ROPTA BOYS HERVAT COMPETITIE ZONDER OVERTUIGING TEGEN V EN V’68.

Garijp – Het doel van Ropta Boys was om na de winterstop zich vast in de subtop te nestelen en misschien te azen op iets meer. Maar, om dit doel te bereiken zal er meer moeten gebeuren dan dat de ploeg afgelopen zaterdagmiddag liet zien tegen V en V’68. Aan balbezit had Ropta Boys deze middag geen gebrek. De verdeling was misschien wel 70 om 30 procent, maar effectief balbezit was er nauwelijks. Ropta Boys creëerde weinig tot geen kansen. Dit is zeker een kwalijke zaak, want de ploeg wist het vele balbezit helemaal niet om te zetten in doelpunten. V en V’68 wist ondanks het weinige balbezit optimaal te profiteren. Zij wisten wel te scoren. Het bleef bij één treffer, maar men creëerde nog enkele goede mogelijkheden op een grotere voorsprong. Het was te danken aan keeper Remco de Vries dat Ropta Boys mocht hopen op een beter resultaat tot het laatste fluitsignaal.
1e helft.
De start beloofde veel, want beide ploegen kregen meteen mogelijkheden om te starten met doelpunten. De eerste 10 minuten waren veelbelovend op het zware, maar goed bespeelbare veld van V en V’68. Maar schijn bedroog, want na de eerste tien minuten was er weinig meer te beleven. Ropta Boys nam het heft in handen zonder dreigend te worden en V en V’68 bleef zeer geconcentreerd en goed verdedigen. Het duurde tot de 27e minuut eer er een kans viel te noteren. Edwin de Vries stuurde Rudi Torensma weg op links en zijn voorzet ging voorlangs, maar de rebound werd voor het doel gebracht met als eindstation Tjidsger Braaksma, die zijn inzet over het doel zag verdwijnen. V en V’68 loerde op de kleine mogelijkheden die ontstonden door slordig en te laconiek uitverdedigen. Hierdoor kreeg V en V’68 een paar mogelijkheden, maar zij sprongen slordig om met de ruimte die men kreeg van Ropta Boys. Steeds wisten Anco Dijkstra en Kees Kool erger voor Ropta Boys te voorkomen. De schoten die richting doel kwamen waren een prooi voor de attent keepende Remco de Vries. Voor Ropta Boys was het deze middag allemaal net niet. Elke combinatie en elke voorzet richting doel kwam bijna nooit op de plaats van bestemming. In de gevallen dat dit wel lukte was de afronding te zacht of te matig, waardoor de V en V’68 achterhoede en keeper zich gemakkelijk staande hield in de eerste helft. Ropta Boys kwam niet verder dan een te zacht ingekopte bal van Tjidsger Braaksma en een paar schoten die naast het V en V’68 doel verdwenen. In de slotminuut van de eerste helft moest Geert Linthof nog koppend redden op een voorzet om een achterstand te voorkomen voor rust. Ruststand: 0-0.
2e helft.
Positief was de rentree van Auke Meinsma voor Yorrick Elzinga na rust. Negatief was het verloop van de tweede helft voor Ropta Boys. Het ging helemaal mis met de plannen van Ropta Boys. De start van de tweede helft beloofde veel, want balbezit te over. Toch kwam de thuisploeg geheel onverwacht op een 1-0 voorsprong in de 56e minuut. Uit een voorzet van links kon een V en V’68 speler omringd met Ropta Boys spelers heel gemakkelijk zich vrij spelen en de bal achter keeper Remco de Vries tikken. (1-0) Ondanks de achterstand was er nog voldoende tijd om iets recht te zetten, maar het zonder vertrouwen en zonder overtuiging spelende Ropta Boys hield het verder deze middag bij goede bedoelingen. De overtuiging en daadwerkelijk daadkracht waren bij vele spelers ver te zoeken. Men deed hun best, maar daar kom je er niet mee op een zwaar veld. Al helemaal niet als men de doelstelling heeft om subtopper te willen blijven. Het werd éénrichtingsverkeer zonder dat Ropta Boys gevaarlijk werd. De vier á vijf counters van V en V’68 waren de gevaarlijkste momenten in deze tweede helft. Met kunst en vliegwerk plus een uitmuntend optreden van Remco de Vries hield de ploeg in de race voor een beter resultaat. Ropta Boys worstelde met zichzelf deze middag. Men was besluiteloos om moedeloos van te worden. Wat men ook probeerde er zat weinig tot geen idee achter. Het is gewoonweg zonde dat een ploeg met zoveel balbezit geen kansen weet te creëren en daardoor constant achter zichzelf aan rent in plaats van achter de tegenstander. Het bleef uiteindelijk bij de 1-0 voor de thuisclub die hierdoor maximaal presteerde en Ropta Boys ontgoocheld achter liet in deze eerste wedstrijd na de winterstop.

Volgende week moet Ropta Boys op bezoek bij de Lauwers om zich te revancheren van deze ontluisterende en onnodige nederlaag. Eindstand: 1-0.