Ropta Boys – Anjum 08-02-2020 – Ropta Boys morst dure punten in de derby tegen Anjum

DSC_0269

Ropta Boys morst dure punten in de derby tegen Anjum

Ropta Boys mocht zich vandaag presenteren tegen naaste concurrent en buurdorp Anjum om de broodnodige punten voor lijfsbehoud. De Anjummers lieten veel feller voetbal zien en waren groten deels de betere ploeg vandaag. Wat men wilde verwachten in een derby werd aan Ropta Boys kant te weinig getoond aan het massaal aanwezige publiek deze natte middag.

Ropta Boys begon goed en creëerde meteen een aantal kleine kansjes. Andre Turkstra kopte na twee minuten spelen net over en Hendrik Willem v/d Vorst speelde de bal breed in plaats van zelf in kansrijke positie te schieten. Na tien minuten was het Anjum wat het spel overnam en veel feller in de duels was. In de elfde minuut ging het mis in de achterhoede van Ropta Boys, keeper Johannes de Groot speelde de bal niet goed in op één van zijn verdedigers waardoor aanvaller Jan Tijtsma van Anjum tussen beide kon komen en simpel de 1-0 binnen kon schieten. Ropta Boys ging op zoek naar de gelijkmaker maar kreeg geen veldoverwicht. Hendrik Willem v/d Vorst wist zichzelf vrij te spelen in het strafschopgebied en kon voorzetten op Jacob Mooibroek die zijn inzet in de handen van keeper Lolke Dijkstra zag eindigen. Anjum nam het initiatief weer over en na een half uur wist Arjen Schregardus keeper de Groot simpel uit te spelen om de voorsprong te verdubbelen.

Tweede helft

Na rust bleef Anjum beter voetballen, er werd niet geschroomd van beide kanten om hard in te grijpen. Andre Turkstra werd onder uit gehaald maar de scheidsrechter besloot een tweede gele kaart voor de Anjum verdediger op zak te houden. Een kwartier na rust wist Anjum wederom toe te slaan bij de Ropta Boys goalie die de bal los liet en binnen zes minuten mocht de Groot alweer vissen door een slecht weggewerkte bal en werd de voorsprong uitgebreid naar 4-0. Middenvelder Edwin de Vries trad hart op in een duel en hij kreeg wel een tweede gele kaart gepresenteerd waardoor hij de kleedkamers op mocht zoeken. Wat een pittige laatste 20 minuten leek te worden voor Ropta Boys met tien man, werd een waar Haags kwartiertje. Het aanwezige publiek ging er nog maar eens achter staan en Ropta Boys creëerde flinke kansen. Tjidsger Braaksma wist een voorzet achter de Anjum keeper te koppen en zo de nul van het score bord te halen. Simon Dijkstra kreeg een aantal kansen maar zag deze net naast de goal gaan. Keeper Dijkstra wist nog een goed ingeschoten bal net voor de lijn te pakken en zo een doelpunt te voorkomen. Het moeilijk scorende Ropta Boys wist de goal niet te vinden. In de laatste minuut was er nog een uitbraak van de Anjumspitsen die het beheerst uitspeelden en de jonge Johan Sipma mocht de eindstand op 5-1 te brengen.

Een derby die geen echte derby werd door fouten en te weinig strijd van Ropta Boys kant. De groen/gele formatie zal zich beter moeten presenteren tegen de naaste concurrenten in de degradatiestrijd. Volgende week moeten de punten thuis worden gepakt tegen Haulerwijk die op de laatste plaats onder Ropta Boys staat op dit moment.

Eindstand 5 – 1