Ropta Boys verliest de bekerderby in de eerste helft

Door de degradatie van Ropta Boys naar de vierde klas staat de molenderby niet meer op het programma in de competitie. De bekerloting koppelde de beide ploegen wel aan elkaar en daardoor mocht Ropta Boys Anjum vandaag ontvangen op sportpark de Fiver in Oosternijkerk. Het werd een wedstrijd waarbij Anjum de eerste helft veel beter was dan de groen/gelen maar waarbij Ropta Boys in de tweede helft vergat te scoren en zo de overwinning heel gemakkelijk uit handen gaf.

Anjum begon veel beter aan de wedstrijd dan Ropta Boys en creëerde veel meer. Het was dan ook niet verwonderlijk dat ze na tien minuten spelen de voorsprong pakten via een aanval over rechts die voor werd gegeven en de vrij lopende man hem voor het intikken had. Vijf minuten later verdubbelde Anjum de voorsprong door een corner in te tikken die niet goed weg werd gewerkt door de Ropta Boys defensie. Het duurde bijna een half uur voordat Ropta Boys gevaarlijk voor de goalie van Anjum verscheen, maar de voorzet werd te zwak ingekopt en de keeper van Anjum kon simpel ingrijpen. Het tegenoffensief werd meteen ingezet maar nu kon keeper Frans Postumus ingrijpen op de doelpoging van Anjum en erger voorkomen. Ropta Boys brak via de linkerkant door met Erik de Vries die de bal net binnen kon houden en een goede voorzet afleverde, helaas werd spits Jan Bandstra net genoeg uit balans gebracht waardoor hij zijn voet niet goed tegen de bal kon krijgen en  zijn inzet over de goal zag gaan. De goed spelende Sytze Talsma probeerde het maar eens van afstand en zijn schot spatte uiteen op de doelpaal waarna Andre Turkstra de bal nogmaals voor de goal kon brengen. De inkomende Talsma werd onderuit gehaald net buiten het strafschopgebied en kreeg een vrije trap. Dit buitenkansje wist Erik de Vries prachtig over de muur buiten het bereik van de Anjum goalie te plaatsen en zo de aansluitende treffer te scoren. Ropta Boys kon niet lang van deze aansluiting genieten want net voor het rustsignaal speelde Anjum een aanval goed uit en brengt het verschil weer op twee doelpunten.

Ropta Boys kwam veel beter uit de rust en was na drie minuten gevaarlijk in de buurt van een goal. De Vries gaf een prachtige dieptepass die spits Bandstra maar net in het zijnet schoot. Kort daarna een poging van de Vries die ternauwernood door de keeper van Anjum over de lat getikt kon worden. En als je zelf niet scoort, dan valt hij aan de andere kant…… Anjum schakelde snel en na een klein kwartier viel de 1-4 en was de wedstrijd wel gespeeld. Ropta Boys creëerde hierna kans op kans maar wist het net niet te vinden. Een loepzuivere trap van Sytze Talsma had een ieder al geteld, maar een fantastische redding van de Anjum keeper voorkwam dat de bal binnen de goal viel. De corner die hier op volgde werd door Rutger Torensma prima binnen gekopt, maar ook deze bal werd op wonderbaarlijke wijze door een Anjum verdediger van de lijn gehaald en wederom tot corner getrapt. Nu was het Bandstra die de bal kopte, maar deze kans ging via het latwerk over de goal. Het geluk zat Ropta Boys niet mee in deze fase. Halverwege de tweede helft een grote kans van Turkstra na een mooie voorzet van de Vries, maar deze bal spatte net iets te ver voor hem uit waardoor de keeper net iets eerder bij de bal was dan Turkstra. Net voor het einde van de wedstrijd is het Rutger Torensma die beheerst afrond en de bal droog onder de keeper van Anjum door schuift zoals alleen hij dat kan en zo werd de eindstand bepaald op 2 – 4.

Gezien het aantal kansen wat Ropta Boys kreeg en creëerde in de tweede helft, lijkt de uitslag wat geflatteerd. Anjum was veel effectiever in het afronden en zo win je wedstrijden. Als Ropta Boys de eerste helft iets meer van het spel in de tweede helft had gehad, was het misschien een hele andere wedstrijd geworden, maar misschien telt niet in voetbal en Anjum wint uiteindelijk dan ook vrij simpel deze bekerstrijd. Volgende week mag Ropta Boys het in de laatste bekerwedstrijd opnemen tegen de andere buren, namelijk Oostergo uit Ee.