Ropta Boys heer en meester tegen S.C. Leovardia

Leeuwarden – Wat een verschil met vorige week. Ropta Boys speelde zaterdagmiddag superieur tegen S.C. Leovardia op het kunstgras in Leeuwarden. Het was jammer dat Ropta Boys de score beperkte tot maar 0-2, want de uitslag had veel hoger kunnen en eigenlijk moeten uitvallen. Het was ook jammer dat het altijd hondstrouwe Ropta Boys publiek het liet afweten in Leeuwarden. Maar 12 supporters (zie foto) ondernamen de reis en zagen een herboren Ropta Boys voetballen. Ondanks de kou hebben de thuisblijvers iets gemist, want de mispeer van vorige week werd recht gezet door Ropta Boys.

Superieure eerste helft.

De eerste tien minuten waren voor de thuisploeg. Door een foutje van Willem Wijma was de allereerste grote kans voor Leovardia. Maar alleen richting Ropta Boys doel schoot hij de bal centimeters voorlangs en kwam Ropta Boys goed weg. Achteraf bleek dit de enigste kans te zijn in de eerste helft voor Leovardia. Ropta Boys nam met de wind in de rug het heft in handen. Na een kwartier was daar de eerste mogelijkheid voor Ropta Boys om te scoren. Een venijnig schot van Geert Linthof werd op het nippertje door de Leovardia keeper tot corner verwerkt. Het overwicht van Ropta Boys hield aan en de kansen bleven niet uit. Tjidsger Braaksma had na 18 minuten spel zijn ploeg op voorsprong moeten schieten. Tot tweemaal toe kreeg hij van dichtbij de mogelijheid om te scoren, maar tweemaal voorkwam de Leovardia doelman een achterstand. Na 28 minuten spelen was het verdiend raak voor Ropta Boys. Geert Linthof speelde zich knap vrij op de rand zestien en schoot daarna onberispelijk de 0-1 binnen voor de geelgroenen. Inmiddels was Marcel Timmerman vanwege een blessure gewisseld voor Arend Castelein. Na de openingstreffer ging Ropta Boys voortreffelijk door. Een schot van Gerard Peter Weidenaar werd nog gered door de keeper. Dit bleek uitstel, want een foutieve uitgooi van de keeper naar de laatste man van Leovardia werd attent afgepakt door Geert Linthof en daarna beheerst afgerond voor de 0-2. Gesteund door deze mooie voorsprong ging Ropta Boys goed door in het laatste kwartier van de eerste helft. Een vrije trap van Arend Castelein ging net over en een vrije trap van Geert Linthof belandde op de paal. Net voor rust verdiende een prachtige aanval over rechts via Willem Wijma naar Edwin de Vries op Gerard Peter Weidenaar een beter lot dan de bal die over het doel gaat. Zo bereikte Ropta Boys met superieur voetbal een verdiende 0-2 ruststand.

Probleemloze tweede helft.

De aanwezige Ropta Boys supporters hadden de verwachting dat het misschien nog een moeilijke tweede helft zou gaan worden voor Ropta Boys. Deze gedachten waren geheel onterecht, want Ropta Boys speelde deze middag bijna foutloos. Het enige wat er in de tweede helft aan ontbrak was het in het slot gooien van de wedstrijd. De 0-3 lag de gehele tweede helft beter voor de hand dan de aansluiting van 1-2. In de 56e minuut had Ropta Boys pech, want een perfecte voorzet van Willem Wijma werd door Geert Linthof uit de lucht op de lat geschoten. In de 63e minuut had Tjidsger Braaksma de wedstrijd moeten beslissen. Hij ontfutselde bal van een Leovardiaan en kon geheel ongestoord richting de keeper lopen om te scoren. Schijnbaar kreeg hij teveel tijd om na te denken, want hij faalde volledig voor de keeper. De mooiste aanval van deze wedstrijd vond plaats in de 66e minuut. Vanaf de Ropta Boys keeper ging de bal over de rechterkant van voet naar voet, via Gerard Peter Weidenaar op Edwin de Vries die de bal strak voor gaf op de inkomende Tjidsger Braaksma. Een uitgelezen mogelijkheid om te scoren, maar andermaal had Tjidsger Braaksma het vizier niet scherp te staan door bal naast te glijden. S.C. Leovardia kwam deze middag niet in het stuk voor. Alleen een afgekeurd doelpunt voor buitenspel en een  vermeende bal die de Ropta Boys keeper achter de doellijn zou hebben gepakt, waren de speerpunten van Leovardia.  Het liep niet bij Leovardia en dan is het jammer dat men zich steeds beklaagde bij de zeer goed fluitende scheidsrechter M Brouwer. De laatste grote kans was voor invaller Simon Dijkstra. Maar ook hij wist van dichtbij de keeper niet te passeren. Zo behaalde Ropta Boys meer dan verdiend drie schitterende punten, uit bij S.C. Leovardia.

Eindstand: 0-2.