Ropta Boys diep door het stof in Berlikum

De uitwedstrijd tegen sc Berlicum is één om snel te vergeten. Op de eerste 20 minuten na, was Ropta Boys de weg totaal kwijt. Waarbij in het begin van het seizoen de punten achterwege bleven, werd het voetbal wel steeds beter. Vandaag werden er weinig goede passes gegeven en om met de woorden van de leider te spreken: Maar goed dat er geen publiek bij mocht….

Ropta Boys startte zeer goed, speelde aanvallend, had veel balbezit en creëerde kansen. Na zeven minuten pakte Ropta de voorsprong al door een goed doorgespeelde bal van Hendrik Willem v/d Vorst op Rutger Torensma die de bal goed in de hoek plaatste. Twee minuten later was er alweer een grote kans voor de groen/gelen nu via een corner die in de rebound net naast gekopt werd door Andre Tukstra. Tien minuten later had Torensma de score moeten verdubbelen na een goede bal van Rudi Torensma, maar hij vond de keeper van sc Berlikum op zijn weg. Hierna kantelde de wedstrijd totaal. Sc Berlikum schoot de aller eerste grote kans die ze kregen meteen raak en drie minuten later counterden ze zelfs naar de voorsprong. Ropta Boys gaf de wedstrijd compleet uit handen en voetbalde tegen zich zelf in plaats van tegen de tegenstander. De boys moest van geluk spreken dat sc Berlikum in de eerste helft niet al uit liep naar een grote overwinning dankzij een aantal prima reddingen van keeper Johannes de Groot. Met kunst en vliegwerk werd de rust bereikt met een kleine 2-1 achterstand.

Na de rust hetzelfde beeld, een modderend Ropta Boys en een aanvallend sc Berlikum. Het was voor Ropta Boys moeilijk om de bal bij elkaar te krijgen, vele passes kwamen niet aan of waren te hard. Ropta Boys werkte wel, maar het resulteerde niet in grote kansen. Sc Berlikum daar integen kwam razendsnel uit de omschakelingen en wist de 3-1 te maken via een afstandschot dat via de onderkant van de lat in de goal verdween. Ropta Boys ging meer risico nemen en hier kon sc Berlikum van profiteren. Zo liepen ze al snel uit naar een 5-1 overwinning. Tegen het einde van de wedstrijd wist Ropta Boys nog een paar keer gevaarlijk voor de goal te komen, maar scoren konden ze niet meer. Positief aan de wedstrijd was dat Nik v/d Voort na maandenlang blessure leed zijn eerste minuten in het eerste elftal weer kon maken.

Er is werk aan de winkel voor trainer Elmendorp en zijn leiders Beeksma, Kool en v/d Wal. De neuzen moeten weer vooruit en het geloof in eigen kunnen opgepoetst. Want dat deze jongens kunnen voetballen hebben ze allang laten zien, nu is het wachten op het moment dat het er uit komt en er weer punten gepakt kunnen worden voor lijfsbehoud. Het is nu afwachten of de Knvb de wedstrijden de komende tijd door laat gaan nu er niet meer getraint kan worden of dat de winterstop vervroegd in zal gaan.