ROPTA BOYS DOORBREEKT SLECHTE REEKS MET WINST OP TERNAARD.

Ternaard – De slechte reeks van vier wedstrijden en maar één punt werd afgelopen zaterdagmiddag doorbroken in de derby tegen buurtgenoot Ternaard. De uiteindelijke 2-4 overwinning was meer dan welkom bij Ropta Boys. De winst was verdiend en had gezien de grote kansen en mogelijkheden hoger kunnen uitvallen voor Ropta Boys. Hopelijk is deze overwinning een steun in de rug om het vervolg van de competitie positief te vervolgen.

1e helft.
Ternaard begon furieus aan deze wedstrijd en kreeg in de 2e minuut een grote kans. Slecht uitverdedigen van Ropta Boys gaf Jacob van der Veen een grote kans. Maar zijn schot werd meteen goed gepakt door keeper Johannes de Groot. Gelukkig werd Ropta Boys wakker geschud door deze actie. Want de eerste de beste tegenaanval was raak. Geert Linthof stuurt Erik de Vries weg. Onderweg wordt Erik nog vastgehouden, maar scheidsrechter Swart geeft voordeel. Alleen voor doelman Gulmans tikt Erik de Vries de bal beheerst binnen. (0-1) Ternaard was amper bekomen van deze goal of nummer twee lag in het net. Een wereldgoal van Edwin de Vries. Op het middenveld speelt hij de bal hard in op Tjidsger Braaksma. Tjidsger legt de bal keurig terug en vanaf de rand 16 meter schiet Edwin de Vries keihard in de kruising. (0-2) Een spectaculair begin van deze derby. Nog binnen de 10 minuten spelen kreeg Ternaard de gelegenheid op 1-2. Een voorzet van links werd door scheidsrechter Swart na appél op de stip gelegd vanwege een handsbal. De captain van Ternaard Gosse Reinder Kingma nestelde zich achter de bal, maar tot opluchting van Ropta Boys wist keeper Johannes de Groot zijn penalty te stoppen. Ondanks deze misser bleef het spel op en neer gaan met fysiek voetbal van beide kanten. Zo nu en dan wat gezeur en geouwehoer, maar dit hoort bij een derby. Voor Ropta Boys kreeg Tjidsger Braaksma een hele grote mogelijkheid op 0-3, maar alleen voor de keeper schoof hij de bal naast. In 23e minuut verdween een vrije trap van Geert Linthof net over het doel. In de 25e minuut schrok een ieder, want zonder dat de bal in de buurt was ging Ropta Boys speler Leon Dijkstra door zijn knie. Hij moest met een zware knieblessure het veld verlaten. Door deze tegenvaller was Ropta Boys even aangeslagen. In 31e minuut kwam Ternaard terug in de wedstrijd. Via links wist Remko van der Kooi met een puike voorzet Jacob van der Veen te bereiken. Jakob tikte simpel de 1-2 op het scorebord. Ternaard kon niet lang genieten van deze aansluitingstreffer, want een paar minuten later was het Tjidsger Braaksma die uit een voorzet van Geert Linthof de bal bij de tweede paal binnen schoof voor 1-3. Na deze treffer ging Ropta Boys goed door en het creëerde voor rust nog enkele mogelijkheden. Vooral via de linkerkant kwam het gevaar van de snelle Willem Meinema. Maar de keeper van Ternaard stond in paar keer goed in de weg. Toch wist Ropta Boys in blessuretijd van de 1e helft nog te scoren. Het was Erik de Vries die vanaf rechts een voorzet gaf die bij de tweede paal kon worden binnengegleden door Tjidsger Braaksma. (1-4) Na deze goal was het meteen rust en kon Ropta Boys met een knappe voorsprong gaan rusten.

2e helft.
Aan het begin van de tweede helft had Ropta Boys een paar grote kansen om de wedstrijd meteen helemaal te beslissen. Maar twee dotten van kansen van Erik de Vries en Tim van der Voort gingen onbegrijpelijk naast het doel in plaats van erin. De kans van Erik werd nog door de keeper getoucheerd, maar de kans voor open doel van Tim werd naast geschoten. Ondanks de achterstand gaf Ternaard de moed nog niet op en kwam na 52 minuten spelen op 2-4. Uit een voorzet van links wist Gosse Reinder Kingma van dichtbij Johannes de Groot te verschalken. Voor de rest van de wedstrijd werd deze gevaarlijke spits volledig aan banden gelegd door de heel sterk verdedigende Martin Kool. Door deze goal probeerde Ternaard natuurlijk Ropta Boys onder druk te houden. Het bleef bij proberen, want Ropta Boys kwam in de tweede helft niet echt meer serieus in gevaar. Na ongeveer 60 minuten werd een knal van Erik de Vries met een knappe reflex van keeper Gulmans gered. De rebound was voor Willem Meinema uit een moeilijke hoek, maar zijn schot ketste uitéén op zijkant van de paal. Zo bleef het een open schouwspel op het hobbelige veld in Ternaard. In de slotfase probeerde Ternaard met enkele wissels nog het nodige te forceren. Een paar corners en een vrije trap waren nog enkele wapenfeiten, maar steeds stond de achterhoede van Ropta Boys goed opgesteld. Invaller David de Vries was nog het dichtst bij een doelpunt. Met ietwat geluk kon hij richting Ropta doel lopen, maar zijn inzet verdween net over het doel. In de slotfase creëerde Ropta Boys opnieuw enkele grote kansen. Maar een voorzet van Erik de Vries werd door Tjidsger Braaksma naast gekopt en een nog grotere kans voor doel werd door Tjidsger Braaksma goed ingeschoten, maar werd door een eigen speler van de doellijn gehaald. Er werd niet meer gescoord, waardoor Ropta Boys drie mooie punten mee huiswaarts kon nemen. Eindstand: 2-4.

Conclusie: Met veel strijd en gedrevenheid werd deze derby opgepakt. Dit resulteerde in een verdiende overwinning. De strijd en gedrevenheid waren in de vier wedstrijden daarvoor niet of in veel mindere mate aanwezig, waardoor de trouwe Ropta Boys aanhang lang moest wachten op punten. Met de instelling en wedstrijd mentaliteit van afgelopen zaterdagmiddag hoeft Ropta Boys geen ploeg te vrezen. Volgende week hopen en rekenen wij, als supporters op dezelfde strijd en inzet tegen F.C. Birdaard.