v.v. Ropta Boys sinds 1965

ROPTA BOYS VOETBALDE ZICH PROBLEEMLOOS LANGS VCR.

Rinsumageest – Voor Ropta Boys stond afgelopen zaterdagmiddag de altijd lastige uit wedstrijd op het programma tegen VCR. In het verleden is gebleken dat Ropta Boys vaak aan kortste eind trekt tegen de mannen uit Rinsumageest. Deze keer liep het beter af en wist Ropta Boys vrij gemakkelijk de terechte overwinning mee huiswaarts te nemen.

1e helft.
Met de schitterende voorjaarszon hoog aan de hemel werd er iets later dan gepland afgetrapt op sportpark “De Vonder” door scheidsrechter van dienst J. de Vries. In de beginfase waren de ploegen nog aan elkaar gewaagd. De eerste kans was voor Tjidsger Braaksma uit een voorzet van Simon Dijkstra, die hij in kansrijke positie hoog over schoot. De tweede mogelijkheid was een hard schot van Mame Braaksma die klemvast werd gepakt door Ropta Boys keeper Johannes de Groot. Daarna was het aftasten van beide teams tot aan de 16e minuut. VCR kreeg een levensgrote kans nadat twee spelers van Ropta Boys tegen elkaar op botsten en omvielen. Jouke Hoekstra was de lachende derde, maar vergat de score te openen voor zijn club. In de 20e minuut moest keeper Johannes de Groot nogmaals een afstandsschot klemvast pakken. Het duurde even, maar naarmate de eerste helft vorderde kreeg Ropta Boys de wedstrijd onder controle. Men liet VCR steeds minder in de buurt van het Ropta Boys doel komen. In de 23e minuut leek een mooie Ropta Boys aanval op resultaat uit te draaien, maar de mooie passeerbewegingen van Simon Dijkstra kregen geen vervolg, omdat hij uit niets omviel in het strafschopgebied. Wij gaan er gemakshalve maar vanuit dat hij struikelde over een polletje. Toch behield Ropta Boys het betere spel en werd steeds gevaarlijker. Twee vrije trappen van Geert Linthof, waarvan de eerste nog hoog over, maar de tweede verdween maar net over het VCR doel. De druk van Ropta Boys werd opgevoerd en dit resulteerde in de 41e minuut in een corner voor Ropta Boys. De goed genomen corner werd bij de tweede paal teruggelegd door Tjidsger Braaksma op verdediger Yorrik Elzinga, die van dicht bij de bal simpel kon binnentikken voor de openingstreffer. (0-1) Een mooie opsteker zo vlak voor het rustsignaal. Vlak voor dit doelpunt moest Meindert Meindersma van Ropta Boys noodgedwongen worden gewisseld voor Tim van der Voort. In de slotfase van de eerste helft hield Ropta Boys de wedstrijd onder controle en mocht met een 0-1 voorsprong gaan rusten.

2e helft.
Het trainersduo vader en zoon Spek liet VCR scherp uit de kleedkamer komen. Want de 1e minuut van de tweede helft was daar de kans op de gelijkmaker, maar de inzet verdween hoog over het Ropta Boys doel. Het gewaarschuwde Ropta Boys reageerde deze keer meteen en nam meteen weer het heft in handen. Tjidsger Braaksma was na paar minuten spelen dicht bij de tweede treffer, maar op het laatste moment wist de laatste man van VCR de bal voor zijn voeten weg te tikken tot corner. Het bleek uitstel, want de corner werd meteen tot doelpunt gepromoveerd. Nu was het net andersom dan bij de eerste goal. De corner van Geert Linthof werd door Yorrick Elzinga doorgekopt bij de eerste paal en binnengetikt bij de tweede paal door Tjidsger Braaksma. Een mooie goal voor de 0-2. Na dit doelpunt verzwakte Ropta Boys niet en liet VCR niet terugkomen in de wedstrijd. VCR kwam eigenlijk niet meer gevaarlijk in de buurt van het Ropta Boys doel. Het was wachten op de definitieve genadeklap van Ropta Boys. Na een goede Ropta Boys aanval via Simon Dijkstra en Tjidsger Braaksma werd Jan Bekker in stelling gebracht. Zijn inzet werd nog door een VCR verdediger tot corner verwerkt. Maar de 0-3 hing eerder in de lucht aan de eventuele aansluitingstreffer. In de 66e minuut werd de wedstrijd eigenlijk beslist. Het was Tjidsger Braaksma die met een fraaie pass Simon Dijkstra bereikte op rechts. Simon behield het overzicht en lag de bal panklaar voor de geheel vrijstaande Geert Linthof, die de bal beheerst langs de VCR keeper tikte voor 0-3. De wedstrijd was door dit doelpunt gespeeld. Dat was maar goed ook, want meteen na de derde treffer moesten twee Ropta Boys spelers met kramp het veld verlaten. Rudi Torensma en Jacob Mooibroek (debuut in Ropta Boys 1) moesten invallen voor Simon Dijkstra en Tjidsger Braaksma. Het was in 76e minuut invaller Rudi Torensma die de zeer goed voetballende jongeling Tim van der Voort alleen voor de VCR keeper zet. Het was jammer dat Tim van der Voort zijn goede wedstrijd niet wist te bekronen met een doelpunt, want alleen voor de keeper lepelde hij de bal over. In de slotfase liet Ropta Boys enigszins de teugel vieren met gevolg dat VCR nog enkele goede mogelijkheden kreeg om te scoren. Uiteindelijk bleef het bij een fraaie eretreffer van Mame Braaksma. Hij wist van ongeveer 20 meter een vrije trap binnen te schieten voor de uiteindelijke eindstand van 1-3.

Conclusie: Ropta Boys behaalde een keurige en verdiende overwinning op VCR. Door deze winst nestelt Ropta Boys zich weer iets steviger op de 5e plaats van de rangschikking. In de komende week kan trainer Groen zijn ploeg in alle rust voor bereiden op de komst van koploper VIOD naar sportpark “De Fiver” te Oosternijkerk. Wij supporters rekenen erop dat Ropta Boys haar huid komende zaterdagmiddag duur gaat verkopen tegen de koploper uit Driesum.

Eindstand: 1-3.