niets op. Het werd zelfs in de slotminuten erger voor Ropta Boys. Een goed uitgevoerde counter van GSVV werd beheerst afgemaakt door Tim Dijkstra. (3-1) In de slotminuten had invaller Zjéne van Dam de stand nog iets draaglijker kunnen maken maar zijn kopbal gaat voorlangs.

Conclusie:  Ropta Boys mag, ondanks een scheidsrechterlijke dwaling, de hand in eigen boezem steken voor deze nederlaag. Ropta Boys vergat de wedstrijd in een vroeg stadium in het slot te gooien. Onbedoeld hielp Ropta Boys tegenstander GSVV weer in het zadel. Met 10 man was de ploeg niet meer in staat om kansen te creëren, met als gevolg een counterend GSVV die dan wint met 3-1. Eindstand: 3-1.