Ropta Boys maakt diepe knieval tegen VC Trynwâlden.

Oosternijkerk – Het was afgelopen zaterdagmiddag een hard gelag voor de Ropta Boys spelers en supporters. Twee ploegen die voorafgaande aan dit prille seizoen pretenderen dat men wil gaan strijden om de prijzen. VC Trynwalden is hiermee goed begonnen, maar voor de thuisploeg kan deze ambitie voorlopig even de ijskast in. De nederlaag van vorige week gaf genoeg aanknopingspunten om deze wedstrijd positief tegemoet te zien. Helaas bleek de werkelijkheid ver te zoeken in de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen.

In de eerste tien minuten leek het een leuke wedstrijd te worden. Ropta Boys creëerde meteen mogelijkheden. Een voorzet van Edwin de Vries kon net niet binnen worden gekopt door Tjidsger Braaksma. Even later was het Erik de Vries die de Trynwalden keeper probeerde te verschalken met een lob. VC Trynwalden kon haar eerste mogelijkheid noteren na 12 minuten voetbal. Maar deze keer kon keeper Remco de Vries redden met de voet. Maar de tweede aanval van VC Trynwalden was wel raak. Geert Wiebe de Vries kreeg alle gelegenheid om van links een puike voorzet af te geven die goed en ongehinderd door Thom Stielstra onhoudbaar werd ingekopt. (0-1) Een mooi doelpunt, maar toch enigszins te gemakkelijk weggegeven. Na dit doelpunt probeerde Ropta Boys zich te herstellen. Het kreeg twee mogelijkheden via Jan Bekker die zich knap vrijspeelde, maar te zacht in schoot. De grootste mogelijkheid was voor Tim van der Voort. Hij werd de diepte ingestuurd door Erik de Vries. Maar alleen richting Trynwalden doelman schoot hij hoog over.  Ropta Boys leek zich te herstellen, totdat Trynwalden na 25 minuten een vrije trap kreeg aan de linkerkant. De vrije trap werd scherp voor gegeven richting tweede paal. Ropta Boys keeper en achterhoede reageren niet alert, waardoor Almar de Vries geheel ongehinderd raak kan koppen. (0-2) Net als het eerste doelpunt valt ook dit doelpunt onder de noemer van een weggevertje. Ook na deze 0-2 probeerde Ropta Boys wel te voetballen, maar men voetbalde zonder of met te weinig venijn. Opnieuw kreeg Ropta Boys en paar mogelijkheden om nog terug te komen in de eerste helft. De ijverige Tjidsger Braaksma bracht na een lange rush Erik de Vries in stelling. Erik kon de bal helaas niet voor zijn sterke linkerbeen krijgen en de kans smoorde tussen de Trynwalden verdedigers. Ook Edwin de Vries kreeg nog een goede mogelijkheid, maar zijn schot in kansrijke positie vloog hoog over. Het was Trynwalden die in 36e minuut dichtbij hun derde treffer waren. Een voorzet werd weg gestompt door keeper Remco de Vries. Precies voor de voeten van Geert Wiebe de Vries. Deze speler twijfelde geen moment en lobde bal richting Ropta doel. Het geluk was deze keer aan Ropta Boys zijde, want de bal kwam tegen de lat. De rust werd hierdoor bereikt met 0-2 voor Trynwalden.

De hoop was gevestigd op een betere tweede helft. Helaas bleef het bij hopen, want de tweede helft was nog geen drie minuten oud of nummer drie voor Trynwalden lag in het net. Via de linkerkant werden twee Ropta Boys verdedigers te kijk gezet, waarna de voorzet belandde bij de geheel vrijstaande Thom Stielstra. Hij hoefde alleen maar binnen te tikken voor 0-3. Toch gloorde er even een beetje hoop, want Geert Linthof wist een paar minuten later fraai tegen te scoren met een geplaatst schot van 20 meter. (1-3) Maar Ropta Boys bleef daarna volharden in haar eigen fouten, voornamelijk dekkingsfouten. In de 61e minuut kon Hessel Breeuwsma volledig ongehinderd bij de tweede paal een corner binnen koppen. (1-4) Ondanks dat de wedstrijd was gespeeld was het jammer dat een vrije trap van Erik de Vries afketste op de paal. Halverwege de tweede helft werd het geloof in eigen kunnen bij Ropta Boys nog meer zichtbaar. Er moest soms aan de noodrem worden getrokken om erger te voorkomen. Eerst werd Jan Meindert Castelein op de bon geslingerd met geel en even later was het Yorrick Elzinga die zijn tegenstander onderuit haalde in het strafschop gebied. De penalty werd hard genomen door Thom Stielstra, maar de bal spatte uit één op de lat. In de rebound werd opnieuw een overtreding gemaakt door een Ropta Boys speler. Deze toegekende vrije trap verdween in tegenstelling tot de penalty wel achter de kansloze doelman Remco de Vries. (1-5)

Met deze eindstand op het scorebord kun je wel spreken van een zeer koude douche voor Ropta Boys  op deze zeer warme zaterdagmiddag in september. Er is na deze deceptie voldoende werk aan de winkel voor Ropta Boys. Hiervoor krijgt men twee weken de tijd, want volgende week is een vrije zaterdag in verband met oneven aantal elftallen in de competitie. Eindstand: 1-5.